Kaya Mokosso

Hentes fra Spania: - Glad for å bli en del av IK Start

Den kongolesiske 25-åringen Kaya Makosso er klar for IK Start. Makosso kommer fra spanske Vélez CF og har også en fortid i Moss FK.

Annonse:

Den 25 år gamle midtbanespilleren Kaya Makosso har i kveld signert under på en kontrakt ut året med IK Start. Midtbanespilleren kommer fra den spanske klubben Vélez CF.

- Jeg er veldig glad for å være her i denne klubben. Det er en klubb med en fantastisk stadion, by og personer. Jeg er kjempeglad for å bli en del av laget og få sjansen i IK Start, sier 25-åringen.

Kjenner til OBOS-ligaen

Kaya spilte hele 2023-sesongen for divisjonskollega Moss FK – på lån fra sin spanske klubb. Han fikk 30 obligatoriske kamper for østfoldingene, der han imponerte stort. I 2024 har han 8 kamper for Vélez CF, alle fra start. Nå gleder han seg veldig til 2024 i gult og svart.

- Det er ikke lett å få kontrakt med IK Start, så jeg er veldig stolt over at klubben gir meg muligheten. Nå gleder jeg meg til å komme i gang. Jeg kjenner OBOS-ligaen litt fra i fjor, og tror jeg kan bidra og hjelpe laget i sesongen som kommer. 2024 kommer til å bli bra for fansen og laget, avslutter nysigneringen.

DSC_0009-Enhanced-NR.jpg
Kaya på plass på Sparebanken Sør Arena.

- En av ligaens beste spillere i sin posisjon

Hovedtrener Azar Karadas beskriver sin nyeste signering som en hardtarbeidende spiller som dekker store rom og veldig god ballvinner.

- Kaya er en spiller som vil passe inn i måten vi spiller fotball på. Han setter laget først, og er en spiller som gjør spillerne rundt seg og laget bedre. Han var en av ligaens beste spillere i sin posisjon i fjor, og er en spesialist i sin rolle, forteller Karadas.

DSC_0016-Enhanced-NR.jpg
Kaya Makosso og Azar Karadas.

Klubbens hovedtrener forteller også om en hard kamp om Kayas signatur.

- Vi er veldig glade for å få tak i hans signatur. Det har vært en en hard kamp om spilleren. Vi er veldig fornøyde med at han valgte å bli en del av dette prosjektet og gleder oss til å jobbe med han, sier Azar Karadas.

Velkommen til IK Start, Kaya!

Annonse fra Obos-ligaen: