FORAN START - LEVANGER

Etter at vi bare har tatt ett poeng på våre siste to kamper, er det viktig at vi nå får en ny seier.

Annonse:

Klarer vi det, tar vi et nytt stort steg mot eliteseriefotball, men da må vi opp mange hakk i forhold til kampen mot Fredrikstad.

TABELLEN 
2. Start...... 24...13-6-5...46-28...45
7. Levanger. 24...8-10-6...31-27...34


LEVANGER FOTBALLKLUBB
Levanger FK har stort sett kjempet rundt midten av tabellen i hele denne sesongen. Laget ligger i øyeblikket 2 poeng unna 6.plassen som gir kvalifisering til eliteserien og laget har dermed masse å spille for.

Laget er veldig gjerrige bakover og har bare sluppet inn 27 mål så langt. Kun Bodø/Glimt er bedre bakover med sine 25 baklengs. Det må nevnes at laget har slitt endel de seneste ukene og har sluppet inn 11 mål på sine 4 siste kamper. 
Laget trenes forresten av Magnus Powell - som uttaler at laget er så store underdogs som det er mulig å bli i kampen mot Start! Snakk om å flytte presset over på motstanderen.. Sist laget spilte mot en opprykkskandidat (Sandnes Ulf) klarte man 2-2 på bortebane, så jeg tror ikke Start har noen grunn til å gå i undervurderingsfellen.

Toppscorer for laget er velkjente Robert Stene som har scoret 10 av Levangers 31 seriemål denne sesongen. Dette er en erfaren målsnik som vi må passe godt på.

I denne kampen må høyreback Bent Sørmo sone karantene etter at han fikk sitt 5 gule kort mot Kongsvinger forrige helg. Er ikke kjent med at laget har spesielle skadeproblemer, så da kan nok Powell sende stort sett sine beste menn til Kristiansand.

I det omvendte oppgjøret i Levanger endte det med 0-0 i et kjedelig oppgjør. Verdt å merke seg fra den kampen er at det vel var den eneste kampen Nigel Reo-Coker startet for IK Start. 


LEVANGER's 5 SISTE KAMPER
16 august: Levanger - Elverum 1-1 (serie)
19 august: Ranheim - Levanger 6-1 (serie)
4 september: Levanger - Arendal 3-2 (serie)
10 september: Sandnes Ulf - Levanger 2-2 (serie)
17 september: Levanger - Kongsvinger 2-1 (serie)


IK START
Hos Start så er Daniel Aase og Damion Lowe tilbake fra karantene og spesielt førstnevnte går nok rett inn på laget igjen. Etter et mislykket forsøk på 4-4-2 i forrige kamp, vil det overraske meg veldig om vi ikke spiller 4-3-3 resten av sesongen. Fevennen antyder at Larsen og Heikkila fortsetter sammen i midtforsvaret, men jeg skulle veldig gjerne se Damion Lowe tilbake i midten, selv om han fikk en litt uheldig debut mot Glimt. Henrik Robstad er skadefri og tar nok tilbake plassen på venstrebacken. Ellers så ser det ut som om Tobias Christensen får sjansen som indreløper og det er jo spennende. Niels Vorthoren får trolig den andre indreløper-plassen. Det ser ut som om Conor O'Brien tar plassen sentralt, selv om jeg veldig gjerne skulle sett Adnan Hadzic få muligheten der. Framme blir det Skålevik i midten og med Børufsen og Aase på hver sin kant. Her er laget Fevennen tror vi starter med 4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Niels Vorthoren
Conor O'Brien
Tobias Christensen

Daniel Aase
Steffen Lie Skålevik
Espen Børufsen

I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Strømmen, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, 
Strømmen: Anders Dieserud, Thor Lange, Mathusan Sandrakumar, Mathias Blårud, Sami Loulanti, Emil Sildnes, Martin Wilhelmsen Trøen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Forrige kamp var i et festpreget Fredrikstad, og der FFK mange ganger har ødelagt festene til Start, var det lite Start gjorde i denne kampen for å spolere festen til hjemmelaget. Selv om vi tok ledelsen ved Simon Larsen, så var hjemmelaget best stort sett gjennom hele kampen. Vi var svake bakover og vi var svake framover og det var tidlig klart at omleggingen til 4-4-2 ikke fungerte. Etter pause la vi etterhvert om til 4-3-3 uten at det hjalp så veldig mye. Dette var en kamp der hjemmelaget ville mer enn Start og dermed vant fortjent. Heldigvis rotet både Ranheim og Sandnes Ulf bort poeng, og dermed beholdt vi en 3-poengsluke ned til 3.plassen.

Etter en ganske svak kamp mot Glimt og et fortjent tap mot Fredrikstad, er det nå vi virkelig må vise at vi VIL rykke opp denne sesongen. Det er ikke rom for flere unødvendige poengtap, for vi kan ikke forvente at Sandnes Ulf og Ranheim skal fortsette å rote bort poeng. 

Jeg er ikke enig i alt Steinar Pedersen har gjort de siste ukene, men så lenge vi har tatt poeng er det vanskelig å klage altfor mye, men i en kamp som denne er kun 3 poeng godt nok. Det er slike hjemmekamper som dette vi må vinne, og skal vi lokke noen folk tilbake til tribunene må folk kunne stole på at Start leverer bedre på hjemmebane. Vi har vist tidvis at vi kan spille bra, men stort sett har det skjedd i en halvtime av første omgang. Deretter har vi sluppet oss bakover på banen og latt motstanderne styre kampene. Det er helt uaktuelt når det er vi som er det beste laget og det er vi som er på hjemmebane. 

I denne kampen må vi gå tilbake til 4-3-3 og slik må vi spille resten av sesongen. Levanger kommer trolig til å legge seg bakpå og satse på kontringer og dødballer - slik veldig mange andre lag har gjort i Kristiansand. Da er det utrolig viktig at vi har et mottrekk - og det er å sende utpå de spillerne som har en x-faktor i seg. I en slik kamp trenger vi en spiller som Tobias Christensen som har en fantastisk dødballfot og en teknikk/skudd som kan gi oss scoring ut av ingenting. Vi må også ha spillere i boksen som kan avslutte, for vi vet at Børufsen/Robstad/Aase/Wichne vil komme rundt på kantene og at det vil komme innlegg. Da må vi ha Skålevik klar i feltet og vi må få fram Vorthoren som er god på hodet. Jeg kunne også tenke meg å få inn Damion Lowe som er stor og sterk, og som vil bli en trussel på offensive dødballer. Det kan dog se ut som om Heikkila får fornyet tillit sammen med Larsen.

Uansett hvem som drar på seg den gule og svarte drakta søndag ettermiddag, så skal vi her kunne forvente en enorm innstats og at vi scorer mål. Skal vi rykke opp er dette en kamp vi må og skal vinne - og det tror jeg vi gjør. 

Etter denne kampen har vi kun 2 hjemmekamper igjen, så det er nå man har sjansen til å se Start hjemme. Bli med å hjelp Start-gutta til å ta et stort nytt steg mot opprykk.

HEIA START!


FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: