Marcussen ny klubbdirektør i Start

Det er med glede at vi kan ønske Terje Marcussen velkommen til Start som ny klubbdirektør.

På videolink uttalte styreleder i Start en Drøm, Robin Reed seg først i pressekonferansen.

– Vi gikk in i dette prosjektet for å gjøre start til en toppklubb i Norge basert på utvikling, sier Robin Reed i pressekonferansen.

– Med all erfaringen vi har opparbeidet oss går vi nå inn i neste fase, en ny Start.

– Toppsjefen i dette prosjektet er selvfølgelig en ekstremt viktig rolle. I prosessen har vi i styrene fått god hjelp til å kartlegge rollen og forventninger, og vi har tatt oss god tid. Oppsummert er de viktigste egenskapene at vi får en person som er en kulturskaper med gjennomføringsevne, som vil være samlede og som kan bidra til å løfte Start sitt omdømme. En kapasitet som kan skape lønnsom vekst og sportslig suksess.

 

En ny Start

 

– Med all erfaringen vi har opparbeidet oss går vi nå inn i neste fase – en ny Start, fortsetter Reed.

– Vi har landet på at den beste kandidaten er Terje Marcussen, og det er med glede at jeg kan bekrefte ham som klubbdirektør i Start.

 

Marcussen er et kjent navn på Sørlandet. Gründeren har hatt stor suksess med å starte opp Sørlandschips, og han har i senere år også vært svært delaktig i oppstarten av Den lille chipsfabrikken og Boligmegleren, men han har også et stort navn i sørlandssporten. I nesten 20 år arbeidet han som sportslig leder i Fløy, mens han fra 2013 og frem til tidligere i år jobbet som daglig leder i håndballklubben Vipers Kristiansand.

Da Marcussen kom til klubben var Vipers et etablert eliteserielag, men hadde ikke vært bedre enn nummer seks på ni sesonger. I 2017/18 vant de den norske serien for aller første gang, og i mai i år, få måneder etter at Marcussen hadde trukket seg som daglig leder, vant klubben Champions League og sin fjerde strake Eliteserie-tittel.

Nå skal Marcussen bruke kompetansen sin til å bygge opp Start.  

 

Start er en av Kristiansands største merkevarer

 

– Jeg gleder meg stort til å begynne i Start. Noen synes jeg sikkert er gal, noen synes jeg er en idiot, men alt i alt er mange positive, sier Marcussen.

– Start er kanskje en Kristiansands største merkevarer. Det betyr at vi må begynne å begeistre igjen. Vi må begeistre på banen, og vi må begeistre på i administrasjonen.

– Vi skal lage noe som er unikt, som gjør at vi skal være blant de beste i landet.

– Vi må jobbe hardere enn de fleste for å nå et mål, så vil man få litt flaks på veien.

 

En dårlig taper

 

– Jeg hater å tape. Jeg er blant de dårligste taperne i Kristiansand.  Det er noe som ligger i ryggmargen. Og det er noe alle bør ha. Uansett om det er chipssalg, boligsalg eller fiskesalg. Det er det som skal til for å lykkes.

– Vi driver i underholdningsbransjen, og det betyr at vi må by på oss selv. Så om vi spiller en opprykkskamp, vil jeg synge hymnen. Den æren tar jeg på meg.

– Vi må tåle tape noen kamper. Vi har en ung og spennende trener. Sammen skal vi løfte Start til toppen av norsk fotball.

 

En kulturbygger

 

– Terje er en kulturbygger og kan samle klubben, slik at hele landsdelen kan være stolte av IK Start. Vi ønsker å sette Start på kartet og synes at ved endringene som er gjort siste tiden, styrker dette muligheten for å utvikle oss i rett retning. Forhåpentligvis har vi flere spennende nyheter på gang, sier styremedlem i IK Start, Robin Rosander Haugsgjerd.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: