Ja, vi elsker å lage fest!

Aldri har det vært viktigere å feire friheten. Om noen få timer går det norske flagget til topps i hele vårt land, og i borgertoget stiller Heltane fra Sørlandet på rad og rekke for å motta velfortjent hyllest. Søndagens kamp mot Sogndal ble en liten forsmak på årets nasjonaldag. På Sparebanken Sør Arena finner du ansatte og spillere som elsker å lage fest! Foto: Tor Erik Schrøder.

Annonse:

Det kokte på Sparebanken Sør Arena

Mange kløp seg nok litt i underarmen, for det var folksomt og det ble virkelig den 15. mai-festen alle drømte om. Og når Randesund skolemusikkorps fylte hele teknisk sone utenfor spillertunellen, så skjønte vi at Terje Marcussen vil skape liv og røre på Sparebanken Sør Arena, og at de ansatte mener alvor. Det kokte på arenaen, og vi fikk være med! 

Noen minutter etter runget Start-hymnen, og forsanger Torstein Sødal fikk med seg over 6000 tilskuere på allsang før han gikk til topps og holdt tonen som bare han kan. Hele arenaen ristet av velvære, og det går rykter om at fru Isaksen på Dvergsnes lot luking være luking, satte seg ett minutt på den hvitmalte benken sin og nøt de vakre tonene fra Marvika.

Kampen var i gang, og eventyret fortsatte da Kristoffer Tønnessen fikk ballen fra kveldens sjefsservitør, Oscar Fallenius, og lagde kremmerhus med strak vrist. Vi gikk umiddelbart til himmels, og etter hvert ble kampen som en actionfilm fra -90 tallet som vi håpte aldri ville ta slutt. Det var smilende tilskuere overalt, og det var til og med kø på toalettene!

For et fellesskap

Vi har opplevd så mange ganger tidligere år at hele Agder blir lokket til Sparebanken Sør Arena for så å oppleve den tristeste fotballkampen noensinne. Vi har tapt så mye de siste åra at en festkveld som denne fremstår både som fortjent, forløsende og så grenseløst deilig.

Mot Sogndal møtte flere hundre elleville russ også, og på tribunen var det barn som løp og ropte mellom benkeradene med ketchup på drakta. Men det som opptok oss mest, var en hel tropp som mest av alt ville bevise hele Sørlandet at de kan spille vakker fotball.

Det mest rørende var nok allikevel da Sparebanken Sør Arena tok farvel med en av de mest trofaste supporterne. Line ble klappet ut, og etter seremonien var det skikkelig trøkk  i supporterne helt til kampen var over. En verdig hyllest. For en sang, for et fellesskap, for en støtte.

Gledesbølger ved dødlinja.

Jeg kan fortsatt huske følelsen av å glede seg til 17. mai og smile av den nyvaska Cortinaen som var pyntet med bjørkeris og flagg i grillen. Vite at i dag skal jeg spise så mye is jeg vil, hoppe sekkeløp med kamerater og rope høyt hurra i barnetoget.

Jeg trodde ikke foreldre var slitne på den tida. Lite visste jeg om en mor som hadde strøket vriene skjorter med stiv nakke og en far som hadde vært på dugnad kvelden før. Lite visste jeg om alt som skal klargjøres. Jeg bare gleda meg og nøt dagen med isbarter og slengbukser. 

I går var laget vårt enda mer overbevisende, lekent og sjarmerende enn det stilfulle barnetoget på Ørje med rektor i spissen. Sindre Tjelmeland og troppen hans fikk oss i festemning etter få minutter, og scoringsgleden tok rottetak på hele Sparebanken Sør Arena kampen igjennom. Den sendte gledesbølger fra alle de syngende tilskuerne, via russen, spillere og benken, og endte opp i flere hundre klemmer på én gang. Gleden fikk et ærlig og ekte utbrudd, vi omfavnet hverandre, sang og vi oppdaget igjen at scoringsgleden fører oss mennesker nærmere hverandre. Kanskje gårsdagens vakreste var da Kai Eriksen på en ellers stressa dag på jobben sto med åpne armer og tok imot storscoreren Jonatan Braut Brunes  ved dødlinja etter en nydelig heading til 2-0.

Få med deg rubbel og bit

Jeg lurer på hva alle de ansvarlige for denne festen tenkte og gjorde da de kom hjem søndag kveld. Kanskje de også innimellom får beskjed om å rydde litt i gangen eller stryke skjorta si. Men sent i går, da månen var full og magien flyttet seg fra banen til himmelhvelvingen, så kan det jo hende at både Marcussen, Olsen, Tjelmeland, Fannberg , Jensen, Eide, Hægeland og resten av gjengen fant seg en losje. De ordnet kanskje litt god mat og drikke, så litt opprømt på hverandre og på månen, skålte et par ganger og var enige om at de skal gjøre alt for klubben og for fellesskapet. Det hadde de virkelig fortjent!

5-1. Ja, du leste riktig. 5-1.  Med Braut Brunes i spissen, og med en hel gjeng som står fram og skaper et kollektiv som vi virkelig elsker. 

Nå blir det enkelt å stryke flagg, finne fram skjorta og buksene og nyte friheten i toget. Kan vi ikke iklé oss det barnslige sinnet og den barnslige gleden både i toget og på Sparebanken Sør Arena. Spis så mye is dere vil. Hvis du er 40 og har lyst på sukkerspinn - kjøp det!  

Se det beste i menneskene rundt dere, snakk ordentlig ut om de nydelige målene og måten forsvaret og midtbanen løste utfordringene på.

Dette blir en sesong du bør få med deg rubbel og bit av. Snakk godt om laget ditt og spillerne i troppen og dine medsupportere, og se alle fem målene om igjen hver kveld før du legger deg!

Heia Start!

André

Annonse fra Obos-ligaen: