- Sesongens viktigste kamp så langt

Frank Thomassen om kampen mot Bodø Glimt.

Annonse:

FORAN START - BODØ/GLIMT

Etter 0-4 for Sarpsborg 16 mail ble det klart at Mark Dempsey er ferdig som trener for Start. Mick Priest og Joey Hardarson vil derfor lede laget i det som er sesongens viktigste kamp så langt. Tre poeng her vil bety enormt mye - så jeg håper virkelig at alle som har et hjerte for klubben tar turen og bidrar fra tribuneplass. Start vil før eller senere vinne en kamp og jeg håper virkelig at man mot Glimt har både publikum, marginer og dommeravgjørelser på sin side, og at man kan få med seg tre utrolig viktige poeng.

TABELLEN 
13. Bodø/Glimt. 10...2-3-5....8-13...9 poeng
16. Start...........10...1-1-8....7-24...4 poeng

BODØ/GLIMT
Bodø/Glimt spilte i toppdivisjonen mellom 1993 og 2005, hvor man blant annet tok to sølvmedaljer og ett cupgull. Deretter kom det noen tyngre år og fra 2006 til 2017 har laget spilt syv sesonger i 1.divisjon. 
I fjor rykket de opp igjen etter at de knuste all mostand i OBOS-ligaen. Denne sesongen fikk de - som Start - en god åpning på sesongen da de vant 3-1 i seriepremieren mot LSK. Etter dette ble det syv seriekamper uten seier, før de fikk en opptur 13. mai da Molde ble slått på bortebane (dog en noe heldig seier). Forrige runde ble det 0-1 tap hjemme for TIL og dermed ligger Glimt kun fem poeng foran Start foran denne kampen.

Toppscorer for Glimt er Kristian Fardal Opseth med 4 nettkjenninger.

Kan ikke se at laget sliter med spesielle skadeproblemer foran denne kampen og dermed kan vel trener Kjetil Knutsen velge fritt foran denne kampen.

Start har tatt i mot Glimt 15 ganger i Kristiansand og har vunnet 5 av disse. 6 kamper har endt med uavgjort mens bortelaget har vunnet 4 ganger. Målforskjellen er 27-23.

Slik gikk det i fjor:



BODØ/GLIMT'S 5 SISTE KAMPER
2 mai: Harstad - Bodø/Glimt 2-5 (cup)
6 mai: Bodø/Glimt - Strømsgodset 2-2 (serie)
9 mai: FK Mjølner - Bodø/Glimt 1-2 (cup)
13 mai: Molde - Bodø/Glimt 1-2 (serie)
16 mai: Bodø/Glimt - Tromsø 0-1 (serie


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Ganske enkelt å plukke ut Glimt farligste spiller denne gangen. Kristian Fardal Opseth hadde en sensasjonell sesong i 2017 da han scoret 28 mål og hadde fire målgivende scoringer på 30 kamper i OBOS-ligaen. Det er meget sterke tall. 
I årets sesong har han scoret fire mål - som er halvparten av målene til Bodø/Glimt. 28-åringen som kom fra Sogndal foran 2017-sesongen er en meget god avslutter. Han er i tillegg høy (189 cm) og dermed en trussel i lufta. Skal Start ha noe håp om poeng i denne kampen er dette absolutt en spiller som må stoppes.


IK START
Foran kampen mot Sarpsborg nevnte jeg at skadesituasjonen var bedre og at det også var gledelig at man nå hadde Lars-Jørgen Salvesen tilbake etter karantene. Vel, den gleden ble kortvarig - for Salvesen skadet seg på trening og måtte gjennom en operasjon som holder unggutten ute 6-8 uker. Veldig leit for en spiller som nettopp har kommet tilbake fra et langt skadeavbrekk. 
Bortsett fra Salvesen ser det ikke så galt ut. Erlend Segberg og Daniel Aase spilte begge kamper for Start 2 denne uka og er nok snart aktuelle for en kamptropp. 

I og med at det er Mick Priest og Joey Hardarson som skal lede laget i denne kampen er det litt vanskelig å vite hva slags oppstilling man kommer med, men jeg kunne tenke meg å se disse 11 fra start:

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Damion Lowe
Simon Larsen
Elliot Kack

Isaac Twum
Afeez Aremu
Tobias Christensen

Espen Børufsen
Mathias Bringaker
Kevin Kabran


I FARESONEN
Det begynner nå å bli en del gule kort, så det er litt interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Molde. Dermed må følgende spillere unngå kort i denne runden:
Start: Isaac Swum, Afeez Aremu
Molde: Vegard Forren, Fredrik Aursnes


NOEN TANKER TIL SLUTT
Onsdag var det kamp borte mot Sarpsborg 08, og jeg trodde virkelig at vi kunne skape trøbbel for hjemmelaget i denne kampen, og det startet fantastisk da Espen Børufsen allerede etter 20 sekunder fant Aron Sigurdarson helt åpen foran mål. Sigurdarson fikk et elendig touch og rotet bort ballen. En Sigurdarson i form hadde smelt ballen inn på første berøring og gitt oss en viktig ledelse.

Paradoksalt nok scoret hjemmelaget under 2 minutter senere da Deumeland og Robstad ikke var patente og Patrick Mortensen fikk avsluttet helt alene etter en corner.
Ellers var det en jevn 1.omgang - men hjemmelaget scoret en gang til på et nydelig frispark fra Amin Askar. (kanskje Sigurdarson & co burde studere Askar's teknikk her)
I 2.omgang var vi rett og slett elendige og skapte ingen verdens ting - i tillegg til at vi lot hjemmelaget score to ganger til. 

Denne kampen var nok vår svakeste så langt denne sesongen, og derfor kom det ikke som noen veldig stor overraskelse at trener Mark Dempsey måtte gå - etter kun 10 seriekamper (8.5 av dem fra benken).
Jeg hadde veldig stor tro på Mark Dempsey. En utrolig sympatisk trener og han kom med en visjon om å underholde gjennom spill bakfra. Veldig trist, for Dempsey var en trener de fleste likte og som folk unnet suksess.

Men av og til så er et trenerbytte det som skal til for å snu ting og det er bare å håpe at det skjer denne gangen også. Til kampen mot Glimt er det Mick Priest og Joey Hardarson som skal lede laget. Det er mulig disse også leder kampen mot Molde neste helg, men etter det er er det to ukers pause foran hjemmekampen mot Godset, og til den kampen vil nok en ny trener lede laget fra Start-benken.

Kampen mot Glimt er definitivt sesongens viktigste kamp så langt. Bodø/Glimt ligger på 13 plass - altså plassen over kvalik, og det er fem poeng mellom lagene. Det betyr at dersom Start vinner her så vil luken bli kuttet ned til to poeng. Vinner derimot Glimt vil luken bli på hele åtte poeng. Dette er dermed en skikkelig sekspoengskamp. 

Etter kampen mot Sarpsborg 08 var sosiale medier fulle av innlegg og kommentarer om at dette Start-laget allerede har rykket ned. Joda, situasjonen er veldig mørk, MEN vi har fremdeles kun spilt 1/3 av sesongen. Det betyr at det er mer enn nok tid til å ta de poengene som skal til for å holde plassen i Eliteserien. 

Jeg har sagt det før - dette laget trenger desperat en god opplevelse i form av en seier i serien. Det er ikke sikkert at det er så mye mer enn det som skal til. Og hjemmekamp mot Bodø/Glimt er en ypperlig anledning. Glimt har også slitt, de kommer fra et hjemmetap (0-1) mot Tromsø, og vet at et tap i Kristiansand vil sende dem rett ned i nedrykksstriden.

Ser man på resultatene så langt er det forståelig at publikum nå vender Start ryggen, og at folk ikke vil bruke tid og penger på å komme på kamp. Folk er leie av å bli skuffet og man frykter at det vil skje igjen - og dermed holder man seg hjemme. 
Samtidig så tror jeg alle ser hvor utrolig viktig denne kampen mot Bodø/Glimt er. Resultatet her vil ha stor betydning for hvilken divisjon vi spiller i neste sesong.

Jeg håper så inderlig at vi neste sesong også spiller kamper mot Brann, Rosenborg, Vålerenga +++ i stedet for Levanger, Jerv og Ullensaker/Kisa. Den skjebnen er i Starts egne hender, men sjansene for å lykkes er større hvis alle som bryr seg om klubben blir med i denne kampen. Det er veldig sannsynlig at det blir en jevn kamp mot Glimt og dermed er det viktig at spillerne ser at publikum ikke har gitt opp. At folk fremdeles bryr seg om klubben og at man vil bli med i kampen - også fra tribunen. 
Nå - mer enn noen gang før - er det viktig at vi som er glad i klubben stiller opp. 
Her er noen linjer fra en sang vi sang da jeg stod på supporterfeltet til Menigheden/Tigerberget:

"Vi lever for Start - Ja vi lever for Start,
og aldri vi svikter vårt lag - det er klart.
Selv om vi taper, så stiller vi opp, 
for vi vet jo at gutta igjen skal til topps"

Til tross for elendig sesongstart og bunnplass i Eliteserien så er det mye spennende som skjer i klubben. Vi har økonomiske muskler til å forsterke. Vi har gode folk i ledelse og administrasjon og vi har mange talentfulle spillere - som VIL lykkes. Dette kommer til å snu - vi vet bare ikke helt når. Start vil vinne en seriekamp igjen og det KAN absolutt skje allerede mot Glimt. 

Bli med og hjelp gutta i en tid de virkelig trenger det. Man hjelper absolutt ingen om man sitter hjemme og klager på sosiale medier når gutta trenger din støtte på stadion. Som sangen over sier - selv om vi taper så stiller vi opp, for vi vet jo at gutta igjen skal til topps.

Bli med på oppturen. Den begynner forhåpentligvis allerede mot Bodø/Glimt.

Lykke til - og velkommen på sesongens viktigste kamp så langt!


FRA OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: