FORAN START - ULLENSAKER/KISA

Supporterblogger Frank har skrevet ned sine tanker før dagens kamp.

Annonse:

Mye har skjedd siden forrige kamp i Bergen. Joey Hardarson og Mattias Andersson er ferdige som trenere i Start. Start har midlertidig engasjert Alexander Øren, Adolfo Rodriguez og Erik Mykland til å lede klubben mot Ull Kisa. Ny trener er ventet å bli bekreftet i løpet av dagen og det går rykter om et navn i media som jeg synes er spennende. Det jobbes også med å finne ny daglig leder og også her jobbes det med et spennende navn, selv om ingenting er bekreftet. Det er uansett mye spennende som skjer i og rundt klubben akkurat nå.

 

TABELLEN
7. Start................. 5...2-1-2...7-8...7 poeng
14. Ullensaker/Kisa. 5...1-1-3...6-9...4 poeng


3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var bortekampen mot Åsane - som til slutt endte med 0-2.

1. Store frafall Start hadde allerede foran sesongen en tynn stall, og har hatt en utfordrende start på sesongen med mange utilgjengelige spillere. Til denne kampen manglet vi både El Makrini (korona) og Belli (landskamp). I tillegg var Ugland på vei tilbake fra skade og kanskje ikke 100%. Joackim Jørgensen var heller ikke i stand til å starte, og dermed fikk Altin Ujkani debuten fra start. Det er ingen tvil om at vi var klart hemmet av disse frafallene.

2. Adeleke Akinyemi Jeg skrev om dette foran kampen og frykten min var berettiget. Adeleke er en av Starts formspillerne, men ble satt på benken av Joey - og inn kom en meget kamprusten Sebastian Buch Jensen. I slike kamper som dette må vi spille med våre beste spillere - og de som er i form. Man kan ikke bruke slike viktige kamper til å teste formen til en ny spiller som ikke har spilt kamper på fryktelig lang tid. Buch Jensen var ikke veldig god, men fikk spille hele kampen. Formspiller Adeleke Akinyemi satt på benken til det 70 minutt, og til og med Emil Pedersen kom inn før Adeleke. Det var veldig tydelig at Joey ikke hadde mye tillit til Adeleke og det er fryktelig synd når Akinyemi har prestert bra de kampene han har fått sjansen.

3. Martin Ramsland Martin Ramsland scoret 2 mål mot Jerv, men utenom det har han slitt veldig med effektiviteten Han hadde et par enorme sjanser i Bergen, men fikk ikke uttelling. Nå skal det sies at han ikke fikk altfor mye å jobbe med. Buch Jensen hadde ingen god dag og det var lite gode innlegg fra den kanten. Markovic fikk heller ikke mye til og dermed ble det lite å jobbe med for Ramsland, men han må bli giftigere når han først får sjanser som den han fikk mot slutten av 1.omg der han er alene med keeper.


ULLENSAKER/KISA
Ullensaker Kisa har fått en vanskelig start på sesongen og hadde før helgas kamp mot Stjørdals-Blink kun 1 poeng på sine 4 første kamper. Nå ble det seier 4-1 mot Stjørdals-Blink i forrige kamp, men kampen var jevnere enn resultatet skulle si. Hjemmelaget scoret to mål de siste 5 minuttene og det var ganske jevnt når det gjelder antall skudd i kampen. Men det er ingen tvil om at hjemmelaget fikk litt etterlengtet selvtillit foran kampen mot Start.
Denne kampen ser ut til å bli den siste kampen for trener Sindre Tjelmeland - som er på vei til en annen klubb...
Trener for Ullensaker/Kisa i fredagens kamp er Arild Sundgot.


ULLENSAKER/KISA'S 5 SISTE KAMPER
20 mai: Ull/Kisa - Åsane 0-1 (serie)
26 mai:Sandnes Ulf - Ull/Kisa 2-1 (serie)
31 mai: KFUM - Ull/Kisa 4-0 (serie)
4 juni: Mjøndalen - Ull/Kisa 3-1 (treningskamp)
12 juni: Ull/Kisa - Stjørdals-Blink 4-1 (serie



IK START
Hos Start er det nye trenere etter at Joey og Mattias måtte gå av. Trioen Alexander Øren, Adolfo Rodriguez og Erik Mykland har ledet treningene denne uka og vil også lede laget i fredagens kamp.
Det blir spennende å se hva slags formasjon disse velger, men det snakkes om at de har jobbet med et 3-5-2-system med Ramsland og Akinyemi på topp. Det synes jeg virker spennende. 
El Makrini er tilbake, men det kan tyde på at Belli og Jørgensen fremdeles er ute. Det er litt vanskelig å tippe en lagoppstilling, men jeg synes den 3-5-2-formasjonen under her virker spennende. Vi får bare se hva våre vikar-trenere finner på foran kampen..

Deumeland

Reinhardsen
Bergan
Robstad

Markovic
Ugland
El Makrini
Schulze
Tønnessen

Ramsland
Akinyemi


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter tapet i Bergen forrige helg var det mange som var misfornøyde med laget - og spesielt trener Joey Hardarson fikk mye kritikk. Jeg var blant annet fryktelig skuffet over tenkingen av Adeleke Akinyemi.
Det var uansett litt overraskende da vi på mandag fikk vite at Joey og Mattias hadde mistet jobbene sine med øyeblikkelig virkning. De har ikke hatt enkle arbeidsforhold, men samtidig har vi sett veldig liten plan med det de har jobbet med og med kun noen få måneder igjen av kontrakten var det nok den rette avgjørelsen å skille lag med disse to. Begge to har gitt sitt aller beste og har tydeligvis hatt et godt forhold til spillerne i klubben. Selv om det nok er kjipt å miste jobbene, så har begge vist respekt til klubben og måten det hele skjedde på.

Ull/Kisa-trener Sindre Tjelmeland er som nevnt på vei bort og vil ikke sitte på Ull/Kisa benken. Hos Start er ny hovedtrener ikke offisielt klar, og dermed blir det vikarierende trenere på begge lags benker i denne kampen. Hos gjestene vil Arild Sundgot lede laget, mens hos Start er det Øren, Rodriguez og Myggen som skal lede laget. 

I og med at ingen av de to lags trenere skal lede lagene er det litt usikkerhet når det gjelder både formasjon og valg av spillere, så det blir spennende å se hvem som får best uttelling på sin kampplan.
For å fyre litt ekstra opp rundt denne kampen, så har en av investorene/sponsorene til Ull Kisa kommet med et løfte om at han vil spytte inn 100 000 kroner i botkassa til bortelagets spillere hvis de klarer å få med seg 3 poeng fra Kristiansand. Det som er ekstra spesielt her er at vedkommende er en tidligere Start-supporter.

Det kan virke som om den vikarierende trener-trioen hos Start har fokusert på å få opp tenningen og tempoet foran denne kampen. Det er utrolig viktig, for skal vi klare å vinne slike kamper, må vi ha full tenning fra første minutt.
Etter tapet i Bergen er det viktig at Start slår tilbake, så vi kan få kontakt med lagene over oss på tabellen. Akkurat nå er det 6 poeng opp til FFK og 5 poeng opp til Åsane, og det er viktig at vi ikke får en større luke oppover. Jeg vil også tro at den kommende Start-treneren vil sitte ringside og følge med på kampen med argusøyne. Starts spillere vet i tillegg at det er viktig å prestere i denne kampen.

Jeg håper vi får se et aggressivt og tent Start-lag som går rett i strupen på Ull/Kisa. Jeg håper vi får et par tidlige mål og at vi kan få en komfortabel seier. Det trenger vi etter flere svake/middelmådige kamper i det siste. 


 

Det jobbes også med et spennende navn til rollen som ny daglig leder i Start og går det i boks er det virkelig grunn til å bli optimistisk på Starts vegne igjen.

 

Etter at drømmene har fått en solid knekk de siste årene, er det nå virkelig noe spennende på gang igjen i IK Start.

Men aller først må vi sende Ull/Kisa tilbake til Ullensaker med null poeng. Deretter kan vi feire med å synge «Vi skal danse med Myggen i sola»-sangen.

God kamp alle som har et hjerte som banker litt ekstra for Start!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: