Gir ikke opp håpet om å få se Start spille cupfinale

Leif Strømme har et inderlig håp om å få se sitt kjære Start i en cupfinale på Ullevaal. Her er 80-åringen fotografert hjemme på verandaen i leiligheten på Kjøita i Kristiansand. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

10 ganger de siste 20 årene har Leif Strømme booket tre rom på Grand Hotel til cupfinalehelgen. Hver gang har han måttet avbestille. Men 80-åringen gir ikke opp håpet om å få oppleve Start på Ullevaal. Onsdag spiller de gule og svarte 2. NM-runde mot Arendal Fotball.

- Jeg har allerede ringt Grand Hotel for å forsikre meg om at de har rom til cupfinalehelgen 2023. Jeg visste ikke at «årets» finale spilles neste år. Det var nok av ledige rom foreløpig, ler Leif Strømme, æresmedlem og tidligere Start-formann.

Selvmål i blåsten

45 klubber har spilt cupfinale siden Grane slo Odd i den første i 1902. Start har aldri kommet nærmere cupfinalesøndagen på Ullevaal enn seks tapte semifinaler og 10 tapte kvartfinaler. Kanskje lykkes klubben i år, i forsøk nummer 103?

- Jeg lever i håpet om at det en gang skal bli vår tur. Vi har vært så nære flere ganger, som i Ålesund i 2011. Da var jeg der oppe i blåsten og så Haraldur Gudmundsson gjøre selvmål og vi tape 1-0, sier Strømme, og legger til:

- Så har du Fredrikstad i  i 2006, da keeper Rune Nilssen ble utvist i sluttminuttene, og Steinar Pedersen måtte overta keeperhanskene. Kampen gikk til ekstraomganger, og med en mann mer vant FFK 3-2.

Livet i Spikersuppa

Leif Strømme booker ikke rom på Grand Hotel før Start er kommet til fjerde runde. Det hadde de da han hev seg på telefonen til hotellet i Karl Johansgate i 2002. Da ble det 1-4-tap for Odd i Skien, og den første avbestillingen i Oslo var et faktum

- Når jeg er i Oslo, så bor jeg alltid på Grand Hotel. Der har du Spikersuppa rett foran deg. Da Aalesund var i cupfinalen i 2011, hadde de sikret seg Spikersuppa. Hvis Start kommer til cupfinalen, så skal jeg ha rom med utsikt dit, og livet der. 

- Har du gjort deg opp noen mening om hvorfor Start aldri er kommet til Ullevaal?

- Nei, for vi har jo vært gode nok, og hatt gode nok lag. Som i 1991, da Norge slo Italia 8-1 sammenlagt, og vi hadde to på A- og fem på U-landslaget. Jeg tror vi har hatt litt uflaks, eller kanskje fått litt panikk, sier Leif Strømme, like cup-optimistisk på Starts vegne som alltid.

billett1960.jpg
Leif Strømme så sin første cupfinale på Ullevaal i 1960. Det var da Rosenborg slo Odd etter omkamp (3-3 og 3-2). Eldar Hansen scoret fem av RBKs seks mål. Dette er billetten til den første finalen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: