- Ser igjen det vi øver på

Joey Hardarson var meget fornøyd med dagens 4-0-seier, og mente guttene tok ett langt steg i riktig retning, selv om det er mye å jobbe med på treningsfeltet i ukene fremover. Foto: NTB scanpix

Annonse:

Etter en tøff midtuke ble det en festaften for Start-spillerne og hovedtrener Joey Hardarson i dagens ligaoppgjør mot Strømmen. De gulkledde kjørte på offensivt og stoppet ikke før det sto 4-0 på måltavlen.

- Det er deilig å se resultatet av det vi har prioritert i trening og at det vi øver på blir gjennomført i kampen. Det gir en god følelse, sier Hardarson etter kampen.

Joey forteller om en ekstremt fokusert og revansjelysten spillergruppe som leverte en veldig god prestasjon i dag.

Offensiv kampplan

Start gikk tydelig inn i kampen med en offensiv kampplan. Det høye presset var noe som laget hadde jobbet med før dagens kamp.

- I dag var det dette som var inngangen, og vi lyktes i store deler av kampen med det høye presset. Gutta gjorde det bra, jobbet, riktig og jobbet hardt. De løp fort og mye, og det var godt å se at vi hadde ett godt offensivt spill i flere og lengre perioder. Det var vi fornøyde med, sier Hardarson.

For det var nettopp det vi fikk se på Sparebanken Sør Arena i dag. Et imponerende hattrick av Tobias Christensen, samt ett fint angrep som presset frem et selvmål av Strømmen, sørget for 4-0 og festfotball på Sørlandet. Joey var selvsagt fornøyd med Tobias sin prestasjon, og kan avsløre at trenerteamet har jobbet med ham før dagens kamp.

Fokuset har vært på å få Christensen mer involvert fremover, og samtidig sørge for at han bruker færre berøringer på ball og kommer seg raskere fremover.

Christensen svarte med det som trolig var hans beste kamp og Start-trøya, og han ble naturligvis stemt frem som dagens Start-spiller også.


Debut for Ugland

Det var også en annen unggutt som hadde en stor dag. Sørlendingen Mikael Ugland fikk sin seriedebut for Start, etter at Hardarson byttet ham inn ti minutter før slutt.

- Det er veldig gøy for han. Ugland har sett bra ut i oppkjøringen og nå i treningene de siste ukene. Etter en liten sykdomsperiode har han vært på god vei tilbake igjen. Han preger treningene våre og spiller bra, så det skulle bare mangle at han fikk spilletid i dag, sier Hardarson om dagens debutant.

Ugland var nære ved å bli målscorer også etter at han fyrte av et langskudd som tvang frem en kjemperedning av Strømmens keeper.

Tøff kamp venter

Joey er klar over at laget må jobbe med tempo, samhandling offensivt, og samtidig bygge videre på det offensive presset for å få med seg ett godt resultat borte mot Nest-Sotra neste helg.

Etter det venter hjemmekamp på fotballens nasjonaldag, selveste 16. mai.

Da er det duket for lokaloppgjør mot Jerv.

Annonse fra Obos-ligaen: