- Håper på årets første borteseier

Frank Thomassen blogger om hva venter i kveldens kamp mot Stabæk.

Annonse:

FORAN STABÆK - START 

Etter tapet for Kristiansund begynner det nå å bli en stor luke opp til trygg plass, og vi har ikke råd til flere hederlige tap. Nå må vi begynne å score på sjansene våre - samtidig som vi unngår unøndvendige baklengsmål. Dessuten så må vi begynne å ta flere poeng på bortebane. Sist vi vant en eliteseriekamp på bortebane var mot Tromsø den 21 oktober 2018. Kan vi håpe at sesongens første borteseire kommer på Nadderud?

TID: Søndag 27 september kl.1800
STED: Nadderud Stadion

TABELLEN 
10. Stabæk....18..5-7-6...23-28...22 poeng
14. Start....... 18..3-6-9...19-36...15 poeng


STABÆK
Stabæk hadde en ganske sterk start på sesongen og etter 9 runder lå laget på 5.plass - kun poenget bak VIF på bronseplass. Etter dette har laget kun en seier på sine 9 siste kamper og ligger nå på 9 plass - 12 poeng bak Odd på bronseplass - og kun 7 poeng foran Start på kvalikplass. Med seier til Start, er det kun 4 poeng ned til kvalikplass, så jeg regner med at det er et motivert hjemmelag som tar i mot Start.

Stabæk har flere sesonger blitt tippet i bunnstriden, men har imponert med mange unge spillere. Stabæk har f.eks 7 spillere som er 21 år eller ynge som har spilt minimum 10 kamper denne sesongen. 

Toppscorer for hjemmelaget er 19 år gamle Kornelius Hansen med 4 scoringer - samme antall som 20 år gamle Hugo Vetlesen. 21 år gamle Oliver Edvartsen har flest målgivende (3). Det er ingen tvil om at gror godt i laget til trener Jan Jönsson. 

Til kampen mot Start mangler laget Emil Bohinen (lår) og Jeppe Moe (kne). 

Her er laget Stabæk stilte med I forrige kamp mot Odd (4-4-2): 

Marcus Sandberg 

Jørgen Olsen Øveraas 
Yaw-Ihle Amankwah 
Andreas Hanche-Olsen (k) 
Mats Solheim

Oliver Edvardsen 
Sammy Skytte 
Tortol Lumanza 
Hugo Vetlesen

Erik Botheim 
Kosuke Kinoshita 


INNBYTTERE
Jonas Vatne Brauti 
Emil Jonassen 
Peder Vogt 
Jesper Isaksen 
Luc Kassi 
Kaloyan Kostadinov 
Magnus Strandman Lundal 
Darren Maatsen


STABÆK'S 5 SISTE KAMPER
16 august: Viking - Stabæk 3-3 
22 august: Stabæk - Brann 0-2
30 august: Rosenborg - Stabæk 2-2
12 september: Stabæk - Haugersund 2-1
20 september: Odd - Stabæk 2-0



IK START
Hos Start er Kevin Kabran tilbake fra karantene, mens Eirik Schulze denne gang må sone etter at han fikk et fullstendig feildømt kort mot Kristiansund. Jeg tipper Mikael Ugland får sjansen på den plassen. Det blir nok ikke store endringer på laget. Jeg tipper vi starter med dette mannskapet (4-3-3):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Kasper Skaanes
Mohamed El Makrini
Mikael Ugland

Christian Bolanos
Martin Ramsland
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Haugesund. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille kampen neste helg.

Start:
Eirik Wichne
Erlend Segberg


Haugesund
Benjamin Tiedemann Hansen
Thore Baardsen Pedersen
Niklas Sandberg
Bruno Leite

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Kristiansund ble til slutt en nedtur resultatmessig, men spillemessig var det ikke så ille. Start vant sjansestatistikken 15-11, hadde flest skudd på mål og hadde ballinnehav på 55 %. Start hadde skudd i stanga og flere andre store sjanser, men igjen var ikke marginene på vår side. Kristiansund hadde 2 fantastiske frispark - det første etter et frispark som var latterlig billig. Selv Kastrati sier at han ikke hadde protestert om Start hadde fått frispark der. 
I 2.omgang skaper vi igjen store sjanser, og blir etterhvert også snytt for straffespark da Mikael Ugland blir felt på vei gjennom. En meget svak dommer vinket spillet videre til store protester fra Start-leiren. På overtid kommer reduseringen etter en fin pasning fra Kristoffer Tønnessen og en like fin heading av Bolanos, men det kom for sent og det hele ebbet ut med 1-2 og borteseier. 

Jeg mener derimot at kampen var godkjent fra Start. Vi spilte mot et godt lag og klarte å nøytralisere en av ligaens beste spillere det aller meste av kampen. Klarer vi å bygge videre på dette, tror jeg det fort kan bli endel poeng i tiden som kommer. 

Nå skal vi til Nadderud og spille mot et ungt og spennende Stabæk-lag, som nok en gang har tatt flere poeng enn de fleste eksperter hadde tippet. Det skal derimot sies at Stabæk ikke er noe fryktet hjemmelag. På sine 6 siste hjemmekamper har det endt med 1 seier, 2 uavgjorte og 3 tap, så Nadderud stadion er absolutt ikke noe fort - og absolutt en arena Start kan få med seg noe fra.

Dette er en utrolig viktig kamp for Start, som foran denne kampen ligger hele 6 poeng bak Haugesund som ligger på 13 plass. (Vi spiller mot Haugesund neste runde). Sandefjord slo Molde borte og Godset og Sarpsborg spilte uavgjort denne runden og dermed er det viktig at vi klarer å tette igjen den luken så fort som mulig. Skulle vi klare å vinne på Nadderud, så har vi igjen kontakt med flere lag - men blir det tap, kan fort avstanden bli faretruende stor. Det er 12 kamper igjen og vi har alle muligheter til å redde plassen, men da er det viktig at vi klarer å bikke de tette kampene vår vei - slik vi gjorde mot Aalesund og Vålerenga. Det holder ikke med hederlige tap når status skal gjøres opp i desember. 

Denne runden må vi også heie litt på Viking. Viking skal til Mjøndalen og spille mot Isaac Twum og hans nye lagkamerater. Der er det bare å håpe på borteseier og at vi kan skaffe oss en luke ned til de to plassene som gir direkte nedrykk. 

Det blir en utrolig spennende høst, og så får vi håpe vi får litt mer magi fra Christian Bolanos og hans nye lagkamerater - slik at vi kan reise hjem fra Nadderud med 3 poeng i bagasjen. Det er absolutt mulig!

God kamp alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: