Kaptein Kristoffer Tønnessen: – Viktig å komme på vinnersporet igjen

Førstkommende lørdag kl.15:00 møtes Start og KFUM Oslo på Sparebanken Sør Arena, der Tønnessen ønsker at Start kommer tilbake på vinnersporet.

Annonse:

Kristoffer Tønnessen har ristet av seg skuffelsen over at det ikke ble noe av overgangen til skotske Hibernian. Nå er 23-åringen fullt fokusert på å hjelpe Start til en best mulig plassering i OBOS-ligaen.

– Det var selvsagt kjipt da det var en såpass god mulighet for meg. Men jeg har det fortsatt veldig fint i Start og alle muligheter til å utvikle meg videre her. Men ønsket mitt om å prøve meg i utlandet har selvfølgelig ikke forsvunnet selv om det ikke gikk denne gangen, sier Kristoffer Tønnessen.

Ikstart.no treffer Start-kapteinen etter onsdagens harde og intense trening på Sparebanken Sør Arena. Han ligger på kunstgresset i den varme sola og ber oss om å vente litt med intervjuet til han har fått tilbake pusten.

 

To poeng av ni mulige

Start har ingen god august-måned bak seg. De spilte uavgjort mot henholdsvis Fredrikstad (2-2 borte) og Sogndal (1-1 hjemme), og tapte knepent 2-3 for HamKam på Briskeby. Altså to poeng av ni mulige.

– Det er selvsagt viktig å komme på vinnersporet igjen allerede mot KFUM Oslo førstkommende lørdag. Hvis vi kommer inn i en god periode, så henter vi mange poeng på kort tid. Det er seks seriekamper og 18 poeng å spille om på tre uker. Så vi klatrer mye dersom vi vinner mange av disse. Og dersom vi kommer inn i en god stim og går inn i en eventuell kvalik med en oppadgående kurve, så vil det være en stor fordel for oss i sluttspillet.

 

7 kamper på 21 dager

Start skal altså gjennom 7 kamper på 21 dager: KFUM 11/9 (h), Ullensaker/Kisa 15/9 (b), Bryne 18/9 (b), Mjøndalen 22/9 (h/cup), Fredrikstad 26/9 (h), Raufoss 29/9 (b) og Åsane 2/10 (h).

– Hvordan har dere forberedt dere på dette tøffe kampprogrammet?

– Vi hadde en uke spillefri og et par dager fri i forbindelse med landskamppausen. Så har vi hatt noen tøffe dager med trening nå. Men forhåpentligvis har vi overskudd og litt lettere bein når kampperioden starter her hjemme på lørdag, sier Start-backen.

 

Yppet seg mot Rosenborg

Kristoffer Tønnessen viste sitt talent da han debuterte på Jervs A-lag i 3. divisjon som 16-åring i 2013. Fire år senere spilte han da Grimstad-laget var nær ved å slå ut selveste Rosenborg i cupen på Levermyr. Jerv sjokkledet 1-0, men tapte til slutt 1-2.

– Hvor imponert er du over det Jerv har prestert i år? De er jo per dato på direkte opprykksplass.

– Jeg er veldig imponert. De har sett gode ut helt fra treningskampene. De har noen veldig gode enkeltspillere fremme og fått et mer solid fundament bak. De slipper fortsatt inn mye, men de er likevel blitt veldig mye bedre defensivt enn i fjor. De har kun to plussmål, men når de har så gode offensive spillere så blir det likevel mye poeng av det.

 

– Hvor mye ser du fram til 23. oktober, når du drar til Grimstad som Start-spiller?

– Det er klart at det blir veldig spesielt. Det blir merkelig å gå inn i bortegarderoben. Men samtidig skal det bli veldig gøy å spille på Levermyr igjen. Det er lenge siden sist, og en bane jeg trives på.

 

Lysten på en «cup-run»

Start har altså i tillegg til de seks seriekampen de neste tre ukene, også en 3. runde-kamp i cupen mot Mjøndalen hjemme på Sparebanken Sør Arena. Start har som kjent aldri kommet til Ullevaal.

–  Hvor lysten er du på en skikkelig «cup-run», Kristoffer?

– Det hadde vært veldig gøy. Det ligger noen store kamper i potten dersom vi kommer oss forbi Mjøndalen. Det hadde vært veldig kult å lede Start ut på Ullevaal i mai neste år, avslutter Kristoffer Tønnessen, tørker svette fra pannen og går til garderoben for en velfortjent dusj.

 

Annonse fra Obos-ligaen: