Blogg thomassen

FORAN START - TROMSDALEN

Etter seieren mot Ullensaker/Kisa har vi nå fått en luke ned til lag nummer 3 på tabellen.

Annonse:

Med 10 kamper igjen går vi inn i en fase der vi virkelig kan feste grepet om den direkte opprykkplassen. Med tre herlige signeringer den siste uka så blåser det nå en sterk medvind i seilene til Start-skuta. Jeg håper mange tar turen til Sparebanken Sør Arena søndag kveld og ser gutta ta et nytt stort steg mot eliteserien 2018.

TABELLEN 
2. Start............. 20...12-4-4...38-21..40
10. Tromsdalen.. 20....6-6-8....25-29..24

TROMSDALEN
Tromsdalen er et lag som startet sesongen ganske bra, men som har kollapset endel i de siste ukene. Den 25 juni lå laget på en fin-fin 5 plass - kun 4 poeng bak Start som da lå på 3.plass. Men på de siste 6 kamper har det blitt to uavgjorte og 4 tap og dermed har laget rast nedover på tabellen. Nå er det 16 poeng opp til Start og bare 9 poeng ned til direkte nedrykk så det er absolutt et lag som sliter som kommer på besøk til Kristiansand søndag kveld.

Det skal dog sies at de var litt uheldige som ikke fikk med seg poeng mot Sandnes Ulf i midtuka. 

Toppscorere for TUIL er Mohammed Ahamed og Vegard Lysvoll som begge har 5 mål hver. Vegard Lysvoll har i tillegg 6 målgivende og dermed har spissen enten scoring eller målgivende på 11 av Tromsdalens 25 scoringer.

Laget har ingen karantener og lite skader og kan nok mønstre sitt beste lag i Kristiansand

I det omvendte oppgjøret i Tromsø, vant Start 2-1 etter at Daniel Aase gav oss ledelsen etter 25 minutter. Like etter pause utlignet Mathias Abelsen før Simon Larsen avgjorde på overtid da han satte et straffespark sikkert i mål. 

TROMSDALEN's 5 SISTE KAMPER
23 juli: Tromsdalen - Arendal 1-1 (serie)
30 juli: Ranheim - Tromsdalen 3-1 (serie)
6 august: Tromsdalen - Elverum 1-1 (serie)
13 august: Mjøndalen - Tromsdalen 2-0 (serie)
16 august: Tromsdalen - Sandnes Ulf 1-2 (serie)

IK START
Hos Start så har vi ingen nye skader eller karantener, MEN vi har fått tre nye spillere i stallen - og to av disse er spilleklare til denne kampen. Steffen Lie Skålevik gikk rett inn på laget i forrige kamp og får nok fornyet tillit på topp. I tillegg har vi også hentet den islandske spissen Kristján Flóki Finnbogason og så er da spørsmålet om Steinar Pedersen finner plass til begge to eller om Finnbogason vil starte på benken. Jeg tror en mulighet er å flytte Espen Børufsen ned som indreløper og så bruke Skålevik eller Finnbogason som kantspiller. Det er også mulig å bytte tilbake til 4-4-2, men jeg tror ikke det skjer. Jeg tipper at Finnbogason starter på benken i denne kampen og at vi starter omtrent som vi gjorde sist. En endring som kan skjer er at Henrik Robstad er spilleklar igjen og tar plassen på venstrebacken. Hvis det skjer tror jeg Vikstøl havner på benken og at Heikkila tar plass ved siden av Simon Larsen. Jeg tipper vi starter slik: (4-3-3)


Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Gudmundur Kristjansson
Erlend Segberg
Thomas Zernichow

Daniel Aase
Steffen Lie Skålevik
Espen Børufsen

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Jerv, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, 
Jerv: Eirik Haugstad, Andreas Hagen, Michael Ogungbaro, Alexander Lind

NOEN TANKER TIL SLUTT
Du verden for ei uke vi Start-supportere har opplevd. Først kom over 8000 mennesker til Sparebanken Sør Arena og så Start vinne fortjent over et Florø-lag i storform. En kamp der vi klarte å temme Endre Kupen, som ikke fikk til noe som helst. (3 dager senere scoret Kupen 4 ganger da Florø valset over Mjøndalen og vant 5-0.)
Samme dag rotet både Ranheim og Sandnes Ulf bort poeng, og dermed rykket Start opp på 2.plass på tabellen. 

3 dager senere var det tid for å lukke overgangsvinduet og for en kveld det ble. Ganske tidlig ble det klart at vi hentet Steffen Lie Skålevik på lån fra Brann ut sesongen og det så lenge ut som om det var det eneste som skulle skje.... Helt til Even Brandsdal og Tor-Kristian Karlsen gikk direkte på Facebook og med lure smil rundt munnen fikk de annonsert at noe stort var på gang, før de logget av igjen... Flere hundre Start-supportere satt igjen med et lite hint - nemlig at den nye spillerens fornavn startet med bokstaven K. En halvtime senere var det klart for ny live-sending og i løpet av sekunder var det over 500 mennesker som fulgte med på annonseringen av to nye spillere - som begge var signert for 3.5 år. Førstemann var en landslagspiller fra Jamaica med navn Damian Lowe. Dette er en rask og høy midtstopper som virkelig fikk sitt internasjonale gjennombrudd denne sommeren da han spilte hver eneste kamp for et Jamaica-lag som kom helt til finalen i Gold Cup. Laget holdt bl.a nullen mot Mexico i to kamper og slapp kun inn 3 mål i hele turneringen. Dette er en spiller som trolig er spilleklar i september og som trolig vil gå inn sammen med Simon Larsen i midtforsvaret. 
Men dette var ikke den eneste nykommeren. Nestemann opp av hatten var en 22 år gammel spiss fra Island. Kristjan Floki Finnbogason er en kjempespennende spiss som er veldig sterk på hodet og som kan bli gull verdt da Start har gode kantspillere som ofte slår gode innlegg inni boksen. Dette er en spiller som kan bli en hit i Norge og det blir utrolig spennende å se hvordan han klarer seg. Det er lenge siden vi har hatt en spiss som scoret mange mål...
Det var mange som mente at det var litt for kort tid for Tor-Kristian Karlsen å få til noen gode forsterkninger, men her fikk vi tre solide forsterkninger i løpet av kort tid, og jeg tror resten av fotball-Norge virkelig ser at starts nye investorer mente alvor da de sa de ville få Start opp i toppen av norsk fotball igjen. 

Så på torsdag var det klart for ny kamp - denne gangen mot et annet lag i veldig god form. Ullensaker/Kisa hadde tatt 10 poeng på sine 4 siste kamper og blant annet slått Ranheim borte. I denne kampen ble Steffen Lie Skålevik kastet rett inn på topp uten en eneste trening med Start-gutta. Skålevik takket for tilliten med å gi Start ledelsen med en fin stuss etter kun 8 minutter på banen. I tillegg til dette jobbet han knallhardt og løp på det meste og var også delaktig i Starts andre scoring. Etter en glimrende halvtime der vi dominerte stort, ble vi etterhvert presset mer tilbake, men vi klarte å dra inn en utrolig viktig seier. Og siden Ranheim igjen tapte, så har vi nå en luke på 4 og 5 poeng ned til lag nummer 3 og 4 på tabellen.

Etter at vi i de siste kampene har spilt mot lag i god form, får vi nå besøk av et lag som har slitt veldig i det siste. Tromsdalen har ikke vunnet noen av sine 6 siste kamper og dermed blir et formsterkt Start-lag store favoritter søndag kveld. 

Akkurat det er litt skummelt, for det er ofte i slike kamper vi har slitt tidligere i sesongen. Vi tapte bl.a mot Strømmen på hjemmebane og en ting er sikkert. Tromsdalen kommer ikke for å begrense et nederlag. De kommer til Kristiansand for å få med seg noe nordover og derfor er det så utrolig viktig at ikke Start tror de er bedre enn de er. Slipper vi oss ned 10 % får vi problemer. 

Nå har vi fått to forsterkninger helt framme og det er så utrolig deilig at vi slipper å bruke midtbanespillere som spiss - eller bruke spillere som ikke er i form. Nå har vi fått inn to gutter som er kjempemotiverte for å vise seg fram - og som begge har ambisjoner utover OBOS-ligaen. Skålevik har allerede presentert seg, og mot Tromsdalen får vi nok se Finnbogason få sin debut i Start-drakta. 

Det er nå 10 kamper igjen av sesongen og hver eneste kamp er som en liten cupfinale. Både Ranheim og Sandnes Ulf har vist svakhetstegn i det siste og hvis Start fortsetter å vinne sine kamper, er jeg sikker på at luken vi har skaffet oss, bare vil øke. Med økt konkurranse i forsvaret og helt framme, så regner jeg med at nivået på både treninger og kamper vil bli bedre og kanskje vi kan få se Start spille bra en hel kamp allerede søndag kveld. I de siste ukene har vi levert tidvis flott fotball i store deler av 1.omgang, for så å slippe motstanderen inn igjen etter hvilen. Klarer vi å levere i 90 minutter i stedet for 30-40 minutter så vil ingen lag klare å stoppe oss i siste tredel av sesongen. Vi har ikke tapt siden 10 juni og med forsterket stall tror jeg vi vil bli enda bedre i kampene som kommer. 
Jeg skal ikke ta noe på forskudd, MEN det er så mye positivt som skjer i Start nå at det er vanskelig å ikke la seg rive litt med. I løpet av de 90 dagene siden årsmøtet sa ja til våre nye investorer har ALT gått veien. Vi har sikret oss et stort talent foran nesa på flere eliteklubber, vi har hentet kanskje Norges dyktigste sporsdirektør i tillegg til en erfaren assistent-trener fra England, vi hadde over 8000 tilskuere i forrige hjemmekamp og deretter hentet vi tre solide forsterkninger - som alle var ettertraktet av større klubber enn oss. Og så er det villeste av alt at vi fremdeles er en OBOS-klubb. Det skal ikke skje at en OBOS-klubb plutselig er så attraktive både for spillere og dyktige ledere, men vi har fått inn nye eiere som tør å sikte høyt. Noen som tør å drømme - og jeg kan ikke forstå annet enn at drømmen deres om å gjøre Start til en toppklubb i Norge kommer til å lykkes.

Søndag kveld er det en ny anledning til å vise Starts investorer og Starts spillere at man vil bli med på denne reisen. Alle barn betaler bare 1 krone til kampen mot Tromsdalen og jeg håper inderlig at veldig mange foreldre, tanter, onkler og venner også tar turen. 

Det som nå skjer i Start er så utrolig moro og positivt at jeg håper at hele Sørlandet vil bli med på denne oppturen. Jeg gleder meg enormt til å se Skålevik, Finnbogason og de andre Start-gutta sende Tromsdalen tilbake til Nord med halen mellom bena, mens vi fortsetter å befeste 2.plassen. 

Har du ikke startet å drømme til nå, er det bare å komme igang. 

HEIA START - og velkommen på kamp søndag kveld!


FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -
 

Annonse fra Obos-ligaen: