NM: Rosenborg - Start 2-1

Start tok ledelsen, men Rosenborg avgjorde på overtid. Dermed blir det heller ikke i år cupfinale på Start. (Foto: NTB Scanpix)

Torsdag kveld var det klart for semifinale i cupen mellom Rosenborg og Start på Lerkendal, hvor Start jakter sin første cupfinale noensinne i sin semifinale nummer sju.

Da lagene møttes på Lerkendal i Eliteserien i april i år, vant Rosenborg 2-0

Men søndagens viktige seriekamp borte mot Sandefjord i bakhodet, har trener Kjetil Rekdal gjort flere endringer på laget som startet i 1-3-tapet mot Molde mandag kveld.

På Lerkendal får høstens storscorer og superinnbytter, Mathias Bringaker, endelig sjansen fra start. Inn kommer også Håkon Opdal, Kasper Skaanes og Isaac Twum, mens Niklas Sandberg får en ny sjanse på vingbacken, rollen han leverte meget bra i mot Lillestrøm tidligere i høst. I tillegg får Ibrahim Arafat Mensah muligheten fra start.

Starts lag (1-3-4-3):

Håkon Opdal - Espen Hammer Berger, Simon Larsen, Henrik Robstad - Eirik Wichne, Isaac Twum (Segberg fra 62), Adnan Hadzic, Niklas Sandberg - Ibrahim Arafat Mensah (Shala fra 46), Mathias Bringaker (Akinyemi fra 71), Kasper Skaanes.

Innbyttere: Jonas Deumeland, Elliot Käck, Erlend Segberg, Tobias Christensen, Afeez Aremu, Herolind Shala, Adeleke Akinyemi.

Rosenborgs lag:

André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling, Mike Jensen, Anders Ågnes Konradsen, Anders Trondsen, Jonathan Levi (Helland fra 46), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Søderlund fra 79).

Innbyttere: Arild Østbø, Besim Serbecic, Alexander Søderlund, Dorde Denic, Pål Andre Helland, Marius Lundemo, Yann-Erik de Lanlay.

Rosenborg - Start 2-1

• Pause: 0-1

• Semifinale i Norgesmesterskapet (cupen)

• Lerkendal stadion

• Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

• Gult kort: Nicklas Bendtner (72), Rosenborg.

• Rødt kort: Ingen.

• Mål: 0-1 Niklas Sandberg (33), 1-1 Nicklas Bendtner (55), 2-1 Alexander Søderlund (90)

• Tilskuere: 7.908

1. min: RBK sparker igang denne semifinalen, og får sin første corner før minuttet er spilt. Den får Start klarert.

9. min: Skaanes kommer på løp på venstresiden, og får slått inn i feltet hvor Mensah og Bringaker står. Mensah kommer til avslutning, men ender med Starts første corner. Den blir det ikke noe ut av.

15. min: Hammer Berger kjemper til seg ballen på midtbanen, og slår inn til Skaanes som avslutter fra 15 meter, men forsøket går til side for mål.

22. min: RBK har hatt flere cornere så langt i kampen. Denne gangen rager Tore Reginiussen høyest, men ballen går over mål.

23. min: Anders Trondsen forsøker seg fra rundt 20 meter, men forsøket går over mål.

25. min: Wichne vinner en ball innenfor 16 meteren og blir felt av Reginiussen, men dommer Hobber Nilsen velger å ikke dømme straffe til Start. Diskutabelt, mener NRKs kommentatorer.

27. min: RBK og Levi er nære, men forsøket går til side for mål.

33. min: 0-1 START TAR LEDELSEN PÅ LERKENDAL!! Mensah og Wichne kombinerer på høyresiden før sistnevnte slår inn og finner Sandberg som header Start i ledelsen fra skrått hold.

39. min: Skummelt frispark fra Rosenborg som Opdal får bokset ut. Får seg samtidig en smell i duellen, men ser ut til å riste det av seg.

45. min: Start får frispark på midtbanen. Ballen blir slått inn i feltet og Bringaker vinner duellen, men får ikke noe trøkk på headingen og blir ufarlig.

PAUSE

Dommer Hobber Nilsen blåser av til pause, og Start leder 1-0. Rosenborg har hatt mye ball, men Start har hindret dem fra å komme til de helt store sjansene.

2. omgang

46. min: Start sparker igang den andre omgangen. Begge lag gjør et bytte i pausen. For Start kommer Shala kommer inn for Mensah. På RBK kommer Helland kommer inn for Levi.

55. min: 1-1 Helland slår inn i feltet og finner Bendtner som setter inn utligningen for Rosenborg.

61. min: Rosenborg fortsetter å presse. Nå er Konradsen nære med et skudd fra 22 meter.

62. min: Bytte Start: Twum ut - Segberg inn

70. min: Meling slår inn i feltet for Rosenborg, og Bendtner er centimeter unna i sende hjemmelaget i ledelsen. Uansett ville han blitt avvinket for offside

71. min: Gigantsjanse! Ballen lander i beina på Skaanes som får skyte fra hjørnet av femmeteren. Hansen gjør en god redning! Nære!

71. min: Bytte Start: Akinyemi inn for Bringaker.

72. min: Bendtner får gult kort etter en tøff duell med Hammer Berger.

77. min: Nære for Rosenborg! Hedenstad skyter i stolpen fra 20 meter.

79. min: Bytte Rosenborg: Adegbenro ut - Søderlund inn.

81. min: RBK med corner, og Bendtner får stå alene og kommer seg til en god mulighet, men Opdal er på plass og redder.

90. min: Minimum tre minutter tillegg.

90. min: 2-1 Start roter i forsvar og Alexander Søderlund sender Rosenborg til cupfinalen to og et halvt minutt på overtid.

SLUTT!

Søderlunds scoring blir det siste som skjer i kampen. Dermed blir det heller ikke i år cupfinale på Start.

Start kjempet bra i denne semifinalen, men det holdt altså ikke.

Allerede søndag kveld kl. 18 spiller Start en ny viktig kamp når laget drar til Vestfold for å møte Sandefjord.

Søndag 11. november kl. 18 kan Start revansjere cup-tapet når Rosenborg kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena.