Jesper tatt ut på U21-landslaget

Jesper Dalands gode prestasjoner for Start denne sesongen har blitt belønnet med uttak til U21-landslaget. Foto: NTB Scanix

Annonse:

U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud presenterte mandag troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Gibraltar på Marienlyst stadion 4. september og Nederland i Almere 8. september. 

Der var Jesper Daland med for første gang. Midtstopperen har fått sitt gjennombrudd i norsk toppfotball for Start denne sesongen og han har startet alle kampene til nå i Eliteserien.

- Det er gøy å bli tatt ut. Jeg har vært med på alle landslag opp til nå, men U21 er et steg opp. Det er en bekreftelse på at man har gjort noe riktig.

Daland står med 41 kamper for aldersbestemte landslag, fra G15 til G19, men det er første gangen han er med i U21-troppen.

- Det er mange gode spillere i troppen og vi skal spille tøffe kamper. Jeg ser frem til god matching, spesielt kampen mot Nederland blir spennende.

Før dhan reiser på landslagsoppdrag venter en viktig kamp omt Aalesund på søndag. Daland er utrolig gira på å slå tilbake etter det tunge tapet mot serieleder Bodø/Glimt lørdag.

- Jeg har enorm motivsjon før den kampen. Det blir en utrolig viktig kamp, der skal vi ha tre poeng. Vi er veldig revansjesugne etter helgas kamp, sier Daland.

I landslagstroppen er også tidligere Start-spiller og Jesper Dalands lagkamerat i Vigør i barndommen, Tobias Christensen.

Troppen

Kristoffer Klaesson - Vålerenga   
Julian Faye Lund- Rosenborg   
Birk Risa - Odd     
Fredrik André Bjørkan - Bodø/Glimt  
Leo Skiri Østigård - Brighton   
Jesper Daland - Start    
Odin Luraas Bjørtuft - Odd    
Colin Rösler - NAC Breda     
Nicholas Mickelson - Strømsgodset  
Marcus Holmgren Pedersen - Molde        
Kristoffer Askildsen - Sampdoria       
Emil Bohinen - Stabæk   
Hugo Vetlesen - Stabæk                   
Johan Hove - Strømsgodset         
Håkon Evjen - AZ Alkmaar       
Jens Petter Hauge - Bodø/Glimt  
Aron Dønnum - Vålerenga     
Jørgen Strand Larsen - Sarpsborg 08    
Ola Brynhildsen - Molde   
Tobias Christensen - Molde   

Annonse fra Obos-ligaen: