Priest gir seg i Start

Mick Priest reiser hjem til England etter halvannet år i Start. Foto: NTB scanpix

Annonse:

Start og Mick Priest har blitt enige om å avslutte samarbeidet.

Engelskmannen har vært en del av trenerteamet rundt A-laget siden han kom til klubben sommeren 2017. 

Han har også vikariert som hovedtrener i to perioder, blant annet var det han som ledet laget de siste avgjørende kampene av opprykkssesongen 2017.

-  Mick har gjort en veldig god jobb for klubben i den perioden han har vært her. Han har vært ekstremt profesjonell og dedikert. Vi vil virkelig takke ham for den innsatsen han har lagt ned, og vi ønsker ham lykke til videre i karrieren, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start.

- En fin erfaring

Priest kom til Start etter å ha jobbet i israelsk fotball sammen med sportslig leder Tor-Kristian Karlsen. Han er takknemlig for muligheten til å å få jobbe med norsk fotball, og han ser tilbake på en innholdsrik periode i Start. Det naturlige høydepunktet var da han ledet laget til opprykk som vikarierende hovedtrener høsten 2017. At det endte med nedrykk fra eliteserien i 2018 var naturligvis en stor skuffelse.

- Det har vært oppturer og det har vært nedturer. Jeg har lært mye, jeg har møtt mange fantastiske mennesker og jeg og familien har blitt veldig glade i byen. Så det har vært en veldig fin erfaring for meg, sier Priest.

Se hele intervjuet med Mick her (teksten fortsetter under videovinduet).


I løpet tiden i Start har Priest jobbet med tre ulike hovedtrenere, men han har også steppet inn som hovedtrener i to perioder.

- Man lærer fra alle man jobber med. Jeg har jobbet med mange hovedtrenere gjennom min karriere, så da jeg ble bedt om å ta over som midlertidig trener så følte jeg at jeg var klar for det, sier Priest, som nå håper å få prøve seg som hovedtrener på permanent basis i fremtiden.

- Jeg håper det. Jeg starter på UEFA Pro-lisens-kurset i England neste uke, det er noe jeg har tenkt på i flere år. Det er et stort steg for meg. Det å bli hovedtrener er absolutt noe jeg kunne tenke meg. Men jeg er også åpen for andre roller, som sportsdirektør, eller å jobbe på et ungdomsakademi eller innenfor spiller-rekruttering. Jeg blir jo ikke noe yngre, så på et eller annet tidspunkt må jeg nok finne meg en mer stabil jobb, sier han, og legger til:

- Jeg ønsker Start lykke til i årets sesong, forhåpentligvis rykker vi rett opp igjen!

Annonse fra Obos-ligaen: