Hjemmeseier nummer seks på rad

I dag var Åsane på besøk til sesongens nest siste hjemmekamp. Det var lenge en tøff og jevn kamp, men til slutt var det ingen tvil om hvem som skulle sikre seg alle tre poengene. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Åsane var på besøk og det så lenge ut til at de skulle få spille under kjente værforhold. Det var uvær under oppladningen, men rett før avspark tittet solen frem. Og som alle vet: "Sola skinner, Start vinner".

Det var en jevn første omgang, der Åsane måtte se to baller treffe metallet, mens de jaktet utlikning. Joacim Holtan sendte oss nemlig opp i en 1-0-ledelse etter 12 minutter med en "goalgetter-scoring" etter corner.

Åsane trykke på for utlikningen resten av omgangen, og i tillegg til de to skuddene i metallet hadde de flere brukbare sjanser til å score, men de brant de sjansene de fikk. Dermed gikk vi til pause med ledelse og tre poeng godt innenfor rekkevidde.

Bortelaget fra Bergen fortsatte å trykke på i den andre omgangen. De hadde flere sjanser til å utlikne, men Jasper var på jobb, og vi hadde også hjelp av metallet for tredje gang denne kampen.

Til tross for et Åsane-press var det vi som doblet ledelsen. Eirik Schulze fyrte avgårde en kanon som gikk rett i krysset. Dermed ledet vi 2-0 etter drøye timen spilt. 20 minutter før slutt var det ingen tvil om hvem som skulle ta med seg alle poengene hjem, da svenske Tom Strannegård satt inn 3-0.

Kristoffer Valsvik reduserte for gjestene, men det var ikke nok for Åsane til å snu kampen. Alagie Sanyang scorte nemlig like etterpå 4-1-scoringen, som kjapt slo gnisten ut av alt håp Åsane fikk etter reduseringen.

Dermed vant vi 4-1 og sikret hjemmeseier nummer seks på rad. En viktig seier i kampen om de øverste kvalik-plassene.

Det ble Slik var kampen:

1 min: Kampen er i gang!

5 min: Vi vinner en corner. Emir skal slå den inn.

7 min: En Åsane-spiller ligger nede. Har vært en rolig start på kampen.

10 min: Londsia er som vanlig i fyr og flamme!

11 min: Basse skaper noen farligheter på venstresiden. Vinner en corner etter et farlig innlegg.

12 min: Vi tar ledelsen etter corneren. Den blir klarert unna, men faller til slutt i beina til Holtan som setter inn 1-0.

17 min: Åsane får frispark, gjør en variant av det og får skutt. Rett på Jasper.

19 min: Stang ut for Åsane. Nære utligning.

25 min: Tverrligger ut for Åsane. Skudd fra 25 meter. Det var nære utligning igjen.

29 min: Nære for Tom Strannegård! Emir spiller han fri i midten. Skuddet går utenfor.

32 min: Holtan skyter over fra 12-13 meter.

32 min: Vi vinner et frispark i farlig posisjon.

34 min: Sawo skyter via muren og til corner.

39 min: Åsane vinner en corner.

42 min: Åsane nære igjen! Hatt noen gode muligheter til å utligne denne omgangen.

PAUSE: Vi leder 1-0 til pause etter scoring av Joacim Holtan

46 min: Vi er i gang igjen. Ingen endringer på vårt lag.

49 min: Mares med en fin pasning til Holtan i bakrom, men Åsane får hentet seg inn igjen og avverget.

52 min: Åsane skyter like utenfor. Nære igjen.

53 min: Dagens tredje skudd i metallet for Åsane. Her er vi heldige at vi ikke har sluppet inn.

56 min: Åsane er nære igjen. Jasper redder oss etter et grusomt tilbakespill.

58 min: Himmel og hav. Vi bommer på åpent mål etter en retur fra et langskudd. Burde stått 2-0 der.

60 min: Sanyang kommer inn for Sawo.

62 min: FOR EN SCORING AV EIRIK SCHULZE! 2-0

62 min: Schulze limer den i vinkelen fra hjørnet av seksten.

71 min: TOM STRANNEGÅRD!

71 min: Fin scoring av svensken, som skyter hardt og lavt med venstre. Keeper rekker ikke ned og dermed står det 3-0 med 20 minutter igjen.

80 min: Vi leder altså 3-0 med 10 minutter igjen.

82 min: Eftevaag og Gregersen kommer inn for Grundetjern og Schulze.

83 min: Valsvik setter inn 3-1.

86 min: ALAGIE SANYANG! 4-1!

90 min: Gult kort til Emir.

90 min: Robstad og Bjarni kommer inn for Vito og Tønnessen.

SLUTT: Vi tar hjemmeseier nummer 6 på rad!