FORAN ULLENSAKER/KISA - START

Etter den viktige seieren sist søndag mot Florø, skal vi nå ut i en ny vanskelig bortekamp.

Annonse:

Dette kan bli en veldig severdig kamp mellom to lag i god form - som begge scorer mange mål. Og så får vi håpe at Start scorer flest og får med seg 3 viktige poeng tilbake til Kristiansand. 

TABELLEN 
2. Start................. 19...11-4-4...36-20..37
5. Ullensaker/Kisa.. 19....8-3-8....32-36..27


ULLENSAKER/KISA
Ullensaker/Kisa er et annet lag som kjemper en hard kamp om å få en kvalikplass denne sesongen. De ligger 10 poeng bak Start som er på 2.plass og det blir nok for stor luke opp dit selv om de skulle vinne denne kampen. Men en kvalikplass er absolutt innen rekkevidde, selv om det er utrolig jevnt midt på tabellen. Akkurat nå skiller det kun 6 poeng fra Florø på 5 plass og Jerv på 12 plass, så det er mange som er med i kampen om disse plassene.

Ullensaker/Kisa har variert veldig denne sesongen og var elendige på slutten av vårsesongen da de gikk 7 kamper på rad uten å vinne, og de tapte blant annet den siste kampen i denne perioden med 2-6 borte mot Jerv. Etter sommerpausen har de dog levert mye bedre og har 3 seire og 1 uavgjort på de 4 siste kampene. De har blant annet klart 3-3 mot Sandnes Ulf og vant i forrige runde 4-3 borte mot Ranheim, som er et meget sterkt resultat.

Toppscorere for klubben er Nicolay Solberg med 8 scoringer og Kristoffer Ødemarksbakken med 7 scoringer.

Andreas Aalbu, Ole Kristian Langås og Ciise Abshir er alle skadet, mens Fevennen skriver at Niklas Sandberg og Sverre Martin Torp er suspendert. I følge altomfotball.no har begge disse kun 2 gule kort, så akkurat det tror jeg ikke stemmer. 

I det omvendte oppgjøret i Kristiansand, vant Start 3-1 etter to scoringer av Espen Børufsen og en scoring av Erlend Segberg.

ULLENSAKER/KISA's 5 SISTE KAMPER
2 juli: Jerv - Ullensaker/Kisa 6-2 (serie)
23 juli: Ullensaker/Kisa - Elverum 2-0 (serie)
30 juli: Kongsvinger - Ullensaker/Kisa 1-3 (serie)
6 august: Ullensaker/Kisa - Sandnes Ulf 3-3 (serie)
13 august: Ranheim - Ullensaker/Kisa 3-4 (serie)

IK START
Hos Start så har vi ingen nye skader eller karantener, så det er gode muligheter for at vi starter med samme lag som sist. Det eneste usikkerhetsmomentet er vel om Dennis Antwi vil få sjansen på topp igjen. Jeg tipper vi starter som vi gjorde sist og da starter disse: (4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Rolf Daniel Vikstøl
Henrik Robstad

Niels Vorthoren
Erlend Segberg
Thomas Zernichow

Daniel Aase
Abubakar Ibrahim
Espen Børufsen


I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Tromsdalen, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg
Tromsdalen: Anders Jenssen, Lasse Nilsen, Lars-Gunnar Johnsen, Håvard Lysvoll, Mathias Dahl Abelsen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Sist søndag ble det invitert til fotballfest og med over 8000 tilskuere var det nok mange som var bekymret for at vi igjen skulle svikte når det ble bydd opp til fest og arenaen fylles. Om ikke vi leverte gnistrende spill, så var det bra kvalitet på spesielt 1.omgangen der vi var klart bedre enn vår motstander - som før denne kampen hadde 6 strake seire i serien. Så lenge vi kun ledet med ett mål, så var det alltid nerve i 2.omgang, men vi lot ikke Florø skape mange sjanser selv om det kom noen farlige innlegg. På overtid viste vår egen Messi (Daniel Aase) at han er i storform, da han driblet av en forsvarer og chippet ballen elegant over en utrusende keeper. 2-0 og en solid seier mot en outsider i opprykkskampen. Dermed kunne de 8000+ gå relativt fornøyde hjem. Når i tillegg Ranheim tapte på hjemmebane og Sandnes Ulf også rotet bort 2 poeng på sin hjemmebane, ble dette en fantastisk dag for Start, som tok tilbake 2.plassen på tabellen.

Nå venter en ny hard kamp - mot et annet lag som er i god form. Ullensaker/Kisa har tatt 4 poeng i sine to siste kamper mot Sandnes Ulf og Ranheim og vil garantert selge seg dyrt i kampen mot Start. Ullensaker/Kisa er et lag som scorer mye, men som også slipper inn mye mål så det er veldig trolig at vi vil få endel sjanser og trolig score noen mål, men vi må passe på bakover. Som nevnt er dette et lag som har scoret 7 ganger i sine to siste kamper mot Sandnes Ulf og Ranheim og vi vet at Start har slitt defensivt til tider denne sesongen. Jeg er rimelig sikker på at dersom vi holder nullen her, så vinner vi kampen. Ull/Kisa har sluppet inn 36 mål denne sesongen og det er kun Elverum (37) og Arendal (40) som har sluppet inn flere. Jeg tror vi kommer til å score i denne kampen, og dermed blir nøkkelen til suksess om vi klarer å tette igjen bakover. Og det er ikke bare forsvarsspillernes ansvar. For å levere en god forsvarskamp må hver eneste spiller bidra. Spissene må gjøre en jobb som førsteforsvarere, våre kantspillere må hjelpe backene og så må midtbanen bidra bakover på banen og sørge for å vinne duellene på midtbanen. Og på defensive dødballer må alle gjøre sin jobb. I tillegg til dette må vi kjempe som løver i 2 x 45 minutter. Da vinner vi denne kampen. Garantert.

Vi går nå inn i en ekstremt viktig fase av sesongen. Etter denne kampen har vi spilt 2/3 av sesongen og akkurat nå ligger vi på direkte opprykksplass. Hvis vi holder fokus og fortsetter med å ta en kamp av gangen så vil vi ta mange 3-poengere framover. Da tror jeg fort vi kan rykke fra Ranheim og Sandnes Ulf som absolutt viste svakhetstegn sist helg.

Men vi vet samtidig at ingen kamper er enkle i OBOS-ligaen. Skal vi vinne denne kampen, så må vi vise at vi vil mere enn Ullensaker/Kisa. Vi må vise at det betyr mer for oss å klare direkte opprykk enn det betyr for dem å klare kvalik. Det er nå vi skal vise at vi neste sesong vil spille mot Rosenborg, Vålerenga og Brann - og ikke mot Jerv, Ullensaker/Kisa og Kongsvinger.

Dersom drømmen er å se Start i toppen av norsk fotball, så må vi vinne kamper som denne. Og det håper jeg at alle Start-gutta er klar over. 

I tillegg vil en ny seier hjelpe til med billettsalget foran søndagens kamp hjemme mot Tromsdalen. Kanskje vi kan få til en ny fest da. Men først skal vi ta 3 uhyre viktige poeng mot Ullensaker/Kisa. Det blir ikke enkelt, men Start er mer enn gode nok til å få med seg full pott hjem til Kristiansand.


HEIA START!!

FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: