Først bursdag, så seier?

Mot Fredrikstad reddet han ett poeng langt på overtid, lørdag fyller Tapio Heikkilä 27 år og søndag håper han på tre poeng som litt en forsinket bursdagsgave på Kongsvinger.

- Jo, vi har en bra sjanse til å klare det, men vi møter et godt lag som spiller fin fotball. Det  betyr at vi må prestere bedre enn mot Fredrikstad for å vinne, advarer den sympatiske finnen som var tomålsscorer i serieåpningen.

Det er ikke vanlig at en midtstopper scorer to ganger i samme kamp, men Tapio har slike goalgetter-egenskaper.

- Jeg har gjort det to ganger før i finsk serie, smiler Tapio som ønsket det var mer tid igjen til et seiersmål søndag.

Men hans mål ble som kjent siste spark på ballen.

- Vi var nok litt nervøse siden det var første kamp og ble enda mer preget av det etter at Fredrikstad utlignet så raskt etter at vi tok ledelsen. Men kampen ble veldig spesiell fordi det var første gang vi møtte et lag som lå så lavt med 11 mann. Vi visste ikke hvordan vi skulle takle det, men nå har vi funnet ut av det og skal løse det på en bedre måte neste gang vi står overfor en motstander som spiller på denne måten. Jeg synes derfor det var en lærerik kamp, tilføyer han.

- Det har vært hard konkurranse om flere plasser på laget, også blant midtstopperne - hvordan har det påvirket deg?

- Skjerpende. Du yter mer på trening. Blir du sittende på innbytterbenken, vil du på trening vise at du er god nok. Slik er det med flere av spillerne, konkurransen er sunn og har gjort oss til et bedre lag, sier Tapio Heikkilä.

Annonse fra Obos-ligaen: