Pressemelding - Mick Priest blir ny sportssjef i IK Start

Mick Priest vil vende tilbake til IK Start som sportssjef, med virkning fra 1. august 2024. Foto: Arkivbilde

Annonse:

Styret i IK Start er fornøyde med å kunngjøre ansettelsen av klubbens nye sportssjef, Mick Priest på en 5-års avtale. 

Styreleder Børre Fredriksen sier: "Ansettelsen av en sportssjef har hatt topp prioritet i år. Styret har utarbeidet en omfattende stillingsbeskrivelse og kravspesifikasjoner for stillingen. Beslutningen om å forsøke å inngå en avtale med Mick som sportssjef ble tatt basert på innspill til styret og forhandlingsutvalget. Det var vårt håp at vi kunne tiltrekke oss noen med en tilknytning til IK Start og med kompetanse på høyt nivå. Mick har utmerket seg i sin tidligere rolle i Brentford FC. Da det ble klart at vi kunne få muligheten til å ansette Mick, kryssjekket vi hans CV og kvalifikasjoner. Prosessene har vært gode og i tråd med vanlige prosedyrer for slike stillinger. Mick anses å være den ideelle kandidaten til å lede IK Starts sportslige arbeid. Vi er sikre på at Mick har utmerkede kvalifikasjoner, internasjonal erfaring, relasjonelle ferdigheter og et internasjonalt nettverk som vil ta klubben betydelige skritt fremover og gi oss sportslig suksess. I tillegg til sitt fokus på førstelaget ser vi frem til å samarbeide med Mick om å utvikle unge spillere fra Agder i vårt eget akademi eller i regionens lokale klubber."

Priest vil ha overordnet ansvar for IK Starts daglige sportslige aktiviteter, spillerrekruttering, strategier og kontinuerlig utvikling av IK Starts sportslige profesjonalitet.

Priest kommer fra stillingen som sjefsspeider for Amerika i den engelske Premier League-klubben Brentford FC. Før tiden i Brentford FC hadde Priest ulike seniortrener-, akademi- og spillerutviklingsroller i Fulham FC, Maccabi Haifa FC og i Manchester United FC Academy under Sir Alex Ferguson. Det er verdt å merke seg at Priest også hadde roller som assistenttrener og midlertidig hovedtrener i IK Start fra 2017 til 2019.

"Det er med stor stolthet at jeg ydmykt skal ta fatt på stillingen som sportssjef i IK Start. Min tidligere erfaring med klubben og byen er noe jeg gleder meg til igjen å ta en del i. Jeg ser frem til utfordringene som ligger foran oss og gleder meg til å treffe alle supportere, media og alle som er glade i Start den 1. august i Kristiansand», sier Mick.

Ettersom Mick er under oppsigelsestid i Brentford ber vi om forståelse for at han først er tilgjengelig som ansatt i IK Start fra 1. August.

Sveinung Hedding-Valvik, IK Starts daglige leder, sier: "Det er et viktig steg for klubbens langsiktige stabilitet å ansette en sportssjef med så betydelig toppfotballerfaring. Vi ser frem til Micks lederskap i vårt sportslige arbeid."

Mediehenvendelser til IK Start om saken kan rettes til Sveinung Hedding-Valvik på [email protected] eller +4791620528 eller til Robert Vabo på [email protected] eller +4791867789.

 

Ytterligere informasjon (08.07.2024):

Det har vært mange spørsmål og spekulasjoner knyttet til ansettelsen av Mick Priest som sportssjef. Vi ønsker derfor å gi ytterligere informasjon nå.

  • Da forhandlingene startet i Kristiansand var det en forutsetning at Mick Priest skulle spille en rolle i klubben i fremtiden. Priest var årsaken til at investorene kjente til klubben og de var tydelige på at dersom klubben var negative til å vurdere Mick Priest, ønsket de ikke å forhandle videre. Forhandlingsutvalget hadde forståelse for deres ønske.
  • Stillingen som sportssjef var ledig og passet. Mick Priests erfaring og kompetanse ble sjekket ut. Bakgrunnssjekken viste en person med svært relevant erfaring, med en profil og en fotballfilosofi som passet godt med Starts ønsker. Styreleder ringte også Mick Priest og fikk et svært godt inntrykk av ham. Forhandlingsutvalget gav tilbakemelding til investorene om at klubben var positiv til å gå i dialog med Mick Priest dersom forhandlingene resulterte i en avtale.
  • Styret lagde deretter en stor og grundig stillingsbeskrivelse og kravspesifikasjon til stillingen. Denne ble også oversatt til Engelsk og sendt til Mick Priest. Vi ba samtidig om å få oppgitt referanser. Etter at samarbeidsavtalen ble underskrevet har det vært ny dialog med Mick. CV og referanser har blitt kontrollert mot stillingsbeskrivelse og kravspesifikasjoner. Styret er ikke i tvil om at Mick Priest er rett mann for klubben, med høy kompetanse som gjør ham godt kvalifisert til jobben som sportssjef.
  • I forrige uke ble det så innledet forhandlinger om kontrakten hans hvor vi ble enige om alle betingelser. Styret besluttet deretter å tilby stillingen til Mick Priest som takket ja. Priest vil rapportere til daglig leder i IK Start som igjen rapporterer til styreleder i IK Start. Sportssjef har i likhet med øvrige nøkkelstillinger en tydelig stillingsbeskrivelse hvor det kreves lojalitet til IK Start.

Kvaliteten på arbeidet som har vært gjort før ansettelsen av Mick Prist har vært god. Prosessene har også vært gode. Styret står fast ved at administrative stillinger skal kunngjøres åpent og via rekrutteringsbyrå. Stillinger i sport skal så sant det er mulig også kunngjøres åpent. På sport er det imidlertid ikke alltid mulig av forskjellige årsaker og heller ikke vanlig. Det vil være unntak fra regelen som i alle andre sammenhenger.

Styret håper ny informasjon har vært oppklarende.

Annonse fra Obos-ligaen: