Frank foran Ranheim borte

Supporterblogger Frank Thomassen har skrevet ned noen ord før dagens kamp mot Ranheim.

Etter en strålende bortekamp mot Grorud kom det i underkant av 6000 tilskuere da vi tok imot et ubeseiret Sogndal-lag den 15 mai. Og for en fest det ble. Start scoret 5 fine mål, men kunne ha scoret minst 8 i denne kampen. Det var rett og slett klasseforskjell og da spesielt i 2.omgang.

Nå venter ny bortekamp - og denne gangen er det Ranheim som skal prøve å stoppe seiersrekka til Start.

TABELLEN

4. Start....... 6...4-1-1... 17-6...13 poeng

8. Ranheim.. 6...3-1-2.... 6-8...10 poeng

FORRIGE KAMP

I år vil jeg foran hver kamp trekke fram minst en positive ting (tommel opp) og minst en negativ ting (tommel ned) fra forrige kamp.

Forrige kamp var hjemmekampen mot Sogndal som endte med 5-1 seier.

Tommel Opp:

Det er umulig å ikke nevne Braut Brunes som igjen scorer 3 mål. Ett med hodet, ett med høyrebenet og ett med venstrebenet og det er så moro å endelig ha en spiss som scorer mange mål.

En annen som jeg vil trekke fram er Oskar Fallenius. Svensken hadde tre målgivende pasninger mot Sogndal og han har virkelig funnet seg til rette i Start. Han er nok i Start på lånt tid, men det er bare å nyte det så lenge vi kan.

Tommel Ned:

Etter en slik kamp er det vanskelig å finne noe å sette fingeren på, men som Tjelmeland sier etter kampen så er det stort forbedringspotensiale, og da spesielt i 1.omgang. Selv om vi tar en tidlig ledelse, så skaper Sogndal flere muligheter i 1.omgang, og en scoring til bortelaget i den perioden kunne fort ha gitt et annet kamputfall. Så det negative må vel bli at vi ikke er like gode i 1.omgang som vi var i 2.omgang. Ergo er det ingen grunn til å tro at ting går av seg selv.

RANHEIM FOTBALL

Ranheim hadde i likhet med Start en svak sesong i 2021 da de endre på en skuffende 12 plass. Denne sesongen har laget til Hugo Pereira startet bedre og ligger på en 8 plass - 3 poeng bak Start.

I lagets forrige seriekamp (borte mot Stjørdals-Blink) var de heldige. Stjørdals-Blink hadde blant annet to skudd i tverrliggeren og fikk i tillegg en mann utvist etter en time.

På sine 3 hjemmekamper har det endt med 0-4 mot Brann, 0-1 mot Stabæk og 2-1 seier mot Grorud.

Toppscorer er Vegard Erlien med 3 scoringer. Men det må nevnes at Marcus Mehnert hadde 3 scoringer og 3 målgivende i cupkampen mot Dahle. Erik Tønne har 4 målgivende og er viktig i dette laget.

Til slutt må det nevnes at Ranheim kun har scoret 6 mål i serien så langt, noe som er verst i hele OBOS-ligaen (sammen med Stjørdals Blink).

Samtidig så er de ganske gjerrige bakover og har kun sluppet inn 8 mål.

I forrige kamp måtte Daniel Kvande stå over pga overtråkk og det er usikkert om han er klar igjen til denne kampen.

RANHEIM'S 5 SISTE KAMPER

19 april: Ranheim - Grorud 2-1 (serie)

25 april: Bryne - Ranheim 1-2 (serie)

9 mai: Ranheim - Stabæk 0-1 (serie)

15 mai: Stjørdals/Blink - Ranheim 0-1 (serie)

19 mai: Dahle - Ranheim 1-8 (cup)

IK START

Hos Start så vil det overraske om vi endre på det laget som har 8-1 i målforskjell og 6 poeng på sine 2 siste kamper.  Jeg tipper vi starter med dette laget: (3-4-3)

NOEN TANKER TIL SLUTT

I de senere årene har Start flere ganger invitert til fest på hjemmebane - enten ved hjelp av et billett-stunt eller at vi hadde levert en god kamp i runden før, og stort sett hver gang har vi skuffet når stadion har blitt fylt opp.

Denne gangen skulle publikum få valuta for pengene. 5-1 mot et ubeseiret Sogndal er sterkt og spesielt i 2.omgang var det utrolig artig å se Starts spillere leke seg. Gang på gang så vi flotte kombinasjoner og da spesielt på venstresiden der Ndong og Fallenius herjet.

Etter en slik prestasjon vil nok de fleste ta turen tilbake når Start skal spille ny hjemmekamp. Og med tanke på det, er det viktig at vi leverer en god kamp mot Ranheim. For allerede torsdag kommer Raufoss til Kr.sand og dersom vi har klart å få med oss 3 poeng fra Ranheim, kan vi fort sette ny publikumsrekord for året.

Men først må alt av fokus rettes mot Ranheim. Jeg håper vi får en ny kamp som den på Grorud. En ting er sikkert og det er at Start denne sesongen har mange angrepsvåpen. Vi har to vingbacker som kan slå nydelig innlegg fra kant. Vi har Sanyang og Brunes som scorer masse mål. Vi har Schulze som er god. ilufta og så har vi hovmester Fallenius som allerede har 6 målgivende så langt.

Start slet veldig med å få to seire på rad. Nå kan vi plutselig ta vår 4 trepoengere på rad - og det er slike lag som til slutt rykker opp.

Vi går nå inn i en uke der vi skal spille tre seriekamper. Borte mot Ranheim, hjemme mot Raufoss og borte mot Bryne. Klarer vi å få med oss 7-9 poeng i disse kampene så viser vi virkelig at vi vil kjempe helt i toppen.

La oss håpe laget fortsetter å bli bedre og bedre - for akkurat nå er det veldig gøy å være Start-supporter. Entusiasmen er på vei tilbake og folk synes det er gøy med Start igjen.

La oss håpe fremgangen fortsetter også mot Ranheim.