Historisk avtale med Agder Energi

Start og Agder Energi har inngått avtale om å holde Sparebanken Sør Arena snø og frostfri hele vinteren. Dette gjør at flere klubber og lag i Agder kan benytte banen til trening og kamper.

Annonse:

På bildet fra venstre: Christopher MacConnacher (daglig leder i Start), Joey Hardarson (trener) og Hege Jortveit (administrerende direktør i Agder Energi Varme).

- Dette er fantastisk, både for oss i Start, men også for fotballen på Sørlandet forøvrig. Nå får vi gode treningsforhold gjennom hele vinteren både for Alaget, utviklingsavdelingen og gatelaget vårt, men det er også mye ledig kapasitet som kan benyttes til trening og kamper av andre, sier Christopher MacConnacher, daglig leder i Start.

- Vi har allerede flere klubber som har begynt å trene her, i tillegg til at Akademiet VGS og fotballkretsen bruker arenaen, men det er plass til flere.

Overskuddsvarme

Sparebanken Sør Arena har vannbåren undervarme som igjen er forsynt fra fjernvarme. Agder Energi Varme og Start gjennomførte to korte prøveperioder i fjor vinter, og har nå inngått avtale som gjelder hele vinterhalvåret.

- Nå skal vi sørge for sommerlige baneforhold. Gode treningsforhold for breddeog toppidretten om vinteren er et stort behov i Kristiansand. Ved hjelp av fjernvarme sørger vi for en bærekraftig og effektiv oppvarming. En mer miljøvennlig brøyting skal du lete lenge etter forklarer Hege Jortveit, administrerende direktør i Agder Energi Varme.

Det er overskuddsvarme fra Returkraft og Glencore Nikkelverk som skal sørge for at snø og frost holdes unna det grønne kunstgresset på stadion, på samme måte som Markensgate holdes tørr gjennom vinteren.

- Fjernvarmen i Kristiansand er gjenvunnet varme fra Glencore og Returkraft. Vi synes det er bra at Start ønsker å benytte denne energien til å holde banen snøfri, så bidrar det jo til å tilgjengeliggjøre banen mer i en årstid der snø og is fort kan legge en demper på fotballgleden, forklarer Jortveit.

 

Øker banekapasiteten

Avtalen innebærer en betydelig kostnad for Start, men vi håper det vil gi både Start og andre klubber i regionen en god vinter. Ikke bare sørger klubben for å gi Joey Hardarson & co gode treningsforhold gjennom vinteren, noe som er ekstra viktig nå ettersom det per nå er lite aktuelt å reise utenlands på treningsleir, men arenaen vil være åpen for alle andre klubber store deler av uken.

- Vårt A-lag trener jo på dagtid, og våre lag i utviklingsavdelingen trener tidlig på ettermiddagen. Så dette gir klubbene på Sørlandet en ny mulighet, både med tanke på trening og kamper. Donn, Gimletroll og Fløy er allerede på plass, men det er fortsatt ledig kapasitet. Vi håper på så mye aktivitet som mulig på arenaen gjennom vinteren, sier MacConnacher.

Som en del avtalen skal også noen treningstimer hver uke gis ut til ulike lag og klubber i barne-og ungdomsfotballen i Agder. Dette vil skje gjennom en konkurranse, og vi kommer tilbake med mer informasjon om den.

Avgjørende for sesongoppkjøringen

Sportslig leder Atle Roar Håland er veldig fornøyd med at klubben gjør dette grepet, og at arenaen for første gang holdes åpen gjennom hele vinteren.

- Gode treningsforhold er naturligvis kjempeviktig, både for A-laget og Utviklingsavdelingen. At vi kan trene her vi pleier, tett på styrkerom, kantina, garderober og de andre fasilitetene vi bruker i hverdagen er helt supert. Det gir oss også forutsigbarhet når vi skal planlegge oppkjøringen mot neste sesong, sier Atle Roar Håland.

Også Joey Hardarson gleder seg over å kunne planlegge vinteren på Sparebanken Sør Arena.

- Det er helt fantastisk. Nå er vi sikret gode forhold. Det er utrolig greit å slippe å fly rundt og lete etter gode baner. Det har mye å si med tanke på oppkjøringen, sier Hardarson.


En vintergrønn Sparebanken Sør Arena, med nytt kunstgress, gjør det også langt lettere å arrangere treningskamper på hjemmebane. Programmet for vinteren nærmer seg spikret, og vi kan røpe at det vil bli langt flere hjemmekamper enn vi har hatt de siste årene.

Annonse fra Obos-ligaen: