Fortsetter i IK Start – En klubb som står meg nær

I mai i fjor signerte Deni Dashaev på en avtale ut 2023-sesongen med IK Start. Nå har den lokale 19-åringen skrevet under på to nye år i klubben. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

19 år unge Deni Dashaev signerte sin første proffkontrakt med IK Start i 2023, da han signerte under på en avtale som strakk seg ut fjorårets sesong. Nå har vi blitt enige med Dashaev om en ny toårskontrakt.

- Start er en klubb som har stått meg nært siden jeg var liten. Jeg tror jeg var seks år når jeg begynte her, så sånn sett var det ikke så vanskelig å velge Start, sier Dashaev etter å ha signert under på kontrakten som binder han til IK Start ut 2025.

Venstrebacken har tilbragt vinteren på prøvespill i HamKam, men han landet til slutt på å signere en ny toårskontrakt med IK Start.

- Etter noen fine uker på prøvespill i Hamar snakket jeg med mine rådgivere, og til slutt landet vi på å signere for og fortsette i Start.

Innholdsrikt år

Allerede i 2022 debuterte Dashaev for klubbens A-lag, da han ble byttet inn i NM-kampen mot Randesund. Men det var 2023 som skulle bli året da unggutten virkelig satt fart på proffkarrieren.

HNO_4725.jpg
2023 ble et innholdsrikt år for Deni Dashaev. Her er han i oppvarming før 1-0-seieren borte mot Jerv. (Foto: Helge N. Olsen)

2023 viste seg å bli et spennende år for den lovende venstrebacken. Fjoråret var et år da han ble en fast del av A-lagstroppen til IK Start, før han ble lånt ut til Fløy. Hos våre venner på Flekkerøy imponerte Dashaev såpass at han etter kun fire kamper ble hentet tilbake.

Etter returen fra Fløy var Dashaev delaktig i 5 OBOS-ligakamper for oss før sesongslutt. Totalt har den 19-årige venstrebacken spilt 13 offisielle kamper for klubben – 3 i NM og 10 i OBOS.

- Jeg fikk en ny energi på starten av året, og et godt inntrykk av Simen Moe da han kom inn som trener på Start 2 / G19. Så var jeg litt heldig med skadesituasjonen til A-laget som gjorde at jeg fikk prøve meg der, forteller hovedpersonen selv om fjoråret.

- Trenerteamet på A-laget ga meg mye tillit, som igjen skapte selvtillit og ledet til at jeg fikk en kontrakt. Jeg følte jeg utviklet meg raskt.

HN3_2906.jpg
Deni Dashaev skal de neste årene bygge videre på stegene han tok i 2023. (Foto: Helge N. Olsen)

Etter en positiv utvikling under vårsesongen ble Deni lånt ut til Fløy for å få spille fast gjennom høsten. Prestasjonene i de fire kampene han rakk i Fløy var med å skape mer selvtillit for den unge backen.

- Det lille utlånet i Fløy følte jeg at jeg gjorde det bra. Når jeg kom tilbake hadde jeg igjen mer energi, selvtillit og motivasjon, forteller Dashaev.

Vil jobbe seg inn i elleveren

I 2024 ser Deni frem til å utvikle seg enda mer og kjempe om en startplass i laget han har vært i siden han begynte å spille fotball.

- I år ønsker jeg å jobbe meg inn i startelleveren slik at jeg får bidra så mye som mulig og gjøre det bra for klubben.

Hele klubben gleder seg over at Dashaev har valgt å forlenge med oss, og ser frem til to år til med Deni Dashaev i gult og svart!

Annonse fra Obos-ligaen: