Mannskoret «Ni Liv» synger Start-hymnen i morgen

«Ni Liv», eller i alle fall 11 av dem, samlet i forbindelse med øvelse og årsmøte i Kongshavn Studios i går kveld. I morgen synger de Start-hymnen på Sparebanken Sør Arena. F.v.: Kåre Petter Mathisen, Vidar Berg Hansen, Tore Løvland, Tom Dahl Frøshaug, Kai Eriksen, Paul Richardsen, Bjørn Ole Rasch, André Tambini, Pål Lydersen, Olav Klepp og Oddleiv Moe.

Annonse:

Før Starts møte med Stjørdals-Blink i morgen er det det velrenommerte mannskoret «Ni Liv» som skal synge Start-hymnen.

- Vi gleder oss veldig til å fremføre den, og synes det er spesielt moro at det sannsynligvis blir årets høyeste publikumstall kun på grunn av oss, sier Paul Richardsen, kasserer og sekretær i «Ni Liv», og ler godt.

«Gummitåa», som Richardsen fra Flekkerøy kalles, spilte 97 kamper for Start på -1980- og -90-tallet. Men han er bare et av seks kormedlemmer som har spilt for de gule og svarte, de øvrige er Olav Klepp, Pål Lydersen, Tore Løvland, Trond Pedersen og Kåre Petter Mathisen. 

Startet av Svein Mathisen

Det var Svein Mathisen som startet «Ni Liv» 26. juni 1992, samme dag Danmark, som egentlig ikke var kvalifisert, sensasjonelt vant EM i fotball i Sverige med 2-0 seier over Tyskland, etter scoringer av John «Faxe» Jensen og Kim Vilfort.

- Vi har altså 30-årsjubileum i år. Faste «poster» på årsmøtet er Havets Festbord fra Reinhartsen og avsynging av «Oh Danny Boy», vår favorittsang. Vi synger i det hele tatt mye, og forteller gamle og nye historier. Kameratskapet er meget godt, og humøret enda bedre, sier Paul Richardsen.

Originalbesetningen til «Ni Liv» besto, foruten Svein Mathisen, av følgende åtte: Oddleiv Moe (formann på livstid), Olav Klepp, Pål Lydersen, Vidar Berg Hansen, Kai Eriksen, André Tambini, Tom Dahl Frøshaug (bor i Sandefjord, journalistvenn av Matta) og altså Paul Richardsen (kasserer og sekretær, velges årlig for 10 nye år).

Etter hvert har følgende fem blitt funnet verdig en plass i koret: Tore Løvland, Kåre Petter Mathisen, Øyvind Ottesen, Bjørn Ole Rasch og Trond Pedersen.

Erstatningssøksmål mot Hareide ?

Tre av medlemmene, Tore Løvland, Kai Eriksen og Paul Richardsen, har hatt gleden av å synge den flotte hymnen før kampstart tidligere, men det er første gang at «Ni Liv» får den æren. Hymnen er for øvrig skrevet av Ivar Kirkhus og André Vaaler, og arrangert av Bjørn Ole Rasch. 

- Vi har en øvelse i året, og den slår vi alltid sammen med årsmøtet. Det avholdes alltid, selv om ikke alle husker det, den andre fredagen i september, i år altså i går kveld, smiler Paul Richardsen.

På årsmøtet inviterer «Ni Liv» alltid en «Årets gjest». Nåløyet for å bli invitert er svært trangt, og i år slapp Åge Hareide så vidt gjennom. Overraskelsen ble derfor enorm da han meldte forfall, og heller takket ja til å bli trener i den svenske bakgårdsklubben Malmø.

- Det blir sannsynligvis rettet et stort erstatningssøksmål mot Hareide for dekning av utgifter til mat, drikke og transport, og han blir nok aldri invitert igjen», smiler Paul Richardsen.

Annonse fra Obos-ligaen: