Joeys elleville fotballfamilie

Joey Hardarson gjestet podcasten Makrellfotball denne uken. Der fortalte han blant annet om sin helt spesielle familie.

Annonse:

I ukas utgave av Makrellfotball er Start-trener Joey Hardarsoin gjest. Han forteller om oppveksten på Island i den vesle byen Akranes med i underkant av 7000 innbyggere. 

Akranes er helt unik når det kommer til å fostre gode fotballspillere. Nærmere 30 utenlandsproffer fra Island kommer fra byen som er cirka halvparten av Venneslas størrelse.

Joey er en av dem, og familien hans er full av fotballspillere. Selv fikk han med seg to landskamper for Island.

- Min far spilte fotball på Færøyene og i Sverige da jeg var liten. Siden reiste han tilbake og spilte for IA Akranes, og det laget vant både serien og cupen. Vi hang rundt dem hele tiden, og det ble tidlig klart hva jeg ville bli, forteller han.

 

Onkel Gudjon

YNERYwzeaj0
Starts trener Gudjon Thordarson (t.v.) gratulerer Brann-kollega Teitur Thordarson etter en kamp i 2002. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Joeys tante giftet seg og med en mann ved navn Gudjon Thordarson, senere kjent som Start-trener i 2002. Sammen fikk de tre sønner som alle ble profesjonelle fotballspillere og fikk godt over 110 landskamper til sammen (se oversikt nederst i saken). 

De ble senere skilt, og siden fikk Joeys tante en ny sønn. Han heter Bjørn Bergmann Sigurdarson og har vært en stor profil i norsk fotball for både Lillestrøm og Molde. Han spiller idag i Rostov i Russland, og har flere landskamper for Island.

- Han er nok kanskje den beste i familien, selv om Joey Gudjonsson kanskje hadde den beste karrieren med tanke på klubbene han spilte i, forteller Joey.

I tillegg en av Joeys nevøre, Aron, nylig solgt til den ungarske toppklubben Ujpest FC, mens en annen av Joeys fettere nylig ble solgt til IFK Norrkoping i Sverige. 

- Mine besteforeldre har syv barn eller barnebarn som har blitt proffspillere i utlandet. Det kan nok fort komme flere, det er flere unge talentfulle spillere i familien, sier Joey, som selv tilbrakte karrieren i Nederland og i Start etter at han forlot Island.

Først var han med å vinne serien med IA Akranes. Alle i familien startet sin karriere der, Gudjon Thordarson var også spiller og trener der i flere perioder, og i dag er hans sønn Joey Gudjonsson trener for laget.

- Det er en helt spesiell kultur i Akranes. Det forventes at man skal spille fotball og bli god. Det er også lagt tilrette for å drive med mange forskjellige idretter, sier Joey.

Hvordan går det med Gudjon Thordarson idag? Er han fortsatt aktiv som trener?

- Han er nå trener på Færøyene, og han har gjort det ganske bra så langt. 

Hør podcasten her

Joey snakker også om sin fotballkarriere, sin trenerfilosofi og hvorfor han mener godt lederskap ikke handler om å skrike til folk. Her finner du podcasten:

Du finner den også i iTunes og Spotify

 

Joeys kjente fotballfettere:

  • Tordur Gudjonnson, sønn av Gudjon Thordarson (Bochum, Genk, Las Palmas, Derby, Stoke, etc)

  • Jóhannes Karl Gudjónsson, sønn av Gudjon Thordarson (Real Betis, Aston Villa, Leicester, Wolves, Burnley, etc)

  • Bjarni Gudjonsson, sønn av Gudjon Thordarson (Newcastle, Genk, Stoke, Bochum, Coventry, etc)

  • Bjørn Bergmann Sigurdarson (Lillestrøm, Molde, Wolves, FC København, Rostov)

TKd_O8i3yT0
Bjørn Bergmann Sigurdarson under tiden i Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 
Annonse fra Obos-ligaen: