Grønt er skjønt

Sparebanken Sør Arena har for første gang blitt holdt snø- og frostfri gjennom hele vinteren. Med hjelp fra Agder Energi har vi kunne tilby en grønn og fin bane, og samtidig en trening man sent vil glemme for lag i Agder på vår flotte (og snøfrie) arena.

Annonse:

- Samarbeidet med Agder Energi har vært kjempebra. Stort sett hele vinteren har alle som har hatt treningstid fått gjennomføre øktene på perfekte forhold. Det er flere klubber i regionen som har vært inne fast for å trene. I tillegg har flere idrettslag fått muligheten til å benytte arenaen gjennom konkurransen som har vært gjennomført gjennom vinteren. A-laget, Utviklingsavdelingen og Gatelaget har fått en så optimal treningshverdag som overhodet mulig utendørs i nordisk klima, sier en fornøyd daglig leder i Start Christopher MacConnacher om perioden vi har lagt bak oss.

Det var dessverre enkelte lag som måtte melde forfall på grunn av korona-restriksjonene, men ellers har vi fått besøk av lag fra Valle IL, IF Trauma, Øvrebø IL, Våg FK, Randesund IL og FK Donn.

- Nå skal vi sørge for sommerlige baneforhold i hele vinter. Gode treningsforhold for bredde-og toppidretten om vinteren er et stort behov i Kristiansand. Ved hjelp av fjernvarme sørger vi for en bærekraftig og effektiv oppvarming. En mer miljøvennlig brøyting skal du lete lenge etter, sa Hege Jortveit, administrerende direktør i Agder Energi Varme på starten av prosjektet.

Vi fikk en periode der snøen la seg godt rundt om på Sørlandet der vi fikk kjenne på hva vinteren har å by på.

- Vi var heldige at vi fikk litt vinter med både kulde og snø i år slik at undervarmen kom skikkelig til nytte, sier salgsrådgiver i Agder Energi Jon Arne Carsten.

Ønsket med prosjektet var å gi noe tilbake til bredden, inspirere unge fotballspillere og samtidig vise hvilke muligheter man har ved å holde banen frostfri.

- Agder Energi Varme er meget fornøyde med at bruken av undervarme på Sparebanken Sør Arena har bidratt til tilgjengelig bane for mange fotballglade på Sørlandet. Vår felles ambisjon har vært å utnytte ressurser som allerede finnes på en bedre måte, ved hjelp av fjernvarme har vi oppnådd å gjøre Sparebanken Sør Arena tilgjengelig en tid av året der den tidligere har vært dekket av snø og is, sier Carsten og fortsetter:

- Det har vært ekstra gøy at vi med dette prosjektet ikke bare har kunnet vise mulighetene med varme, men at vi samtidig har kunnet oppmuntre og inspirere unge fotballspillere.  

Annonse fra Obos-ligaen: