Forsterker trenerteamet

Rekdal blir gjenforent med tidligere kollega.

Annonse:

Start har idag inngått en avtale med Morten Tandberg.

(På bildet sammen med Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start).

39-åringen forsterker det som allerede er et kompetent trenerteam under hovedtrener Kjetil Rekdal.

- Jeg synes Start har et spennende prosjekt på gang, som jeg har stor tro på skal bli veldig bra, sier Tandberg.

Han kjenner godt til Kjetil Rekdal etter å ha vært en trener i Vålerenga i 2015 og 2016.

- Vi har jobbet sammen i flere år, og kjenner hverandre bra. Vi har et kjempefint samarbeid, der vi utfyller hverandre på en bra måte. Vi stoler på hverandre, sier Tanberg.

Tandberg ga seg som assistenttrener i Vålerenga etter 2017-sesongen. Siden har han fått flere tilbud.

- Jeg har ventet på det rette tilbudet, det må være en god match og ting må passe. Når Kjetil og Start kom på banen så virket alt veldig bra, sier Tandberg, som har benyttet det siste halvåret til å tilbringe mye tid med familien.

- Jeg tror det er både nyttig og hyggelig å bli ordentlig kjent med datteren min! Jeg har prøvd å tilbringe mye tid med familien, for det er ikke så lett når man er fotballtrener. I tillegg har jeg vikariert litt som idrettslærer på en videregående skole, samt at jeg har bidratt på treningsfeltet et par ganger i uka i Bærum SK, sammen med gamle kjente, sier Tandberg.

Det var i Bærum han slo igjennom som trener. Etter å ha vært trener i junioravdelingen fikk han ansvaret for A-laget i 2010. Han førte laget til opprykk til 1.divisjon og var også nære ved å føre Bærum SK til et sensasjonelt opprykk til Eliteserien. Dessverre tapte de playoffinalen mot Mjøndalen i 2014.

morten tandberg rekdal ntb scanpix

Kjetil Rekdal og Morten Tandberg (t.v.) på sidelinjen under en Vålerenga-kamp i 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix


Utvider trenerteamet

Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start, er strålende fornøyd med å forsterke trenerteamet med Tandberg.

- Ikke bare har Morten utmerket seg som en glimrende assistent til Kjetil Rekdal, men han har også på egenhånd opparbeidet seg en posisjon som en svært kompetent og dyktig fagmann, sier Karlsen.
Tandberg skal sammen med keepertrener Frode Birkeland og assistenttrenerne Joey Hardarson og Mick Priest bistå Kjetil Rekdal fremover.

- Det er selvsagt opp til Kjetil å bestemme ansvarsfordelingen internt i trenerteamet, men det er opplagt at med en så ung og talentfull spillergruppe som vi har, så er oppfølging et nøkkelord. Morten kan vise til utmerkede resultater med å guide spillere fra lavere divisjoner til norsk toppnivå og videre til eventyr i utlandet. Vi håper at den reisen flere av hans tidligere elever har opplevd kan være til inspirasjon for våre spillere her i Start, sier Karlsen, som røper at han hadde Tandberg i tankene allerede da samtalene med Kjetil Rekdal startet før sommeren.

- Da vi innledet samtalene med Kjetil hadde vi alltid Morten i bakhodet som en bonus vi ønsket å prøve å få med oss «på kjøpet». Derfor er vi minst like fornøyd som Kjetil med at vi fikk med Morten på laget.
Tandberg er den seneste av flere forsterkninger i det sportslige apparatet på Sparebanken Sør Arena.

- Med de eksisterende trenerkapasiteten vi allerede hadde i klubben, og de nye tilskuddene både på A-laget og i utviklingsavdelingen, føler vi at den faglige kompetansen i klubben begynner å nå et meget anstendig nivå. Siden starten av juni har kapasiteter som Kjetil Rekdal, Atle Roar Håland, Erik Mykland og nå Morten Tandberg tilsluttet seg Start. Det er vi veldig stole av, sier Karlsen.

Tandberg vil være tilstede på mandagens trening på Sparebanken Sør Arena kl. 17, og vil være i full vigør fra tirsdag morgen.

Start spiller sin første kamp etter sommerpausen mandag 6. august, borte mot serieleder Brann. Første hjemmekamp er søndag 12. august, mot overraskelseslaget Ranheim.


Annonse fra Obos-ligaen: