Møt vår kaptein

Kristoffer Tønnessen er vår nye kaptein.

Annonse:


Trener Joey Hardarson har i år gitt kapteinsansvaret til venstreback Kristoffer Tønnessen, og i dag leder han laget sitt mot gamle lagkamerater for aller første gang.

Det var knyttet stor spenning til hvem som skulle være kaptein foran denne sesongen, spesielt etter at fungerende kaptein Jesper Daland forsvant like før seriestart.

Mot Sandnes Ulf fikk Grimstad-gutten Tønnessen ansvaret og ledet laget til en viktig 2-1-seier. Nå er han klar for å lede laget til seier mot gamle lagkamerater i Jerv.

– Det er en solid tillitserklæring, sier Kristoffer i solen på Sparebanken Sør Arena etter gårsdagens trening.

Tønnessen gikk gradene i FK Jerv og fikk over 120 kamper A-lagskamper for klubben før han meldte overgang til Start i august 2019.

– Han har kanskje vært vår beste spiller de to siste årene, uttalte Arne Sandstø til Fædrelandsvennen da overgangen var et faktum.

Start Sogndal Tønnessen 2.jpg
Starts Kristoffer Tønnessen under Start - Sogndal på Sparebanken Sør arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 

Grimstad-gutten er en dedikert og taktisk klok spiller, og er dermed et naturlig valg i rollen som kaptein på ei skute han skal styre til opprykk i 2021.

– Jeg føler jeg kan en del fotball, og at jeg kan være med å diktere det som skjer utpå der og ta litt beslutninger ute på banen mens kampene pågår.

– Forhåpentligvis kan jeg bidra med litt erfaring.

Kveldens kamp mot Jerv blir det første møte med gamle lagkamerater etter overgangen, og kapteinen tror det blir vanskelig kamp.

– Jeg tror det blir en tett og jevn kamp. Det er de små marginene som kommer til å utgjøre en forskjell.

– Forhåpentligvis blir det litt finfotball også.

 

scoring.jpg
1-0 ved Starts Kristoffer Tønnessen under eliteseriekampen mellom Start og Mjøndalen på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 

Sammen med Kristoffer finner vi også Henrik Robstad og Mohamed El Makrini i kapteinsteamet.

– Kristoffer er en reflektert og nysgjerrig type som har lederegenskaper som vi ønsker å dyrke videre, sier hovedtrener Joey Hardarson.

– De er ulike typer alle sammen, men de har alle egenskaper til å bidra på den fronten. Henrik er utrolig viktig for oss i gruppa og bidrar vanvittig mye inn mot både trenerteamet og spillergruppen.

– Og Mo med sine erfaringer er også en viktig brikke.

Annonse fra Obos-ligaen: