- Mitt mål er å skyte Start til Eliteserien

Her er Cameron Cresswell nettopp kommet ut av ankomsthallen på Kjevik flyplass. Dermed er Starts fjerde sommersignering på plass i Kristiansand. Nå venter en ukes karantene på den 21 år gamle tidligere Derby County-spissen. Så skal han skyte Start til Eliteserien.

Annonse:

-Det er godt å endelig være her, og heldigvis er denne flyplassen veldig liten. Jeg følte jeg gikk og gikk da jeg mellomlandet på Schiphol i Amsterdam. It was huge, smiler den unge briten når ikstart.no tar imot ham i det nydelige sommerværet..

Cameron Cresswell dro fra Manchester flyplass kl. 11.10, og først nesten sju timer etterpå, kl. 17.35, landet flyet hans på sørlandsk jord.

Cameron Cresswell ble født i Manchester 12. september 1999. Han blir altså snart 22 år. Han vokste opp i den blå enden av byen, og har vært die hard City-fan siden han var liten gutt.

-Alle i familien er City-supportere, men jeg hadde aldri noen favorittspiller i oppveksten. City hadde ikke verdensstjerner den gang, som de jo har flust av nå. Men jeg likte Sergio Aguero, sier Cameron.

 

Fikk to A-kamper for Derby

 

Cameron Cresswell fikk aldri oppleve å bli oppdaget av sin store favorittklubb. Han endte opp i akademiet til Derby County, som har base snaue to timer med bil sørøst for industribyen Manchester.

Der gikk han gradene - helt til førstelaget. Der ble det imidlertid kun to A-kamper på ham. Han spilte fra start i FA-cup-tapet for Chorley i januar, og han kom inn fra benken da Derby røk 0-1 for Stoke i Championship.

-Da kontrakten min med Derby gikk ut i sommer, satte jeg meg ned med vår manager (Wayne Rooney – red.anm.) Han sa at han ikke kunne garantere meg førstelagsfotball i sesongen som startet sist helg. Han sa at jeg ville ha godt av å spille førstelagsfotball et annet sted. Det var jeg enig i, sier Lancashire-gutten ærlig.

Cameron Cresswell har de siste årene spilt for U23-laget til Derby County, der han står bokført med 21 mål og seks målgivende pasninger på 68 kamper. Forrige sesong ble han toppscorer med 11 mål på 19 kamper.

 

Vil skyte Start til Eliteserien

 

-Hvilke forventninger har du til fremtiden din her i Start og Kristiansand?

-Jeg har store forventinger til et godt lag. Jeg vet om Starts tekniske og fysiske standard, og jeg tror dette blir veldig bra for meg. Jeg har hatt en lengre samtale på telefon med hovedtreneren (Sindre Tjelmeland red.anm.). Den var veldig positiv, og jeg liker hvordan han ønsker å spille fotball. Han vil at vi skal dominere kampene med ball, noe som passer meg veldig bra, sier Cameron og legger til:

-Jeg har også snakket med Mick Priest, som var her for noen år siden. Han snakket veldig pent om byen og klubben. Han var også med å overtale meg til å dra hit. Han sa dette er det rette for meg. Her vil jeg være i de beste hender.

-Hva kan du først og fremst bidra med i Start.

-Mål. Jeg er en målscorer. Men jeg håper at jeg også kan bidra til å skape flere mål for oss. Mitt klare mål i Start er å skyte klubben tilbake til norsk eliteserie. Helst allerede i høst. Men hvis ikke det går, så i alle fall neste sesong.

-Så drar du tilbake til England…?

Nei, det er slett ikke sikkert. Jeg har ingen umiddelbare planer om å spille fotball i England igjen. Hvis jeg liker Start og Kristiansand, så kan det godt være at jeg blir her mye lenger enn bare ut 2022, som jeg foreløpig har kontrakt for, sier Cameron Cresswell som kommer alene til Sørlandets hovedstad.

-I hope to find a pretty Norwegian girl. I have heard much about them, smiler Cameron Cresswell, Starts nye nummer 20 – og går om bord i bussen som skal ta ham til karantenehotellet i sentrum

 

Annonse fra Obos-ligaen: