Nye kontrakter for Jesper og Andri

To av våre aller mest lovende unggutter har bundet seg til klubben for de neste årene.

Annonse:

- Det er fantastisk. Det er i tråd med det vi ønsker å få til. Det er unge fremadstormende spillere som vi har tro på, og de har vist over tid at de er treningsvillige og ønsker å satse. Vi har tro på dem og derfor ønsker vi å ha dem med videre, sier Joey Hardarson.

Jepser Daland har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2023, mens Tryggvasons nye avtale går ut 2023-sesongen.

Se sendingen der vi presenterte de to gode nyhetene her (artikkelen fortsetter under).

 

- Har X-faktor

Gudmundur Andri Tryggvason (20) kom til klubben før 2018-sesongen, men det er kanskje først denne vinteren at han virkelig har fått vise seg frem. Etter et vellykket låneopphold på Island i fjor, leverte han flere gode treningskamper før corona-pausen. I sesonginnledningen har en strekkskade i låret gjort at han ikke har vært på banen ennå, og derfor har han fortsatt ikke debutert for Start i en offisiell kamp ennå.

- Andri er en veldig talentfull spiller, med en x-faktor som ikke veldig mange andre har. Han er teknisk, hurtig og uforutsigbar, og kan gjøre ting med ballen som få andre kan. Så har han begynt å jobbe veldig hardt også, begge veier. Han begynner å få ut det potensialet han har. Han har vært litt uheldig med skader i det siste, men begynner å nærme seg en plass i troppen nå, sier Hardarson om sin landsmann.

fløy start. andri 2
Andri i aksjon mot Fløy tidligere i vinter.

Gudmundur Andri Tryggvason spilte 20 kamper og scoret åtte mål under låneoppholdet i Vikigur i fjor, og oppholdet ble også kronet med et cupgull. Islendingen har vært fast inventar på Islands U21-landslag de siste årene og står med over 30 aldersbestemte landskamper for Island.

- Dette er en fin plass å være og en fin mulighet for meg. Det er fint å ha en trener som kjenner meg godt og som også er islandsk, men jeg må nok lære meg mer norsk nå som jeg skal være her i tre år til, sier Tryggvason, som har begynt å trene for fullt den siste uken.

- Jeg er 100 prosent frisk nå, men det handler om å bygge opp formen, så skal jeg være klar.

 

- Har alt som skal til

Jesper Norman Daland er flasket opp i Vigør, men kom til Start fra Stabæk før 2019-sesongen. Han har startet alle kampene for Joey Hardarsons lag så langt i sesongen, og står også med ett mål.

- Start er en veldig fin klubb som jeg trives veldig godt i, så det var utrolig deilig å få dette i boks, sier Daland.

De siste ukene har han fått spille sine fem første kamper i Eliteserien, og allerede fått testet seg mot flere av de aller beste angriperne i Norge.

- Det har vært utfordrende og gøy å få testet seg mot de beste. Nå mangler vi bare flere poeng så blir det fantastisk, sier Daland.

sandefjord start foto ntb scanpix 2
Jesper Norman Daland gratuleres etter å ha scoret mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Joey er imponert over måte Daland har levert i Eliteserien med tanke på at han aldri har spilt høyere enn 2. divisjon tidligere.

- Vi så tendensene i vinter, at han jobbet ekstremt godt. Så vi var ikke redd for å bruke ham i Eliteserien. Han er trygg med ball og har gode pasninger. Han begynner å bli duellsterk og han er hurtig, så han ha alle forutsetninger for å nå langt, sier Joey.

Daland har vært sentral på alle aldersbestemte landslag frem til han ble skadet i fjor, og han står oppført med 41 U-landskamper fra U15- til U19-nivå.

Nå gleder vi oss til å se både Jesper og Andri utvikle seg videre i Start. Første oppgave venter allerede i morgen. Da kommer Viking på besøk.

Annonse fra Obos-ligaen: