Håland svarte på deres spørsmål

I ukas episode av podcasten Makrellfotball svarte sportslig leder Atle Roar Håland på spørsmål fra våre følgere. Her er noe av det han svarte.

Annonse:

Hva skjer med avtalen med Stig Lillejord? (spørsmål innsendt av Egil Imenes)

- Ja den er ferdig. Den formidleravtalen gikk ut i fjor og er avsluttet. Vi kommer til å organisere oss på en helt annen måte på spillerlogistikk dette året. I fjor hadde vi en litt prekær situasjon med folk som sluttet, vi trengte avlastning på det området og da gjorde vi det på den måten. Fremover kommer vi løse dette med de ressursene vi har internt.

Hvordan jobber klubben for å bygge profiler? (Eirik Felle)

- Nå er vi litt over på markedsarbeidet, men vi ønsker å ha et såpass bra lag at de kan skinne på banen, så det er helt klart første prioritet. I 2020 har det vært vanskelig å møte folk med tanke på corona så har vi ikke kunnet være så mye rundt som vi har før. Men vi håper å kunne å være rundt i breddeklubbene, hos samarbeidspartnere og skoler fremover. 

I hvilke posisjoner ser vi etter forsterkninger? (Kjetil Hangeland Løining)

- Det er flere offensive spillere som har forlatt klubben, så at vi kommer til å se etter noe offensivt er nok helt sikkert.  Så må vi se på totalen med et visst antall spillere, en økonomi som skal passe inn i det her, og så henger det sammen med spillere ut. Noen spillere er planlagt at forsvinner mens andre kan skje uten at det var vår plan, da må vi være forberedt på det og ha erstattere klare.

Er det noen av gutta i utviklingsavdelinga som vurderes å flyttes opp i A-stallen? (Lars Langis Langeland)

- Ja, det er absolutt mulig, de vurderes hele tiden. Vi har hatt et kjipt år når det kommer til å kunne hospitere de opp på A-laget nå i 2020. Det har det vært ekstremt lite av på grunn av smittevernregler. Vi håper at det blir et annet år for de gutta der. Vi ønsker masse hospitering. Det kan være at noen blir flytta permanent opp, eller om det blir en rullering der flere spillere bytter på.

Hva er tankene rundt neste sesong? Er det godkjent å ta et ekstra år i OBOS for å bygge laget? Eller handler det kun om opprykk? (Trond Tjønneland)

- Vi har godt nok lag til å rykke opp, vi skal opp igjen.

Kommer vi til å dyrke en formasjon i år, eller vil det varieres på? (Pat Axelsen)

- Når det handler om akkurat formasjon, må man nesten snakke med Joey, men vi har noen prinsipper som er viktigere for oss en akkurat tallformasjon Man blir ofte litt for opphengt i tallformasjon. Om vi spiller 4-3-3, 4-2-3-1 eller 4-5-1, det er ikke sikkert det er så stor forskjell på hvordan vi ønsker å spille. Spillprinsippene er nok litt viktigere enn akkurat hvilken tallformasjon vi spiller.

Skal det bli økt fokus og ressurser til utviklingsavdelinga? Eventuelt hvordan? (Robert Gimre)

- Vi satser ganske hardt der allerede, også har vi helt klart alltid lyst til å forbedre oss. Vi har jo blant annet nå fått inn Jahn Robert (Mini) Holmberg som trener for G19-laget, en dyktig trener som sitter med masse kompetanse.

Hør hele podcasten her

Annonse fra Obos-ligaen: