Her signerer Alagie Sanyang for IK Start

IK Start har gleden av å presentere Alagie Sanyang som klubbens nye angrepsspiller. 25-åringen signerte i dag på en avtale som binder ham til IK Start de neste tre årene.

Den svensk-gambiske spilleren kom til Norge i 10-årsalderen og spilte i ungdomsårene for Teie IF, før han meldte overgang til FK Tønsberg. De siste to siste sesongene har Alagie spilt for KFUM Oslo, der han har vist seg som en farlig angrepsspiller. Forrige sesong scoret han 15 mål på 35 kamper og ble med det KFUMs toppscorer. Likevel valgte han foran denne sesongen å søke nye utfordringer, og følte IK Start var det perfekte valget.

– Jeg ønsket noe større og noe nytt da kontrakten min med KFUM gikk ut, og følte at IK Start og det prosjektet Sindre Tjelmeland har på gang var det riktige valget for min karriere. Jeg tror vi passer godt for hverandre, sier en godt fornøyd Sanyang.

Målet er opprykk

Alagie har for første gang signert en heltidskontrakt som fotballspiller, og er sulten på å hjelpe IK Start til å nå sine mål, samtidig som han utvikler seg personlig. På spørsmål om hvilke mål han har satt seg, er svaret klart:

– Målet er opprykk, noe jeg tror vi kan være med å kjempe om allerede i år.

Hovedtrener Sindre Tjelmeland er veldig fornøyd med signeringen. Han sier at vi kan forvente oss en hardtarbeidende og farlig angrepspiller som kan bidra med å skape målpoeng på banen og engasjement blant fansen på Sparebanken Sør Arena.

– Vi får en spiller vi ønsker å sette opp i offensive posisjoner og i rom der han kan true motstanderens forsvar, men ikke som en ren spiss, sier Tjelmeland om den fleksible angrepsspilleren.

Alagie Sanyang og Sindre Tjelmeland 3.jpg
Start-trener Sindre Tjelmeland og Starts nye angrepsspiller Alagie Sanyang.

Muligheten for landslagsspill

Sanyang ble født i Gambia, der han tidligere har blitt innkalt til landslagssamling, men takket nei på grunn av pandemi og dårlig timing. Gambia skal nå spille i Afrikamesterskapet, men Sanyang ser fortsatt lyst på muligheten til å få sjansen på landslaget.

– Så lenge jeg fortsetter å jobbe hardt og leverer på banen, så har jeg troen på at den sjansen kommer ved en senere anledning, avslutter Alagie Sanyang.

Vi i IK Start ønsker Alagie hjertelig velkommen og gleder oss over å ha ham med på laget.

Slik så det ut da Alagie Sanyang signerte for Start.


Annonse fra Obos-ligaen: