FORAN STRØMMEN - START

Som oppladning til den viktige kampen mot Strømmen fikk vi fredag morgen vite at Steinar Pedersen er ferdig i klubben.

Annonse:

Det er selvsagt delte meninger om det var en god eller dårlig beslutning, men uansett hva folk mener er det nå viktig at vi setter IK Start først. Vi er heldige som har nye eiere med ambisjoner og drømmer - og da kan vi ikke la noe som dette splitte oss. La oss stå sammen om IK Start og håpe at vi kan ta 3 utrolig viktige poeng søndag ettermiddag.
 

TABELLEN 
2. Start.......... 25...13-7-5...47-29...46
10. Strømmen. 25...8-8-9....28-33...32


STRØMMEN
Strømmen ligger på 10 plass med 9 poeng ned til kvalik-plassen for å holde plassen og 4 poeng opp til Ull/Kisa som ligger på 6.plass og har den siste kvalikplassen som kan gi opprykk til eliteserien. Det er vel omtrent der laget har kjempet det meste av denne sesongen. Laget har dog ikke vunnet på sine 5 siste kamper og er derfor ikke i sin beste form. Det har endt med 2 tap og 3 uavgjorte kamper.

Laget har ingen karantener og så vidt meg bekjent, ingen spesielle skadeproblemer.

Toppscorer for Strømmen er Stian Rasch med 4 scoringer. Samme mann har også to målgivende og dermed en av spillerne vi må passe på i denne kampen.

I det omvendte oppgjøret i Kristiansand endte det med 0-1 i en kamp der Start spilte en av sesongens svakeste kamper og der bortelaget tok godt vare på muligheten de fikk. Magnus Solum scoret kampens eneste mål etter 15 minutter. 


STRØMMEN's 5 SISTE KAMPER
19 august: Mjøndalen - Strømmen 3-0 (serie)
3 september: Strømmen - Elverum 0-0 (serie)
10 september: Kongsvinger - Strømmen 0-0 (serie)
17 september: Strømmen - Åsane 2-2 (serie)
24 september: Sandnes Ulf - Strømmen 2-0 (serie)

IK START
Hos Start så har mye skjedd de siste dagene. Fredag morgen ble det klart at Steinar Pedersen var ferdig som Start-trener med umiddelbar virkning. Det jobbes med å finne en ny trener, men i kampen mot Strømmen er det Mick Priest og Joey Hardarson som skal lede laget. Jeg vil anta at man fortsetter med stort samme lag som startet i forrige kamp i og med at man ikke har fått mye tid til å gjøre noen spesielle endringer. Steffen Lie Skålevik har slitt med en stiv rygg, men man håper vel at han blir klar til kampstart. Hvis han må kaste inn håndkleet, så vil Floki komme inn på topp.
Jeg ville satt inn Damion Lowe i midtforsvaret  og Thomas Zernichow inn som indreløper og håper vi starter med disse: (4-3-3)


Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Niels Vorthoren
Conor O'Brien
Thomas Zernichow

Daniel Aase
Steffen Lie Skålevik
Espen Børufsen


I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi hjemme mot Ranheim, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, Steffen Lie Skålevik
Ranheim: Christian Rismark, Magnus Blakstad, Kim Ove Norum Riksvold, Michael Karlsen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter at det kom nye eiere/investorer i Start har man forsterket administrasjonen betydelig. Man har hentet Tor-Kristian Karlsen som sportslig leder og man har nå også hentet Morten Aa Djupvik som skal få en HR rolle etter nyttår. Man har også hentet flere andre personer i tillegg til hele 5 nye spillere. Etter mange kamper der vi har slitt både spillemessig og poengmessig var det endel som hadde begynt å rope på ny trener, så det var ingen bombe at Steinar Pedersen nå måtte gå. Når det er sagt så tror jeg alle synes litt synd på vår sympatiske trener i dag. Han fikk drømmejobben i favorittklubben sin og har lagt ned enormt mange timer for å få dette laget til å fungere. Det var også imponerende når han kontaktet en supporter som hadde kommet med kritikk på Facebook og endte opp med en over 3 timer lang samtale om Start, fotball og andre ting. Det er ikke mange trenere som hadde tatt seg tid til dette og for det fortjener Steinar Pedersen enormt med respekt for.

Men, til syvende og sist er det det sportslige som er det viktigste og uten seier i noen av våre 3 siste kamper, så ser det ikke like lyst ut med tanke på opprykk. Når i tillegg klubben har ambisjoner om å hevde seg i den ypperste eliten i Norge, så ble det besluttet at tiden var inne for se etter ny trener. Jeg tror dog at alle er klar over hvor hjertet til Steinar Pedersen ligger og at vi alle håper han får nye muligheter til å lykkes som trener et annet sted.

Mot Strømmen er det Mick Priest og Joey Hardarson som skal lede gutta og forhåpentligvis vil dette gi en slags forløsning på banen og at vi kan få med oss 3 poeng hjem til Kristiansand. Skulle vi tape denne, kan Sandnes Ulf gå forbi oss - og med kun 5 kamper igjen av sesongen er det nå utrolig viktig at vi er 100% skjerpet. Med ambisjonene til våre nye eiere er det mer og mer klart at vi må rykke opp denne sesongen. Da kan vi hente toppspillere - noe som blir vanskelig hvis vi må spille en til sesong i OBOS-ligaen.

Et trenerbytte som dette kan slå begge veier, men her håper jeg gutta er profesjonelle og viser at de er villige til å blø for drakta - uansett hvem som står på sidelinjen. Det er dog store muligheter for at den som skal overta som hovedtrener vil følge med på kampen enten fra tribunen eller fra sofaen, så her må gutta vise at de vil gjøre alt de kan for å beholde plassen på laget - og hjelpe Start til å få med seg 3 poeng.

Til slutt: Det er selvfølgelig delte meninger om sparkingen av Steinar Pedersen. Mange mente det var riktig mens andre mente det var feil, MEN det er viktig at vi står sammen framover - uansett hva slags mening vi har om det som har skjedd. Skal Start nå toppen av norsk fotball må vi stå sammen og huske på følgende:

Spillere og trenere kommer og går - men klubben består!

La oss sette IK START først - og satse på en utrolig viktig 3-poenger mot Strømmen søndag ettermiddag.

HEIA START!
 
FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: