Frank foran søndagskampen mot Grorud

Supporterblogger Frank Thomassen har troa på tre poeng mot Grorud.

Etter en fullstendig unødvendig pause pga cupfinalen er det endelig klart for ny seriekamp. Vi fikk med oss tre viktige poeng på en dårlig dag mot Skeid, men må opp flere hakk i kampene som kommer for å kunne ha håp om å kjempe i toppen av OBOS-ligaen. Første oppgave er Grorud borte. La oss håpe vi får en bedre opplevelse enn da vi tok imot Grorud til treningskamp i mars..

TABELLEN

6. Start..... 4...2-1-1... 9-5...7 poeng

11. Grorud  4...0-3-1... 6-7...3 poeng

FORRIGE KAMP

I år vil jeg foran hver kamp trekke fram minst en positive ting (tommel opp) og minst en negativ ting (tommel ned) fra forrige kamp.

Forrige kamp var bortekampen mot Fredrikstad som endte med 0-1 tap.

Tommel Opp:

Det var ikke altfor mange lyspunkter til tross for 3 poeng, men faktum er at vi fikk med oss 3 poeng på en dårlig dag, og det er en viktig egenskap som topplagene ofte har. La oss håpe det fortsetter slik.

Tommel Ned:

Det er velkjent at mål ofte følger mål og slik var det også i denne kampen. Start tok ledelsen to ganger i 1.omgang, men begge gangene slapp vi inn mål kun minutter etterpå. Begge gangene var det slett forsvarsspill og disse baklengsmålene må vi luke bort, for mot bedre motstand vil vi bli straffet hardere enn vi gjorde mot Skeid.

GRORUD

Grorud endte på en 13 plass i fjor, mye pga fantastiske Oscar Aga som scoret 24 av Groruds 45 scoringer. Nå er Aga borte, og de fleste har tippet Grorud helt i bunnen av tabellen. De imponerte i flere av treningskampene og jeg synes de var gode mot Start i en kamp der de hadde fortjent å vinne.

Etter fire serierunder har laget spilt 3 uavgjorte kamper, mens det ble knepent tap i Ranheim. Jeg tror Grorud kommer til å unngå nedrykk med klar margin.

GRORUD'S 5 SISTE KAMPER

27 mars: Grorud - Ullensaker/Kisa 3-2  (treningskamp)

3 april: KFUM - Grorud 2-2 (serie)

10 april: Grorud - Fredrikstad 2-2 (serie)

19 april: Ranheim - Grorud 2-1 (serie)

24 april: Raufoss - Grorud 1-1 (serie)

IK START

Hos Start så blir det flere endringer fra laget som vant 3-2 mot Skeid. Vito Wormgoor er forhåpentligvis skadefri og går inn i midtforsvaret. Trolig blir Tønnessen også flyttet inn i treeren bakerst og da åpner det seg endelig en mulighet for Ndong. Alagie Sanyang er ferdig med fastetiden og kommer trolig inn på laget på bekostning av Grundetjern. Emir Derviskadic var savnet sist men er nok klar her. Det er litt spenning om det blir Fallenius eller Schulze som tar den siste plassen i angrepet.

Jeg tipper vi starter med dette laget i en 3-4-3 formasjon.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Jeg har lyttet til podcaster fra både Fevennen og Start En Pod, og begge steder var det omtrent svartmaling av det Start leverte. Jeg er enig i at kampen ikke var bra fra Starts del, men samtidig så tror jeg mange så på tabellen og forventet en "enkel" seier. Det var ingen som la vekt på at Skeid omtrent kun har spilt mot topplag så langt i sesongen. I deres 4 første kamper har de spilt mot Stabæk, Kongsvinger, Brann og Start og i samtlige kamper har de tapt med kun 1 mål. Jeg tror Skeid vil begynne å ta endel poeng framover og blir ikke overrasket om de holder plassen. Det som var positivt ved denne kampen var at Start klarte å få med seg 3 poeng, selv på en svak dag. Dessuten så hevet laget seg veldig etter en fryktelig svak 1.omgang. I 2.omgang var det vel omtrent enveiskjøring - og det var fortjent at Start satt igjen med alle 3 poengene.

En annen ting som kan nevnes er at det er helt vanlig at det kommer endel rare resultater i de første rundene og det er vel først når vi har spilt 1/3 av sesongen at ting begynner å sette seg.
Start skal i løpet av de neste 3 ukene spille 6 kamper, og det er nå mye av grunnlaget legges. Går vi på for mange poengtap i de neste rundene, så kan vi fort bli hektet av i kampen om topp-2.  Start er henholdsvis 5 og 6 poeng bak Mjøndalen og Sandnes Ulf som topper tabellen så langt.

Mot Grorud vil jeg tro at det nok en gang blir mobilisert kraftig fra Starts-supportere - som virkelig har levert så langt både når det gjelder frammøte og lyd. Dette er en av bortekampene Start skal vinne, og klarer vi å få med oss 3 poeng hjemover, så har vi vunnet 2 kamper på rad for første gang siden 2020-sesongen.

Mot Grorud får trolig både Sanyang og Ndong muligheten fra start og det gleder jeg meg til å se. Ndong var banens beste da vi slo Mjøndalen i cupen i fjor og har et veldig høyt toppnivå, men så er det mulig at all benkeslitingen kan ha skadet selvtilliten hans.

Start har et godt tak på Grorud og har vunnet begge de offisielle kampene med 3 mål. (4-1 borte og 3-0 hjemme). Jeg tipper den gode statistikken fortsetter og at vi får med oss 3 poeng hjem til Kristiansand.