Gatelaget spiller NM

Starts gatelag spiller NM i gatefotball i helga. Vi tok en prat med Yvonne og Eirik før avreise til Arendal.

Annonse:

 - Det er godt vi har Yvonne der som kan holde oss litt i ørene, og det tror jeg hun liker også, sier Eirik.

Han er blant spillerne på gatelaget vårt som denne helgen deltar i NM i gatefotball  i Arendal. Yvonne har fått treneransvaret denne helgen ettersom den faste treneren Per Erik Andersen nettopp har operert kneet. Vi snakket med de to under fredagens livesending på Facebook.

Du kan se hele sendingen her (artikkelen fortsetter under).

Start stiller i herreklassen denne gang, men altså med kvinnelig trener. Og hun har store ambisjoner før turneringen, selv om trivsel er vel så viktig som resultater.

- Vi tar det som en hyggelig tur, men vi går alltid for å vinne! Vi skal spille mot et par lokale lag, og de må vi i alle fall vinne, sier hun og får støtte av Eirik:

- Mot de lokale lagene gjør vi det vi må gjøre for å vinne, sier han og smiler.

Han forteller at det kan bli god temperatur ute på banen, og at de har snakket om å hjelpe hverandre om det er fare for "overtenning".

- Vi skal representere klubben på en god måte. Vi tar dette som læring. Det blir en helt annen type fotball enn vi pleier, men jeg tror det blir veldig bra.

Mens laget vanligvis spiller 7er-fotball spilles NM i gatefotball fem-mot-fem i ballbinger. Derfor har de den siste tiden flyttet noen treninger fra Sparebanken Sør Arena til ballbingene på Sport & Moro i Sørlandsparken.

 

Uortodoks stil

Yvonne føler seg beæret over å ha fått treneransvaret under turneringen.

- Jeg føler meg utrolig heldig som får lov til å ta ansvar for laget. At Per Erik og Start stoler på oss og sender oss på tur er flott, sier hun.

Er taktikken klar?

- Vi skal ligge i høyt press hele tiden, men jeg kan ikke si så mye, for jeg vet at du har mange seere på sendingen her, sier Yvonne og ler.

- Vi kommer til å være aggressive og spille litt uortodoks, sier Eirik.

 

- Et trygt sted å være

Starts gatelag trener og samles to dager i uka, det har de gjort i flere år. Yvonne og Eirik forteller at tilbudet betyr mye for dem, og mer enn bare det å få spille fotball.

- Mye handler om å gjøre min hverdag bedre. Dette er min hverdag. Vi er en gjeng med personer som har slitt med rusavhengighet, vi har også spillere som har psykiske utfordringer. Vi er en god miks, og vi lærer av hverandre. Vi trener, spiser og drar på turer sammen. Vi er med på å styrke folk. Dette er vår faste base hver onsdag og fredag. Her er det trygt, og her er vi alltid bra nok, sier Yvonne.

- Her kan du alltid være deg selv. Dette er et fristed, og en sosial plattform. Det er en pause fra hverdagen og stresset. Det er utrolig givende å være en del av dette. Det er også en del som har kommet seg ut i jobb eller skole etter å ha vært med på dette. Det er mye mer enn bare fotball, og utgangspunktet er å ha et trygt sted å være, sier Eirik.

Hva betyr det at det er Start dere spiller for?

- Mange av oss har drømt om å kunne gå ut på Sparebanken Sør Arena, og hatt sesongkort i alle år. Det er større for oss en mange skjønner, vi er veldig takknemlige. Det er utrolig bra, sier Eirik

- Folk i klubben hvem vi er, spillerne på A-laget hilser på oss. Vi blir sett og hørt, og vi har en plass i klubben. Vi bærer Start-emblemet med stolthet! Dette er også en veldig god plattform til å komme videre til jobb eller skole. Det hjelper klubben oss også med, sier Yvonne.

Vi ønsker gatelaget vårt lykke til i NM!

 

Starts kampprogram i NM i gatefotball i Arendal

Start - Friskt Alternativ Kristiansand (fredag kl. 19.00, Sam Eydes plass)

Start - Friskt Alternativ Vennesla 2 (lørdag kl. 09.00, torvet)

Start - FMS Gatefotball (lørdag kl.11.00, torvet)

Sluttspillet starter lørdag ettermiddag. Finalen spilles søndag kl. 14.15.

(Agderposten sender mange av kampene direkte.)

 

Annonse fra Obos-ligaen: