Garanterer mange mål

Supporterblogger Frank Thomassen deler sine tanker før Start-Haugesund.

Annonse:

FORAN START - HAUGESUND
Etter tre tap på rad fikk vi stoppet tapsrekken mot Stabæk. Den utligningen til Sigurdarson var utrolig viktig, spesielt psykisk. Nå er det dog viktig at vi får en tre-poenger snart og aller helst allerede mot FK Haugesund. En ting kan jeg nesten garantere, og det er at det blir mange mål. På våre tre hjemmekamper har det blitt scoret 17 mål. La oss håpe det blir mange mål i søndagens kamp, men at vi scorer flest og får med oss 3 utrolig viktige poeng.

TABELLEN 
7. Haugesund.. 6...3-1-2....9-7...10 poeng
16. Start..........6...1-1-4...7-15...4 poeng

FK HAUGESUND
FK Haugesund spiller i toppdivisjonen for 9 sesong på rad etter at laget rykket opp i 2009. I denne perioden er den beste plasseringen en bronsemedalje i 2013. Laget har også spilt en cupfinale, men det var i 2007 da klubben var i 1.divisjon.

Dette er forøvrig en klubb som Mark Dempsey kjenner godt etter at han var trener der i 2016. Vi kjenner også godt til Sondre Tronstad som spiller fast på midtbanen.

Haugesund avsluttet 2017-sesongen forferdelig med 7 tap på deres 8 siste kamper, og ramlet dermed ned til en 10.plass på tabellen etter hå ha kjempet høyt oppe i store deler av sesongen. 

Det ble gjort en del utskiftninger i laget foran årets sesong der blant annet Liam Abdi og Eirik Huseklepp forsvant mens man fikk inn blant andre Christian Grindheim og Babajide Akintola. Sistnevnte kom fra Jerv og har virkelig tatt Eliteserien med storm og har 2 scoringer og 3 målgivende så langt i sesongen.

Så langt i sesongen har man også variert endel fra å vinne 3-0 borte mot Bodø/Glimt til å tape 2-4 borte mot Ranheim. Det er mye som tyder på at Haugesund vil kjempe rundt midten av tabellen også denne sesongen.

Deres beste spiller så langt denne sesongen er forsvarspiller Benjamin Karamoko. Den unge franskmannen som kom fra St.Etienne ble dog skadet på trening torsdag og blir dermed ikke med til Kr.sand. Det er ingen tvil om at dette vil svekke laget til Eirik Horneland. Marko Cocic er også skadet og uaktuell mens Bruno Leite og Per Kristian Bråtveit er friskmeldte og klare til kamp. 

Start har tatt i mot Haugesund 7 ganger og 2 av disse kampene har endt med hjemmeseier. 1 kamp har endt med uavgjort mens 4 kamper har endt med borteseier Målforskjellen er 11-15


FK HAUGESUND'S 5 SISTE KAMPER
2 april: Bodø/Glimt - Haugesund 0-3 (serie)
8 april: Haugesund - Sarpsborg08 1-1 (serie)
15 april: Ranheim - Haugesund 4-2 (serie)
18 april: Skjold - Haugesund 0-3 (cup)
22 april: Haugesund - Strømsgodset 1-0 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her er det en spiller som må passes godt på og det er tidligere Jerv-spiller David Akintola. Haugesund har scoret 9 mål i serien denne sesongen - hvor 2 av dem er selvmål fra deres motstandere. Av de 7 målene Haugesund selv har scoret har Akintola scoret 2 av disse og i tillegg har han 3 målgivende. Han er rask, teknisk og står bak veldig mye av det Haugesund har skapt denne sesongen. Klarer man å ta Akintola ut av kampen, øker sjansen for 3 poeng betraktelig.

IK START
Starts skademareritt fortsetter og vi fikk 3 nye skader i onsdagens kamp på Nadderud. Keeper Jonas Deumeland måtte gå ut like etter pause, men det er gode muligheter for at han blir klar igjen til denne kampen. 
Dessverre står det verre til med Isaac Twum og Kasper Skaanes, som begge får et par uker på sidelinjen. En annen som ikke heller kan spille er Damion Lowe - som må sone karantene etter å ha pådratt seg 4 gule kort på de 5 kampene han har spilt så langt. Eirik Wichne tar nok den plassen. 
Det er litt spenning om vi vil fortsette med 4-2-3-1 eller om vi spiller med 4-3-3 mot Haugesund. Jeg tipper vi fortsetter med 4-2-3-1 og at vi starter med disse:

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Espen Hammer-Berger
Simon Larsen
Elliot Kack

Adnan Hadzic
Afeez Aremu

Aron Sigurdarson
Tobias Christensen
Kevin Kabran

Kristjan Floki Finnbogason


I FARESONEN
Det begynner nå å bli endel gule kort, så det er litt interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Odd. I den kampen er følgende spillere i faresonen:
Start: Isaac Twum
Odd: Odd har ingen spillere i faresonen

NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter tapet mot Rosenborg var det ren bunnkamp mot Stabæk i hengekampen fra 2.serierunde. Dette var en kamp ingen av lagene hadde råd til å tape, og da er det jo ofte det ender med poengdeling. Selv om det hadde smakt veldig godt med 3 poeng så var det viktig at vi ikke tapte og det var et stort steg i riktig retning fra tidligere kamper. Vi var igjen veldig uheldige med skader og dette hemmet helt klart Start-laget. I tillegg hadde Benjamin Boujar en svak inngripen som gav hjemmelaget 1-0. Derfor var det utrolig deilig når Aron Sigurdarson utlignet etter en fin stikker fra Twum. 

Etter to bortekamper på få dager skal vi nå hjem igjen og normalt burde jo det kalles en fordel for oss, men med 2-10 på våre to siste hjemmekamper så er ikke Start storfavoritter akkurat. Samtidig så er jeg helt sikker på at samtlige Start-gutter er kjempemotiverte for å vise hjemmepublikummet at de er bedre enn det de har vist i våre to siste hjemmekamper. Vi må ikke glemme at det stort sett var samme mannskap som knuste TIL i serieåpningen, så at det finnes kvaliteter i dette laget er det ingen tvil om.

Det viktigste er nå at vi får satt et forsvar som sitter og som fungerer sammen. Det har blitt veldig mange bytter både i midtforsvaret og på høyrebacken og det er kun Elliott Kack som har spilt samtlige kamper så langt i forsvarsleddet. Nå er Lowe ute og da håper jeg at Hammer-Berger og Larsen virkelig kan finne tonen og at Eirik Wichne har en meget god kamp på høyrebacken. Sitter forsvaret så holder vi nullen. Da får vi garantert 1 poeng. Og jeg er helt sikker på at vi har nok kvalitet framover til å skape sjanser og score mål. Ellers er det også viktig at vi scorer det første målet, for det er alltid tungt å bli liggende bak. Får vi en god opplevelse så kommer selvtilliten og dette nye og unge laget trenger selvtillit. Da kan det bli veldig bra.

HELT TIL SLUTT...

 Etter to stygge tap på hjemmebane er det forståelig om folk holder seg borte. På sosiale medier har det florert med negative innlegg fra folk som mener at prosjektet til de nye eierne allerede har mislykkes. Jeg håper at alle som har et hjerte som banker for Start er tålmodige med klubben denne sesongen og ikke gir opp etter 5-6 kamper. Vi har eiere som tenker langsiktig og som har forpliktet seg for minimum 10 år. De kommer garantert ikke til å gi seg - selv om det har blitt en tung sesongstart. Jeg er helt sikker på at det faktisk motiverer dem enda mere. 
Jeg har skrevet det før, men jeg tror vi denne sesongen får se et lag som varierer ganske mye i tiden fram til sommeren, men at vi i andre halvdel av sesongen bare vil bli bedre og bedre. Jeg tror vi har mer enn god nok kvalitet til å redde plassen denne sesongen. Det er tross alt DET som er viktigst akkurat nå. Vi har masse talent som Mark Dempsey og trenerteamet har stor tro på - men det kan ta litt tid før vi får se de slå ut i full blomst.

I mellomtiden får vi bare støtte laget så godt vi kan. Har du muligheten så ta turen på kamp og støtt laget der. Det er altfor mange som bare sitter hjemme i godstolen og kritiserer. Start trenger at sørlandet viser at man er med - også når ting ikke går på skinner.

Jeg håper vi får sesongens andre 3-poenger mot Haugesund og da håper jeg det er mange Start-supportere som er på stadion og får oppleve dette live. Det kan fort bli en jevn kamp - der publikum kan spille en avgjørende rolle.

God kamp alle Start-venner!!

FRA OVER THERE, 
Frank Thomassen 

Annonse fra Obos-ligaen: