Mathisen og Opdal Mbale

Imponert over barna

Jesper Mathisen og Håkon Opdal er takknemlige, stolte og klokere etter en uke i Uganda.

Annonse:

- Det har vært en fantastisk uke. Her snakker vi terningkast seks. Jeg håper flere av spillerne i Start kan få oppleve det samme, oppsummerer Håkon Opdal.

Han har brukt en av ferieukene sine på å reise med Start Life Support til Uganda. Sammen med Jesper Mathisen har han gjort seg kjent med fotballanlegget som er bygget for å hjelpe gatebarn i byen Mbale. De to starterne reiser hjem med drøssevis av inntrykk.

- Vi har sett mye av både kultur og natur, men det er møtet med barna og fotballen i Mbale som sitter sterkest igjen, sier Jesper Mathisen og får full støtte fra Håkon Opdal.

Fotballanlegget som er finansiert av Start Life Support og Kaspar Strømme er ett av virkemidlene for å få barn og unge - helt ned i femårsalderen - bort fra gata og tilbake til livet. Det er forskjellige grunner til  hvorfor de har havnet på gata - felles for alle er imidlertid omsorgssvikt. Gjennom fotballen lærer barna å forholde seg til andre mennesker, de får et lyspunkt i livet - og for mange er det  utslagsgivende for at de kommer seg bort fra gata.

- Prosjektet fungerer kjempebra og er positivt for Start som klubb. Dette er godt tilbud for barna - og de virker veldig takknemlige. Dette viser hva fotballen er - og kan bety - for folk. Her brukes fotballen som en inngang for å gjøre en forskjell, sier Opdal.

Gjennom den ukelange reisen til Uganda fikk Start-keeperen også bidra på treningsfeltet.

- Vi har hatt noen flotte treninger med en lærevillig gjeng. Så er det jo også artig å se at det er stor interesse for keeperrollen og det er jo inspirerende også for meg, sier Opdal.

Håkon og Jesper er begge fedre. Den siste uka har de to pappaene møtt barn som har fått en helt annen start på livet enn dem som venter hjemme i Kristiansand.

- Inntrykkene er veldig mange. Det er trist og leit at ungene har opplevd det de har opplevd, men så er det heldigvis positivt at de får denne muligheten til å få livet sitt på rettere kjøl. I all elendigheten er det mye smil og glede. Disse herlige jentene og guttene er på mange måter forbilder for oss. Vi som er født i Norge har fått tildelt gullrekka i lotto. Det er nesten vanskelig å sette ord på hvor imponert jeg er over dem som er en del av arbeidet her i Mbale. Dette er til ettertanke for meg og veldig mange andre i Norge, sier Jesper Mathisen.

På Starts facebook-side kan du se en rekke sendinger fra guttas opphold i Uganda.

 

Annonse fra Obos-ligaen: