Martin Ramsland: – Det er stort for meg å ha spilt for Start

Start-spissen Martin Ramsland får ikke fornyet kontrakt og spiller lørdag sin siste kamp i gult og svart.

På lørdag spiller Martin Ramsland sin siste kamp for Start. Han ble kanskje ikke «større enn Jesus på Sørlandet», men han har for alltid skutt seg inn i historiebøkene til IK Start.

– Det er først og fremst kjipt. Det var en guttedrøm å komme hit, og jeg har selvsagt fått noen minner for livet gjennom opplevelser med Start, men det er litt kjedelig å avslutte på denne måten, sier Ramsland til ikstart.no.

Ramsland hadde vært aktuell for Start ved flere anledninger tidligere i karrieren, men det var først i august 2019 at «Lauken fra Marnardal» endelig signerte for Start, i noe han selv kalte «en guttedrøm som gikk i oppfyllelse».

Martin var i fyr og flamme i hans første sesong i klubben, og endte med 12 mål på 15 kamper i en sesong som endte med eufori på Åråsen og evig heltestatus i Kristiansand.

– Opplevelsen på Åråsen var et minne for livet. Jeg reiser absolutt ikke tomhendt fra Start, og jeg tar med meg et minne som jeg aldri ville vært foruten.

Skader gjorde at 2020-sesongen ble en nedtur, mens han denne sesongen står med syv mål og syv målgivende pasninger i Obosligaen. Lørdag avslutter han Start-karrieren hjemme på Sparebanken Sør Arena.

– Jeg har vært Start-supporter hele livet mitt, og det kommer jeg fortsatt til å være nå som jeg forlater klubben som spiller. Jeg har ikledd meg den gule drakten hver eneste kamp med en stor stolthet. Det er stort for meg å ha spilt for Start.

Det var trener Sindre Tjelmeland som måtte overbringe nyheten til Start-spissen, og det var ikke en enkel melding å gi.

– Vi har tatt en kjedelig avgjørelse om at Martin ikke blir med oss videre. Vi har hele veien hatt et stort ønske om å kunne gå inn og si at Martin er vårt førstevalg på spissplassen, men vi føler ikke at vi har fått de svarene vi har trengt for å kunne fornye kontrakten, sier Sindre Tjelmeland.

 

– Hvorfor var det ikke aktuelt å beholde Martin som et andrevalg?

– Det går både på den økonomiske situasjonen i klubben og på hva slags type vi ønsker å ha som andrevalg på spissplassen. Der ønsker vi å ha en ung spiss som vi kan utvikle og kan pushe førstevalget. Så det går både på hva slags profil vi ønsker der og vår økonomiske situasjon.

– Vi har hatt et ønske om at Martin skal få det til. Vi har gitt ham mye tillitt, så det er veldig kjedelig å ta den avgjørelsen. Martin er en strålende fin fyr og har vært mønsterprofesjonell gjennom denne usikkerheten og perioden som har vært. Så jeg ønsker ham all mulig lykke til videre, avslutter Tjelmeland.

 

Lørdag takker vi også av Jonas Deumeland, Adeleke Akinyemi og Joackim Jørgensen. Takk for innsatsen og lykke til videre.

Annonse fra Obos-ligaen: