FORAN START - RANHEIM

Det gjenstår fire kamper av årets sesong og tirsdag kveld tar vi i mot Ranheim i det som trolig blir den vanskeligste - men definitivt den viktigste kampen som gjenstår.

Annonse:

Vinner vi der, vil vi beholde 2.plassen og vi vil garantert holde Ranheim bak oss på tabellen. Det blir ikke enkelt, og Mick Priest, Joey Hardarson og resten av Start-gutta trenger vår støtte. Ta turen til Sparebanken Sør Arena og hjelp gutta et stort steg mot eliteserien 2018.

TABELLEN 
2. Start........ 26...14-7-5...49-30...49
5. Ranheim... 26...12-7-7...39-32...43

RANHEIM
Ranheim er et av lagene som har kjempet rett rundt Start det meste av sesongen. Men med kun 2 poeng av 12 mulige på sine 4 siste kamper, skal det nå bli vanskelig å kapre 2.plassen. Laget ligger på 5 plass, med 6 poeng opp til Start, 4 poeng opp til Sandnes Ulf og laget er også bak Mjøndalen - som har bedre målforskjell enn laget fra Trondheim.
Laget har dog alt å spille for i sine resterende 4 kamper, selv om det trolig ikke blir direkte opprykk. Lagene fra 3 til 6 plass skal nemlig spille kvalik og da er det viktig å komme høyest mulig på tabellen. Samtidig har de nok ikke helt gitt opp en 2.plass, og vinner de i Kristiansand er de med igjen.

Laget har lite skader og ingen med karantene til denne kampen. Daniel Kvande sonet karantene mot Sandnes Ulf men er tilbake til denne kampen.

Michael Karlsen er toppscorer med 8 nettkjenninger, mens Mats Lillebo har scoret 7 ganger.
Den største profilen er nok Øyvind Storflor - som har masse erfaring fra eliteserien. Han har 5 målgivende pasninger og blir viktig å passe på.

I det omvendte oppgjøret i Trondheim vant Ranheim 1-0 etter en scoring i det 86 minutt av Mads Reginiussen.

RANHEIM's 5 SISTE KAMPER
3 september: Ranheim - Kongsvinger 1-0 (serie)
10 september: Mjøndalen - Ranheim 3-0 (serie)
17 september: Ranheim - Elverum 2-2 (serie)
24 september: Florø - Ranheim 1-1 (serie)
1 oktober: Ranheim - Sandnes Ulf 0-1 (serie)

IK START
Hos Start så soner Tapio Heikkila karantene for gule kort og jeg vil tro at Damion Lowe kommer inn der. Ellers blir nok forsvaret som sist. Midtbane-trioen blir nok som sist. Zernichow kunne muligens blitt satt inn, men han spilte 80 minutter for Start 2 i helga, så han starter nok på benken. 
Helt på topp vil jeg tro at Skålevik kommer inn for Floki, selv om vår fantastiske hodespiller fra Island klarte seg godt sist. Aase og Børufsen tar nok kantene, og dermed vil jeg tro at vi starter som dette:(4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Niels Vorthoren
Conor O'Brien
Tobias Christensen

Daniel Aase
Steffen Lie Skålevik
Espen Børufsen

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Arendal, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, Steffen Lie Skålevik
Arendal: Marius Andersen, Tobias Henanger, Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj, Thompson Ekpe, Petar Rnkovic


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter at Steinar Pedersen fikk beskjed om at han ikke fikk fortsette som Start-trener var det stor spenning til om hvordan spillerne ville reagere i den vanskelig bortekampen mot Strømmen. Vi skulle besøke et lag som hadde tatt 15 av 15 mulige poeng i kampen mot lagene fra Sørlandet og som blant annet var det eneste laget som hadde vunnet i Kristiansand denne sesongen.
Men Start leverte en god kamp og vant 2-1 etter at Floki gav oss ledelsen på en fin heading (selvfølgelig). Strømmen utlignet tidlig i 2.omgang, men så fikk vi endelig se effekten av Tobias Christensen's dødballegenskaper. Et fantastisk frispark - utagbart for Strømmen sin keeper - og dermed dro vi hjem til Kr.sand med 3 utrolig viktige poeng.

I Trondheim spilte Ranheim og Sandnes Ulf og det lå lenge ann til å bli poengdeling - som hadde passet oss perfekt. Men på overtid scoret Sandnes Ulf og dermed er avstanden ned til de lyseblå fra Sandnes fremdeles kun 2 poeng. Sandnes Ulf skal spille mot de fire nederste lagene på tabellen i sesongavslutningen, så det er mulig at Start må vinne alle sine kamper for å kapre 2.plassen. 

Tirsdag kveld kommer Ranheim på besøk og det er nok den vanskeligste av de 4 kampene vi har igjen denne sesongen. Ranheim var spillemessig bedre enn Sandnes Ulf i forrige kamp, men klarte ikke å avgjøre - og måtte i tillegg se bortelaget sette inn vinnermålet på overtid. Dette betyr at det realistisk sett bare er Sandnes Ulf som kan stikke kjepper i hjulene for Start med tanke på direkte opprykk. Ranheim må nok satse på å rykke opp via kvalifiseringen.

Start leter fremdeles etter ny hovedtrener, men så lenge dette ikke er avklart vil Mick Priest og Joey Hardarson lede laget. Jeg synes spillerne har respondert bra og vi leverte absolutt en god kamp mot Strømmen sist - og det var kun 2-3 dager etter at Steinar måtte gå. Nå har man hatt 2 hele uker til å jobbe med spillerne og som kjent ble en av disse øktene brukt til skikkelig løpetrening - der spillerne måtte gå helt i kjelleren. Om ikke det bare var for å forbedre kondisjonen, så var det også en mental test på hvor mye spillerne virkelig vil kjempe - også når kreftene tar slutt. Spillerne leverte veldig bra og la oss håpe at denne øvelsen kan hjelpe oss å vippe jevne kamper til seier i sesonginnspurten.

Kristiansand Vipers spilte sin første champions league kamp på hjemmebane denne helga og trenerne håpet at publikum ville bli en avgjørende faktor. Hjemmepublikummet leverte virkelig, og bidro til at Vipers vant med hele 10 mål i hjemmedebuten. Vipers ble heiet fram mens bortelaget fikk pipekonsert - og man fikk virkelig se effekten av hjemmebanefordelen man har med publikum i ryggen.

La oss få dette til på Sparebanken Sør Arena også. La oss vise hvor mye vi (oss supportere) virkelig vil at laget skal vinne - og klare opprykk. La oss heie, bidra, klappe, synge og støtte gutta så mye vi bare klarer. Gjør vi det, vil Startgutta hente det lille ekstra som gjør at kampen vipper vår vei - og at vi dermed tar et nytt stort steg mot opprykk til eliteserien.

Jeg tar turen hjem fra USA og får med meg de tre neste Start-kampene live på stadion. Jeg håper av hele mitt hjerte at når jeg setter meg på flyet tilbake til USA den 30 oktober, så er vi klare for eliteserien 2018. Det KAN vi klare, men det krever enormt med innsats både på og utenfor banen. 

Lykke til alle sammen - og så sees vi på Sparebanken Sør Arena tirsdag kveld.

HEIA START!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: