- Har helt sikkert ikke vært i Kristiansand for siste gang

Her deler Cameron Cresswell (t.v.) ut premie til Oliver (12) da Start i november hadde lykkehjul på Nedre Torv i Kristiansand. Det skulle bli det siste den 23 år gamle briten gjorde for Start, klubben han på halvannet år ble veldig glad i. T.h. står Camerons lagkamerat og gode venn, Sander Sjøkvist. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Jeg trivdes godt i Kristiansand, og følte meg veldig velkommen fra jeg kom sommeren 2021. Jeg har møtt noen flotte mennesker, som jeg har delt store øyeblikk med både på og utenfor banen. Jeg er sikker på at jeg ikke har vært i Kristiansand for siste gang, sier Cameron Cresswell, fortsatt litt influensasyk hjemme i Manchester.

I tillegg til Cameron Cresswell måtte Start si forfall til fire andre spillere ved utgangen av 2022: Kristoffer Tønnessen (Lillestrøm), Peter Reinhardsen (Sarpsborg 08), Elias Nahiry (Grorud) og Sondre Olaus Solås.

Hattrick mot Arendal

Cameron Cresswell kom til Start fra Derby County i august 2021, etter å ha blitt frigitt av den engelske klubben som da spilte på nest høyeste nivå, Championship. Nå spiller de i League One. Tiden på Sparebanken Sør Arena ble dessverre preget av skader.

- Det gikk ikke alltid min vei på banen, av mange grunner. Nå er jeg hjemme i Manchester, hvor jeg jobber med en fysioterapeut i treningsstudioet for å prøve å fikse skaden som holdt meg ute de siste månedene av 2022-sesongen. Det har vært en veldig frustrerende skade, men forhåpentligvis kan jeg begynne å jobbe og presse mer og spille så snart som mulig, sier 23-åringen, og legger til:

- Jeg håper å være tilbake i Kristiansand ganske snart. Jeg vil følge med laget, og mine nære venner som jeg delte mye med det siste halvannet året.

Cameron Cresswell fikk vist sitt potensiale da Start slo Arendal Fotball 3-2 i en dramatisk 2. rundekamp i NM på Norac stadion 22. juni. Briten scoret da alle kristiansandernes mål i oppgjøret Start måtte spille med en mann færre i i en time. 

- Vil takke Erik Mykland

Keeper Sondre Olaus Solås fikk også mye av 2022-sesongen ødelagt av skader. I Start 2-kampen mot Eik Tønsberg 7. mai kastet han seg ut på femmeteren for å hindre scoring, fikk et spark i tinningen, og ble liggende bevisstløs på kunstgresset. 

- Jeg har det veldig fint nå, og er fin i kjeven og hodet etter operasjonen og hjernerystelsen. Jeg har ikke funnet en ny klubb ennå, men jobber med saken. Vi får se hva som skjer fremover. Jeg skal jobbe knallhardt for at 2023 skal bli mitt år, sier 20-åringen.

Sondre Olaus Solås kom til Start i 2018, fra Fana i Bergen, hvor han hadde spilt sin ungdomsfotball. Før han kom til Start hadde han vært på prøvespill flere ganger med Mjøndalen. Men da han ikke kom inn på skole i Drammen, falt valget på Kristiansand og Start.

- Jeg hadde noen fine år i Start, med mange fine folk. Jeg vil takke Erik Mykland for all støtten, han har vært en viktig person for meg. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli der i fire og et halvt år.

- Gleder meg til utfordringen

Peter Reinhardsen kom til Start fra Donn som 11-åring. Han gikk gradene til Starts G19-lag, og var en viktig del av Start 2 fram til sommeren 2018. Da valgte han å forlate Start til fordel for Jerv, og så Arendal. Vinteren 2021 hentet daværende trener Joey Hardarson ham tilbake til Start. I 2022 spilte han 16 kamper og scoret fem mål for Start. 1. januar ble han klar for Eliteserie-klubben Sarpsborg 08.

- Jeg drar til Sarpsborg 6. januar, sesongoppkjøringen starter 9. januar. Jeg skal møte nye lagkamerater og tilpasse meg en ny by og kultur. Det er en kul tid jeg har i vente. Som alle andre, så håper jeg å få så mye spilletid som mulig, og bidra til at laget tar steg. Det er en dyktig spillergruppe som gjør at spilletid ikke kommer gratis, men jeg gleder meg til utfordringen, sier 23-åringen, og forsetter: 

- Vi skal en tur til Marbella i februar, hvis jeg ikke tar helt feil, og har mange treningskamper før sesongen starter. Dette blir min første sesong på øverste nivå, noe jeg gleder meg til å erfare. 

IK Start takker Cameron Cresswell, Sondre Olaus Solås og Peter Reinhardsen for tiden her, og ønsker dem lykke til med fremtiden.

Annonse fra Obos-ligaen: