Frank foran dagens kamp mot Sogndal

Kun timer igjen til kampstart. Her er supporter-blogger Frank Thomassens tanker rundt dagens kamp.

Annonse:

Kampen mot Grorud var årsbeste og det er lenge siden jeg har sett et Start-lag fungere så bra. Det eneste negative var at vi var veldig lite effektive foran mål og burde scoret minst det dobbelte. Når det er sagt er det lenge siden jeg har kost meg så mye over en Start-kamp og fortsetter vi slik framover, så vil vi garantert kjempe om opprykk denne sesongen. Søndag kveld kommer Sogndal på besøk, og det blir spennende om vi kan ta vår tredje strake seier.
 

TABELLEN

4. Sogndal  5...3-2-0.... 7-3...11 poeng
5. Start..... 5...3-1-1... 12-5...10 poeng


FORRIGE KAMP

I år vil jeg foran hver kamp trekke fram minst en positive ting (tommel opp) og minst en negativ ting (tommel ned) fra forrige kamp. 
Forrige kamp var bortekampen mot Fredrikstad som endte med 0-1 tap.

Tommel Opp:

Denne gangen var det mange å velge mellom, men jeg vil trekke fram Jonatan Braut Brunes. For en herlig spillertype. Ikke bare er han en klinisk avslutter - som nå seiler opp som favoritt til å bli toppscorer i divisjonen, men han er en som virkelig byr på seg selv til publikum. Når han scorer så er han der og feirer med Start-supporterne. Han viser at han bryr seg om supporterne og slike spillere elsker blir naturligvis en favoritt blant supporterne. Det er lenge siden vi har hatt en slik spiller i klubben og så får vi bare håpe at vi kan få signert han på permanent basis etter hvert. 

Tommel Ned:

Etter en overbevisende 3-0 seier er det ikke like enkelt å finne noe å gi tommel ned for, men mot Grorud var vi lite effektive. Vi hadde 21 skudd i kampen og 11 på mål. Med slike tall burde vi puttet flere enn de 3 vi scoret på. 

En annen person som må få tommel ned er dommer Nervik som tidlig i 2.omgang hadde et gult kort på vei opp av lomma da Akinyemi dyttet en Start-spiller overende, men når hun ser at Akinyemi allerede har gult så ombestemmer hun seg. Det er prisverdig at en kvinnelig dommer får sjansen, men man kan ikke begå slike feil. Er det gult, så er det gult uansett hva som har skjedd tidligere i kampen.
 

SOGNDAL IDRETTSLAG

Sogndal endte på 6.plass i fjorårets OBOS-liga. Etter det har Eirik Bakke forsvunnet og legendariske Tore Andre Flo har tatt over som hovedtrener. Laget har også hatt store utskiftninger og har kvittet seg med 15 spillere mens 10 nye spillere har kommet inn. Sogndal har derimot kommet greit i gang og har 3 seire og 2 uavgjorte på sine 5 første kamper.

Mot Start får de ikke med seg rutinerte Per-Egil Flo som måtte gå av tidlig med skade i kampen mot KIL.

SOGNDAL'S 5 SISTE KAMPER

4 april: Sogndal - Raufoss 2-0 (serie)
11 april- Stabæk - Sogndal 0-0 (serie)
19 april: Sogndal - Bryne 2-1 (serie)
23 april: Brann -Sogndal 1-1 (serie)
9 mai: Sogndal - Kongsvinger 2-1 (serie)


IK START

Hos Start så kan jeg ikke forstå annet enn at vi starter med akkurat samme oppstilling som mot Grorud. Per nå er dette det beste laget og laget fungerte meget bra i den nye 3-5-2 formasjonen.

Jeg tipper vi starter med dette laget:

Jensen

Mares
Wormgoor
Tønnessen 

Sjøkvist
Fallenius
Derviskadic
Schulze

Ndong
Braut Brunes
Sanyang


NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter en strålende bortekamp mot Grorud er det fornyet optimisme på Sørlandet. For det var en solid forestilling gutta til Tjelmeland gav oss. Vi vant skuddstatistikken 21-5 og teller vi skudd på mål, så vant Start den 11-2. Det mot et Grorud lag som var veldig gode i treningskampen i Kr.sand i mars, men som også har levert gode prestasjoner til nå i sesongen. De spilte uavgjort mot både KFUM, Raufoss og Fredrikstad og tapte knepent borte mot Ranheim. At vi da rett og slett feier de av banen er imponerende.

Når det er sagt er det viktig at vi ikke tror at vi nå er uovervinnelige og at det blir 3 enkle poeng mot Sogdal.  Dersom vi slipper oss ned 10 % så kan det fort bli tap i kampen mot Sogndal. Men det regner jeg med at Tjelmeland vet utmerket godt og at vi får et heltent hjemmelag som går rett i strupen på Sogndal søndag kveld. 

Det er lenge siden jeg har sett en formasjonsendring gjøre et slikt positivt utslag som det vi så sist. Plutselig virket spillerne mye mer trygge i oppgavene sine og ikke minst fikk vi plass til både Ndong og Tønnessen. Sistnevnte var meget god som sidestopper og vi har alle ventet på at Ndong skulle få tillit på venstrekanten. I tillegg passer denne formasjonen mye bedre for Eirik Schulze som kommer mer til sin rett litt dypere i banen. Han leverte sesongbeste med både scoring og målgivende. Og så har vi vinterens radarpar i Sanyang og Brunes på topp. Med disse to er det alltid farlig og jeg blir veldig overrasket om ikke en av disse kommer på scoringslisten mot Sogndal.

Til slutt må jeg igjen gi ros til Starts tilreisende supportere. For tredje bortekamp på rad ble det levert en imponerende innsats fra Starts 12 mann. Det virker som om gamle feider mellom Tigerberget, Ultras og andre grupperinger har blitt erstattet med et ønske om å sammen bidra til å hjelpe klubben framover. Jeg håper det som nå er i ferd med å bygges blant supporterne bare fortsetter å gro. At vi for hver kamp ser nye Start-supportere som tar turen opp på feltet for å bidra, og at disse blir tatt godt imot. Det er lenge siden jeg har hatt større tro på at ENDELIG kan også Start få en supporterskare som det vi sist så da Menigheden herjet i 2005.

Foran kampen mot Sogndal hadde det fredag morgen blitt solgt over 4000 billetter. Det er meldt sol og strålende vær og jeg forventer at vi runder 6000-7000 innen kampen starter. Det er en positiv vind som blåser over klubben, og så får vi håpe at alle de som tar turen til Sparebanken Sør Arena får valuta for pengene og at vi tar vår tredje seier på rad. Vi kan faktisk ligge på direkte opprykk når vi går i tog et par dager senere. 🙂 

God kamp alle Start-venner - og har du anledning, så kom deg på kamp. Dette laget har mange spillere som kan underholde og alle vet at det er ikke er noe bedre enn å se kampen på stadion.

HEIA START!

FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: