Line Duus sin begravelse: - Hun vil bli sårt savnet

En fullsatt Hisøy kirke tok fredag et siste farvel med Line Duus, som døde 4. mai. Line ble bare 39 år gammel. Foto: Kai Rune Karlsen.

Annonse:

Det var prest Einar Gelius, som selv er fra Arendal, som forrettet seremonien i Hisøy kirke. Han holdt også minneordene om Line, som hennes foreldre, Bodil og Arve, og bror, Erik, hadde skrevet.

Gelius fortalte om en jente som kom til verden på Aust-Agder sykehus 30. desember 1982, og som hadde det travelt med å komme i gang med livet.

- De første årene bodde familien i Ingeborgdalen, men etter hvert flyttet de til Hisøya. Line gikk både på barne- og ungdomsskolen på Hisøya, men flyttet etter videregående på Barbu til Kristiansand for å ta utdannelse som førskolelærer, sa Gelius.

Etter et spennende praksisopphold på et barnehjem i Montenegro, dro Line hjem og tok videreutdanning innen psykososialt arbeid med barn og unge. Hun fikk etter hvert jobbe med barn som trengte spesiell oppfølging og omsorg.

- Line var svært glad i jobben sin i Øvre Slettheia barnehage, som hun hadde fram til hun ble syk, sa Geluis, og kom så inn på hennes største interesse utenom jobben: IK Start.

- Line hadde mange interesser, men størst av alle var fotballen. Hun engasjerte seg i IK Start, der hun etter hvert fikk jobben som supporter-koordinator. Hun reiste med IK Start rundt i hele Norge, og fikk mange venner innenfor fotballmiljøet, sa presten på vegne av familien.

- Varm, raus, omgjengelig

Tom Edvardsen holdt minnetale om Line på vegne av IK Start, og trakk straks fram hennes forhold til og store engasjement for Kristiansands-klubben.

- Line var en varm, raus og omgjengelig person, og forholdet hennes til IK Start var preget av gjensidig respekt og forståelse for engasjementet hennes, innledet Edvardsen.

Da Line ble engasjert som supporter-koordinator i IK Start, var det en helt ny og ukjent rolle hun tok på seg.

- Den utfordringen tok Line på strak arm. Hun viste en interesse for jobben som lå langt utenfor hennes mandat. Vi kan trygt si at hun har vært med på å bedre forholdene og sikkerheten for supportere i norsk toppfotball. Line gjorde alltid sitt beste for at det skulle oppleves som trygt å gå på fotballkamper, sa Edvardsen.

Som et eksempel på hvor rause Line var, trakk Edvardsen fram hennes hjemmebakte gulrotkake.

- Line hadde i mange år med seg hjemmebakt gulrotkake på våre hjemmekamper. Det er en kake det fortsatt går gjetord om i fotball-miljøet i Norge.

Forholdet mellom Line og spillerne i IK Start var også sterkt og nært. 

- Vi i IK Start og norsk fotball har mye å takke Line for, og hun vil bli sårt savnet. Jeg er sikker på at spillerne i Lines altfor tidlige bortgang har funnet en ekstra spore til innsats mot Sogndal på søndag, sa Tom Edvardsen.

- Stort tomrom i våre hjerter

Kai Rune Karlsen, leder av Tigerberget, holdt takketale på vegne av Starts supporterklubb.

- Mine tanker går i første rekke til Line sine nærmeste pårørende. Til Bodil og Arve som har mistet sin kjære datter, og til Erik som har mistet sin kjære søster, sa Karlsen – og fortsatte:

- Takk for alt som du har betydd for IK Start, supportere av klubben, supportere av andre lag, for Kristiansand, for kona og meg.

- Takk for alle varme klemmer, gode smil, din omtanke og omsorg.

- Takk for din smittende latter, ditt gode humør og din evige optimisme.

- Takk for alle gode minner fra utallige kamper rundt om i Norges land.

- Takk for gulrotkaker, shotter, halve baguetter, og takk for lånet av sofa når det var nødvendig.

- Vi er mange som sitter igjen med et stort tomrom i hjertene våre – og livene våre, sa Kai Rune Karlsen, og avsluttet slik:

- Kjære Line: Takk for alt.

Før vår kamp mot Sogndal på Sparebanken Sør Arena søndag, vil Line bli minnet med ett minutts applaus.


 

Annonse fra Obos-ligaen: