Klart for nøkkelkamp

Frank Thomassen mener dagens kamp er en av de tøffeste som gjenstår denne sesongen.

FORAN RAUFOSS - START
Etter uavgjort mot Skeid gikk Sandefjord igjen forbi oss - og det er trolig slik resten av sesongen vil fortsette - at Start og Sandefjord vil knive om den viktige 2.plassen som gir direkte opprykk. Derfor er hver eneste kamp så utrolig viktig - og selv om vi kan håpe at Sandefjord snubler - så må Start gjøre det de kan gjøre noe med - nemlig å vinne sine kamper. Det blir definitivt ikke enkelt mot Raufoss, men skal Start klare opprykk må slike kamper som dette vinnes.

TABELLEN
3. Start........19 12-3-4 34-20 39 poeng
5. Raufoss....19 10-1-8 34-36 31 poeng

RAUFOSS FOTBALL
Den omvendte kampen ble spilt i Kristiansand 14. april. Det var en kamp som var veldig jevn i lange perioder med sjanser begge veier. Etter 69 minutter fikk Raufoss straffespark etter at Lowe helt umotivert slo til en Raufoss-spiller i feltet mens Deumeland hadde ballen.
Straffesparket ble derimot reddet av Deumeland, og kun 2 minutter senere tar Start ledelsen på en kontring der Aron Sigurdarson scorer etter pasning av Bringaker. Kun 3 minutter senere kontrer vi igjen og Kasper Skaanes legger på til 2-0 etter en herlig pasning av Tobias Christensen. I det 86 minutt reduserer Raufoss, men flere mål ble det ikke og kampen ebbet ut med 2-1 seier til Start.

Raufoss er definitivt et av lagene som har overrasket positivt denne sesongen. Mange hadde nok trodd på kamp om å unngå nedrykk, men istedet kjemper laget om kvalik-plass og en periode tidligere i sesongen kjempet også laget helt i toppen.
Laget er ikke i veldig god form og har kun en seier på sine 5 siste kamper, men samtidig er Raufoss eneste laget som har slått Aalesund denne sesongen (2-1 seier). I tillegg må det nevnes at de var klart bedre enn Sandefjord sist onsdag - spesielt i 1.omgang.

Til kampen mot Start så mobiliseres det på Raufoss og dette er årets "kronekamp" der man har gratis inngang, men oppfordres til å gi et valgfritt beløp ved inngangen. Dermed blir det nok ganske bra med folk i denne kampen.

Toppscorer for Raufoss er midtbanespiller Mikkel Maigaard med 9 fulltreffere, mens forsvarspiller Snorre Nilsen er nestemann med 5 scoringer. Anton Henningsson har flest målgivende (5) pasninger.

Laget har ingen karantener og jeg har ingen oversikt om laget har spesielle skadeproblemer til denne kampen.

RAUFOSS's 5 SISTE
28 juli: KFUM - Raufoss 2-1 (serie)
4 august: Raufoss - Notodden 1-4 (serie)
11 august: Kongsvinger - Raufoss 1-0 (serie)
18 august:Raufoss - Ull/Kisa 4-2 (serie)
21 august: Sandefjord - Raufoss 1-0 (serie)

IK START
Hos Start soner Martin Ramsland karantene etter utvisningen mot Skeid. Trolig går Mathias Bringaker inn på topp, mens det er gode sjanser for at de samme 10 fortsetter - med mindre noen er slitne og trenger litt hvile. Jeg tipper vi starter slik: (4-2-3-1):

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Sogndal - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Erlend Segberg

Sogndal
Mathias Dyngeland
Ulrik Fredriksen

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Skeid ble som ventet vanskelig. Det var litt fram og tilbake tidlig i kampen, men litt uti omgangen tok Start mer og mer over og hadde blant annet et skudd i tverra. Etter 34 minutter presset Ramsland en Skeid-spiller til å sette ballen i eget mål, og Start gikk til pause med 1-0 ledelse.
Etter 49 minutter kom vendepunktet i kampen. Martin Ramsland gikk høyt opp og tok ned en ball, men lander rett i låret på Skeid's El-Amrani som blir liggende og vri seg noe voldsomt. Dommer gir Ramsland direkte rødt kort og Start må spille resten av kampen med 10 mann.
5 minutter senere utligner Nunez for hjemmelaget og resten av kampen blir et ganske stort press mot Start. Deumeland er derimot veldig god og stopper det som kommer - og dermed ebber kampen ut med 1-1 og poengdeling. I og med at Sandefjord vant, så ramlet Start ned igjen til 3 plass på tabellen.

Nå skal vi ut i en ny vanskelig bortekamp - og det er absolutt ikke gunstig med 2 lange bussturer i løpet av får dager. Torsdag kveld kom vi hjem fra Oslo, og dermed ble det bare 2 netter hjemme før man igjen måtte sette seg på bussen. La oss håpe at disse lange reisene ikke påvirker spillerne negativt.

I og med at Ramsland ble utvist vil det nok bli Mathias Bringaker vi må stole på mot Raufoss - men jeg er sikker på at Bringaker vil gi absolutt alt og forhåpentligvis kan score et mål eller to i denne kampen.
I og med at Raufoss spilte onsdag og Start torsdag har Raufoss sine spillere 24 timer mer med hvile og det er ingen tvil om at det er en fordel. Det blir derfor litt spennende å se om Joey & co gjør noen endringer på laget. Jeg kunne tenke meg å se Markovic få mer spilletid, og kanskje også Sjøkvist. Det er også mulig at Segberg får sjansen igjen på midten på bekostning av Isaac Twum.

Uansett hva slags oppstilling vi kommer med, må vi levere bedre enn vi gjorde mot Skeid. Vi må tette igjen bedre bakover, og vi må ha mange løp framover i banen så vi kan åpne opp rom for hverandre.

En annen ting vi må ta tak i, er antall kort vi pådrar oss. Som topplag er det ganske oppsiktsvekkende at vi pådrar oss så mange kort. Joda, vi har en aggressiv spillestil og det er bra, men samtidig så må vi for all del luke bort unødvendige kort som f.eks å sparke bort ballen etter at dommeren har blåst.

Jeg håper uansett at vi klarer å få til et godt resultat igjen. Raufoss har negativ målforskjell (34-36) og har sluppet inn nest flest i hele OBOS-ligaen. Det må vi utnytte søndag kveld. Vi har mange gode offensive spillere og skal kunne utnytte et svakt Raufoss forsvar. Det krever stor innsats og masse løping og så må vi stole på at de som får muligheten fra start viser seg tilliten verdig.

Tar vi 3 poeng så vil vi ha 11 poeng ned til Raufoss og da kan er det garantert bare oss og Sandefjord det vil stå mellom i kampen om 2.plassen.

Dette er en nøkkelkamp og en av de vanskeligste kampene vi har igjen denne sesongen. Dermed hadde en seier på Raufoss smakt utrolig godt!