Henter lokal spiller: - Ønsker å bli en viktig brikke

Etter å ha imponert på treninger med A-laget gjennom høsten, er Sivert Sira Hansen nå klar for IK Start på permanent basis.

Annonse:

Den lokale midtstopperen, Sivert Sira Hansen, har trent jevnlig med oss gjennom høsten. Nå har klubben blitt enig med Mandalskameratene om en overgang for den talentfulle 21-åringen.

- Helt siden jeg var bitte liten har Start vært den store klubben på Sørlandet, og derfor har det alltid vært en slags «drøm» å spille for Start, forteller nyervervelsen og legger til:

- Det er så mange gode supportere og mye bra i og rundt klubben, så mulighetene for å bygge et kjempelag er definitivt tilstede. Derfor valgte jeg å signere for IK Start.

Sira Hansen som opprinnelig er fra Flekkefjord kommer nå fra MK til IK start. Han startet sin karriere i Flekkefjord, før han i 2021 meldte overgang til klubben i Mandal. I MK har han på to og en halv sesong spilt over 60 kamper og står registrert med 12 scorede mål.

Etter å ha trent med oss i høst, er han nå permanent klar for IK Start og ser frem til 2024-sesongen i gult og sort, en sesong der han skal kjempe for å ta en plass i startelleveren og bli en viktig brikke i laget.

- Først og fremst ønsker jeg å spille meg inn i startelleveren og bidra så mye som mulig og være en god brikke i laget som gjør at vi hevder oss. For klubben sin del så mener jeg at vi alltid må se oss selv høyt opp på tabellen. Selv om OBOS-ligaen blir tøff i år tror jeg likevel vi kan gjøre det ganske bra, forteller Hansen.

DSC_0046.jpg
Sivert Sira Hansen (i midten) i trening med IK Start høsten 2023.

Med 12 mål på 65 kamper har midtstopperen et imponerende målsnitt å vise til. Spilleren selv beskriver seg som en fysisk sterk midtstopper med grei fart og som er god i begge bokser. Fremover jobber midtstopperen med å utvikle ferdighetene med ball.

- Jeg håper å bli litt bedre med ballen i beina. Jeg har grei styrke i lufta og god fart. Men det å utvikle roen og ferdighetene med ball i beina skal jeg prøve på.

Gjennom høsten har Sivert trent jevnlig med A-laget vårt, og har allerede blitt godt kjent med tilværelsen som Start-spiller og sine nye lagkamerater-

- Først og fremst ga treningene med Start meg en «boost» til å fortsette og satse på fotball. Jeg kom godt inn i gruppen, og i tillegg lærte jeg mye og fikk utviklet meg som fotballspiller, forteller 21-åringen.

Vi takker Mandalskameratene for en ryddig prosess, både i forbindelse med overgangen og høstens hospitering.

Velkommen til IK Start, Sivert!

Annonse fra Obos-ligaen: