Frank foran kampen mot Stjørdals/Blink

Supporterblogger Frank har skrevet ned sine ord foran kampen mot Stjørdals/Blink og Myggen-feiringen

Annonse:

Etter seieren mot KFUM var det grunn til å håpe på 6 poeng på to relativt "enkle" hjemmekamper og at vi kunne tatt ferie med heng på lagene som kjemper om direkte opprykk. Men et nytt tullete baklengsmål like før slutt gjorde at vi tapte 2 nye poeng og det kan nå se ut som om en kvalikplass er det beste vi kan oppnå denne sesongen. Vårsesongen avsluttes med hjemmekamp mot Stjørdals-Blink og dette er en kamp vi skal vinne.

 

 

TABELLEN
11. Start................ 12...4-2-6...19-22...14 poeng
13. Stjørdals-Blink.. 12...4-1-7...12-21...13 poeng3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var hjemmekampen mot Raufoss - som til slutt endte med 1-1.

1. Dårlig trent eller bare svake mentalt? Noen lag har en evne til å avgjøre kampene mot slutten, men Start har en motsatt evne. Både i fjor og i år er det utallige kamper der vi har en ledelse når det gjenstår minutter av kampen, men så klarer vi å tulle det til på slutten. Det er mulig vi er dårlig trent, men det er også klart at det er noe mentalt når det skjer igjen og igjen. Spillerne kan spille trygt og godt fram til det er spilt 85 minutter, men så fort kampene drar seg mot slutten, så skjer det noe i hodene til Starts spillere. Jeg vet ikke hvordan Start skal få slutt på denne vonde trenden, men faktum er at våre kollapser mot sluttene av kampene er i ferd med å knuse opprykksdrømmen.

2. Adeleke Akinyemi Jeg har nevnt det tidligere, men gjør det igjen. Jeg kan ikke fatte hvorfor ikke Tjelmeland kan bruke Adeleke. Han var banens gigant i vår eneste hjemmeseier denne sesongen da vi slo Aalesund med 2-0. Han har spilt andre gode kamper og hatt gode innhopp, men allikevel virker det som om "alle andre" skal byttes inn først. Tjelmeland tok selvkritikk og sa at han burde satt han inn tidligere mot Raufoss, men dette er jo ikke et engangstilfelle. Tjelmeland har ledet Start i 6 kamper og Akinyemi har fått 3 innhopp og spilt totalt 54 av 540 mulige minutter. Det er ganske utrolig når vi vet at Start i flere av disse kampene har spilt mot lag som har sendt mange spillere framover og etterlatt seg store rom for en rask bakromspiller. Adeleke var en av spillerne som presterte bra i sesonginnledningen og det er ganske utrolig at han ikke har fått mer spilletid. Får han ikke spilletid i denne kampen så tviler jeg vi får se mer til ham i Start. Det kommer nok inn offensive forsterkninger og da vil Adeleke komme enda lenger bak i køen. 

3. Manglende/sene bytter Dette var et av mine ankepunkter mot Joey Hardarson, men nå ser det ut som om Tjelmeland har samme "problem". Raufoss lå under 0-1 etter 67 minutter. Like etterpå satte de inn 4 uthvilte spillere, og bortelaget tok mer og mer over. Tjelmeland gjorde sitt første bytte i det 80 minutt da Moldskred ble byttet ut for Ugland. I det 84 minutt kom Emil Pedersen inn for Ramsland og på overtid kom Buch Jensen inn for Sjøkvist. Adeleke ble som nevnt sittende på benken, mens jeg mener han burde kommet inn umiddelbart etter at vi hadde tatt ledelsen 1-0. Det var en veldig varm dag og spillerne ble slitne mot slutten og da mener jeg at vi burde brukt minimum 4 av våre 5 bytter for å få mer energi på banen. 


STJØRDALS-BLINK FOTBALL
Stjørdals-Blink rykket opp foran 2020 sesongen og endte på en 14 plass i fjorårets OBOS-liga. Denne sesongen ser det også ut som det blir en kamp om å overleve og laget ligger akkurat nå på 13 plass med 13 poeng. Laget til Tom Dent er ligaens svakeste bortelag og har en seier og 5 tap og en målforskjell på 5-16. Seieren kom borte mot Strømmen i forrige bortekamp. Toppscorer for laget er Mats Lillebo med 5 scoringer.


STJØRDALS-BLINK's 5 SISTE
27 juni: Stjørdals-Blink - Ranheim 1-0 (serie)
2 juli: Bryne - Stjørdals-Blink 1-0 (serie)
5 juli: Stjørdals-Blink - Grorud 2-0 (serie)
12.juli: Strømmen - Stjørdals-Blink 1-2 (serie)
17 juli: Stjørdals-Blink - KFUM 1-1 (serie)
IK START
Hos Start så er Deumeland fremdeles ute med skade og dermed blir det Amund Wichne som vokter målet også i denne kampen. Joackim Jørgensen er også ute og dermed starter vi nok med samme forsvarsfirer som spilte sist. Framover på banen så har jeg etterlyst at Adeleke Akinyemi får muligheten og jeg kunne tenke meg å se han på topp i stedet for Martin Ramsland som har slitt med å finne nettmaskene i det siste. Sjøkvist hadde ganske god kamp sist og får trolig sjansen igjen her. Jeg tviler på at Tjelmeland tenker som meg, men her er uansett laget jeg ville startet med i denne kampen: (4-3-3)

Wichne

Reinhardsen
Bergan
Robstad
Tønnessen

Moldskred
El Makrini
Schulze

Markovic
Akinyemi
Sjøkvist


I FARESONEN
Her er en oversikt over hvilke av Starts spillere og vår kommende motstander som står i fare for å måtte sone karantene. I neste runde spiller vi borte mot Fredrikstad. Disse må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille neste kamp:
Start: Eirik Schulze
Fredrikstad: Philip Aukland


NOEN TANKER TIL SLUTT
Uavgjort hjemme mot Raufoss føltes som et tap - spesielt etter at utligningen kom i det 93 minutt. Det er helt utrolig at et så godt lag som Start har skal tillate seg å bli trykket bakover i en slik kamp. Her burde vi tidlig fått inn uthvilte spillere - og tatt tilbake kontrollen over kampen. Når vi blir liggende så langt bak som vi ble mot slutten, så må det jo ende med baklengsmål. Det kan virkelig se ut som om dette blir en kamp om å kanskje karre til seg en av de siste kvalikplassene og så får vi håpe at vi får nok forsterkninger i vinduet som snart åpner - i tillegg til at vi får dyrket en spillestil som kan gi oss mange poeng utover sommeren og høsten. 

Det er lett å grave seg ned når det går så trått sportslig og vi ikke klarer å vinne mot antatte bunnlag i OBOS-ligaen, men samtidig så vet vi at ting snurt fort. Lillestrøm hadde også en fryktelig svak start på fjorårets sesong i 1.divisjon, men fikk vann på mølla etter hvert og endte til slutt med å rykke direkte opp igjen.

Skal Start ha håp om noe lignende så må vi slå Stjørdals-Blink onsdag kveld. Uavgjort er ikke godt nok. 

Jeg håper Tjelmeland bruker litt av oppladningen til kampen til å vise noen videoklipp av Erik Myggen Mykland. Myggen fyller 50 år onsdag og i pausen skal han hedres - sammen med mange av sine lagkamerater fra 90-tallet. Jeg husker fryktelig godt da Myggen regjerte på Starts midtbane... Han slo gjennombruddspasninger som ingen andre klarte. Han driblet spillerne så de ble helt svimle. Han var en publikumsmagnet som var verdt inngangspengene alene. Man visste at det alltid skjedde noe uventet når Myggen spilte og at en eneste pasning kunne åpne opp motstanderens forsvar. 

Jeg håper vi får se litt artisteri av dagens Start spillere i denne kampen. At vi får se spillere som tør å sende en pasning der ingen andre venter det. At vi får se spillere som har det moro med ballen og som kan få frem et smil fra de som sitter på tribunen. 

Jeg er helt sikker på at Myggens største ønske for dagen er 3 poeng mot Stjørdals-Blink. Jeg håper Tjelmeland og Start-gutta leverer fra sin beste side i denne kampen og at både Myggen og alle andre som heier på Start kan gå hjem med håp om at det vil bli bedre tider når man sparker i gang andre halvdel av sesongen den 18 august borte mot Fredrikstad.

Som det sies så fint i Myggen-sangen: Vi skal danse med Myggen i sola! Vi skal danse med Myggen i regn. Vi har sommer og sol, vi har sørland og vi har et par gullkanta bein." Vi satser på at det blir dansing både på banen og tribunen onsdag kveld!

La oss håpe at de med Start-drakt kan bli inspirert og at vi kan gi Erik Mykland den beste gaven han kan få.

Gratulerer med dagen Myggen - og lykke til alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: