Joey: – Ett poeng borte mot Ranheim er et ok resultat

Det ble aldri helt vår kamp mot Ranheim, men fire poeng på to kamper mot to forventede topplag er godt å ta med seg inn i landslagspausen.

Annonse:

Start spilte onsdag ettermiddag 1-1 mot Ranheim på bortebane, og det poenget skal Jonas Deumeland ha en stor ære for, for vår tyske målvakt var nærmest en levende vegg i solskinnet på EXTRA Arena.

– Jonas gjør en god kamp, det er ikke noe tvil om det, sier Joey etter kampen.

Start åpnet bra, men fikk etter hvert ikke så mye til mot et godt hjemmelag.

– Ett poeng borte mot Ranheim er et ok resultat. Det er et av de sterkeste lagene i ligaen.

– Jeg synes vi åpner kampen sterkt. De første 15–20 minuttene er vi bra, men så mister vi litt momentum og finner aldri tilbake til noe rytme. Men vi er nødt til å ta med oss at det er en gjeng som tar seg helt ut og er villige til å blø for drakta og løper seg helt tom.

Vanskelig inngang til kampene

Start hadde ikke den beste inngangen til kampen, etter at laget måtte tilbringe én uke i karantene og kun fikk tre treninger sammen før helgens kamp mot Aalesund.

– Inngangen til kampen er ei uke i karantene, også møter vi to av de sterkeste lagene i ligaen og får med oss fire poeng. Det er sånn sett sterkt.

Og selv om prestasjonen kunne vært mye bedre, var trener Joey fornøyd med innsatsen til spillerne.

– Det er ingenting å si på innsatsen i dag. Vi får ikke ting til å stemme helt, men uten den innsatsen som ble lagt ned i løpet av kampen, hadde vi ikke fått med oss noen ting.

Utførelse av kampplan

Trenerteamet hadde planen klar for hvordan Ranheim skulle beseires, men laget klarte ikke helt å få det ut på banen.

–  Bortsett fra i de første 15–20 minuttene fikk vi ikke ut de vi skulle i dag. Planen var å true dem bak og i korridorene, og få satt opp posisjoner på kant og i korridorene, slik som vi gjorde de første 15. Da tenker jeg spesielt på venstresiden, men så stopper det opp litt, og underveis må vi gjøre noen grep.

– Etter straffesparket handler det bare å få med oss ett poeng og ri av oss det presset vi hadde på oss, selvfølgelig med en tanke på at vi kan stjele med oss alle tre poengene.

– Med tanke på inngangen og på det vi har vært igjennom, så skal jeg være fornøyd med ett poeng i dag.

I tillegg til å ha vært i karantene i tiden frem mot de to viktige kampene mot de forventede topplagene Aalesund og Ranheim, manglet også Start både Mohamed El Makrini (i karantene) og Matias Belli Moldskred (landslag). Og i pause måtte også Mikael Ugland kaste inn håndkledet, og vi stod igjen med en midtbane bestående av en indreløper, en kantspiller og en venstreback.

– Mo var ute og Belli borte, også har vi spillere på benken som ikke engang har spilt seniorfotball. Dette er ikke kampen å hive dem utpå i, og da må vi finne løsninger som gjør at vi kan få med oss et resultat, så sånn er det. Det er situasjonen vi er i, og vi prøver å gjøre det beste ut av det.

Buch Jensen erstattet Ugland til pause og fikk sin debut i gult og svart, men dansken fikk vanskelige arbeidsforhold i en kamp der Start ble presset mye bakover.

– Det er ikke noe å si på innsatsen. Vi ser at han har god forståelse, og vi vet han er trygg med ball, men han blir ikke spilt i situasjoner der han får ut sitt potensiale. Men han er lojal i forhold til det defensive, også kan det bare bli bedre herifra.

Nå venter noen etterlengtede fridager for laget, før de igjen samles og forbereder seg til bortekampen mot Åsane den 12. juni.

 

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P Form
1 Fredrikstad Fredrikstad 4 4 0 0 11 4 7 12 V V V V
2 Åsane Åsane 4 3 0 1 6 4 2 9 V V V T
3 HamKam HamKam 4 2 2 0 8 3 5 8 U U V V
4 Bryne Bryne 4 2 1 1 9 5 4 7 U V V T
5 Grorud Grorud 4 2 1 1 7 5 2 7 V U V T
6 Start Start 4 2 1 1 7 6 1 7 U V T V
7 Jerv Jerv 4 2 1 1 7 8 -1 7 T V V U
8 Aalesund Aalesund 4 2 0 2 5 7 -2 6 T V T V
9 Ranheim TF Ranheim TF 4 1 2 1 4 6 -2 5 U U T V
10 KFUM KFUM 4 1 1 2 5 4 1 4 V T T U
11 Raufoss Raufoss 4 1 1 2 8 9 -1 4 T T V U
12 Sandnes Ulf Sandnes Ulf 4 1 1 2 6 7 -1 4 U V T T
13 Stjørdals-Blink Stjørdals-Blink 4 1 0 3 3 7 -4 3 T T V T
14 Sogndal Sogndal 4 0 2 2 5 7 -2 2 U T T U
15 Strømmen Strømmen 4 0 2 2 1 4 -3 2 U T T U
16 Ullensaker/Kisa Ullensaker/Kisa 4 0 1 3 2 8 -6 1 T T T U

Annonse fra Obos-ligaen: