tempImageSU7yoC

Luc Mares er Spillernes spiller for 2022

Her får Luc Mares (t.h.) beviset på at lagkameratene i Start har kåret ham til Spillernes spiller for 2022. Overrekkelsen stod kaptein og stopperkollega Vito Wormgoor for. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

Start-spillerne har talt: Luc Mares er Spillernes spiller for 2022. Hollenderen fikk nesten 50 prosent av stemmene i kåringen.

- Jeg er veldig beæret. Dette er et av de største komplimentene du kan få som fotballspiller. Det gir meg selvtillit og ekstra motivasjon til å fortsette å jobbe hardt foran neste sesong, sier Luc Mares, som kom til Start fra MVV Maastrich i fjor sommer.

Den høyreiste midtstopperen er en av Start-trener Sindre Tjelmelands mest betrodde spillere. Han var på banen i samtlige 30 seriekamper i år, og ble i oktober belønnet med ny langtidskontrakt, som strekker seg ut 2026.

-  Årets sesong er kanskje den beste i min karriere. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene mine over tid. Som lag endte vi opp uten noen ting, noe som bare gir meg mer energi til å «pushe» enda hardere neste år, sier 26-åringen, og legger til:

- Vi vant åtte av våre ni siste seriekamper. Kan vi fortsette sånn, noe som nok blir vanskelig, så tror jeg mannskapet vårt kan kjempe om de øverste plassene også i 2023.

Start-kaptein Vito Wormgoor var en av 13 spillere som stemte på Luc Mares som Spillernes spiller i Start i 2022. Det var også han som overrakte stopperkollegaen og landsmannen beviset på utmerkelsen.

- Å bli anerkjent av sine lagkamerater er den største æren du kan få som fotballspiller. Luc har vært vår mest stabile og beste spiller gjennom sesongen. Jeg vil gratulere ham med utmerkelsen, den fortjener han, sier Vito Wormgoor. 

Annonse fra Obos-ligaen: