Klar for hovedtrenerjobben: - En stor ære for meg

IK Start har gleden av å annonsere at Azar Karadas blir klubbens neste hovedtrener. Karadas kommer fra stillingen som assistenttrener i Stabæk. (Foto: Stabæk Fotball)

Annonse:

42 år gamle Azar Karadas blir IK Starts neste hovedtrener. Vi har kommet til enighet med både Karadas og hans forrige arbeidsgiver, Stabæk om en overgang for den tidligere landslagsspilleren.

- Det er stor ære for meg. Jeg er ekstremt stolt og glad og gleder meg til å komme i gang med jobben, sier Karadas til ikstart.no.

Starter mandag

Karadas har sin første arbeidsdag i klubben på mandag, men kommer til Kristiansand i morgen for å treffe menneskene i klubben og bli kjent med sin nye klubb.

- Jeg ser frem til å møte alle spillerne, trenerteamet og alle som jobber i og rundt klubben, forteller vår nye hovedtrener.

Lang karriere som toppspiller

Karadas har en lang karriere som toppspiller. Spissen har spilt i både inn- og utland, og har på veien ikledd seg landslagstrøyen til Norge 10 ganger.

Hans toppspillerkarriere startet i Brann, før han gikk til Rosenborg. Etter noen år hos trønderne spilte Karadas for Benfica i Portugal, Portsmouth i England og Kaiserslautern i Tyskland før han returnerte til Brann.

NTB_1_4BjI7DQD0.jpg
Azar Karadas fra tiden i Benfica. (Foto: AP Photo/Paulo Duarte)

Karadas fikk et utenlandsopphold til etter returen til Brann, i Tyrkiske Kasimpasa. Etter Tyrkia var det tilbake til norsk jord, og spill i Sogndal og Brann før han la opp som spiller og tok fatt på treneryrket.

Som trener har mannen fra Nordfjordeid vært trener i Branns juniorakademi siden han la opp etter 2019-sesongen. Han fikk hovedansvaret for Brann 2 i 2021, og hadde det frem til han gikk inn i Stabæk sitt A-lagsteam høsten 2023. Nå er Karadas altså klar for jobben som hovedtrener i IK Start.

Pressetreff på Ernst

I morgen kveld vil vi media, samarbeidspartnere og klubbens medlemmer & supportere inviteres på et pressetreff hvor alle får en mulighet til å møte A-lagets nye hovedtrener. Pressetreffet holder sted på Clarion Hotel Ernst klokken 18:00 i morgen, fredag. Media henstilles til å sende påmelding til [email protected].

Vi gleder oss til å bli kjent med deg Azar, og ser frem til å jobbe med deg. Velkommen til Start-familien!

Annonse fra Obos-ligaen: