Kristoffer Valsvik om Sogndal-kampen: – Jeg har mye mer å gå på

Her sitter Kristoffer Valsvik (26) og tråkker ut frustrasjon etter onsdagens 2-2-kamp mot Fredrikstad. Nå har sogningen fullt fokus på å slå Sogndal på Sparebanken Sør Arena til søndag.

Annonse:

– Ja, det tok lang tid før jeg fikk sove på onsdag. Jeg gikk gjennom hva jeg kunne gjort annerledes og hvordan jeg kunne bidratt på en annen måte. Det var en veldig rusten Valsvik dere fikk se. Jeg hadde altfor mange balltap, og kan ikke være bekjent av denne debuten, sier en ærlig 26-åring når ikstart.no treffer ham etter hjemkomsten fra plankebyen.

Det Kristoffer Valsvik særlig sikter til, er hans noe uheldige involvering på Fredrikstads utligningsmål. Han la en pasning bakover i eget forsvar som Luc Mares aldri fikk kontroll på, og som hjemmelagets Riki Akba utnyttet til å gjøre 1-1.

– Slike ting sitter i en stund, men er også en del av fotballen. Nå handler det om å komme seg opp på hesten igjen til neste kamp, sier 26-åringen.

 

Har mye mer å gå på

Det er bare tre uker siden Kristoffer Valsvik skrev treårskontrakt med Start. Han kom da fra moderklubben Sogndal, der han kun spilte ni kamper før Sindre Tjelmeland ville gjenforenes med sin elev fra tiden i Åsane. Midtbanespilleren var en kjempehit i Bergens-klubben med 15 mål på 52 kamper!

– Dere fikk ikke se mye av det jeg er god på mot Fredrikstad, som å ha liten feilprosent og å bidra med å tre gjennom ledd. Nå håper jeg å få spille meg varm, for jeg vet jeg har mye mer å gå på. Det er jo også sånn at når du har en dårlig start, så får du litt mer press til å levere neste gang. Men det må man tåle i en så stor klubb som Start, sier Valsvik.

– Hvorfor mener du at Start er rett klubb for deg nå?

– For meg har Start alltid vært en klubb som har vært med å prege fotballen i Norge. Den har kjempefine fasiliteter, en trener jeg kjenner og en spillestil som jeg føler jeg kan bidra med å utvikle. Jeg tror det passer meg fint nå å få restartet karrieren min litt her, få spilt på meg selvtillit. Det begynte litt dårlig, selvsagt, men jeg tror absolutt at jeg kan bidra til at laget kan rykke opp til Eliteserien.

– Hvilke ambisjoner har du som fotballspiller i en alder av 26 år?

– Jeg har jo kommet fra litt lavere divisjoner, og har hatt små mål hele veien. Et av dem var å spille i OBOS-ligaen, noe jeg oppnådde for et par år siden. Nå har jeg ambisjoner om å spille i Eliteserien med Start. Det tror jeg er innen rekkevidde. Vi jobber hver dag, både på trening og i kamp, for å utvikle oss til å ta det steget.

 

Kan rykke opp i høst

– Hvor viktig er i så måte kampen mot Sogndal, som i likhet med Fredrikstad ligger foran dere på tabellen?

– Det er sekspoengskamp, en nøkkelkamp, så det er klart at den er viktig. Vinner Sogndal så går de lenger fra oss, vinner vi så er vi helt der oppe igjen. Slik er det i OBOS-ligaen, sier sogningen og fortsetter:

– Har du en «streak» uten å tape kamper så er du med i toppen. Hvis ikke så havner du fort på midtre eller nedre halvdel av tabellen. Hvis jeg ikke husker feil så har Start nå seks kamper på rad uten tap, fire serie- og to cupkamper. Klarer vi å holde oppe denne «streaken» utover høsten så tror jeg det kan bli bra.

– Opprykk?

 – Jeg er jo kommet hit for å rykke opp i Eliteserien, ja, og jeg har helt klart tro på at vi kan klare det allerede i år. Nå har vi fått inn mange nye spillere som trenger å bli bedre kjent med hverandre. Men når vi blir det og får bygd mer relasjoner, så tror jeg vi blir veldig gode utover høsten. Nå handler det egentlig om å sanke flest mulig poeng i startfasen.

– Hvor spesielt blir det for deg å møte Sogndal på søndag?

– Det er klart at jeg blir litt ekstra tent av å møte dem. Men sånn er fotballen at du ofte møter tidligere lag. Så handler det om å ha fokus på egne arbeidsoppgaver og hvordan VI skal prestere best mulig på banen. Men en ting er sikkert: Vi går for å vinne søndagens kamp, sier Kristoffer Valsvik.

Annonse fra Obos-ligaen: