BRUK blogg, thomassen supporteren

FORAN START - FFK

Da var ventetiden over og jeg merker at det begynner å banke litt ekstra i det gule og svarte hjertet mitt.

Annonse:

Etter at skuffelsen over nedrykk til OBOS-liga hadde lagt seg så har Steinar og gutta virkelig gjort sitt i vinter til å få oss Start-supportere opp fra depresjonen. Start har de siste ukene feid all motstand unna og ser utrolig solide ut. Klarer gutta å fortsette dette spillet vil det bli et kort opphold i denne divisjonen samtidig som jeg tror tribunene igjen vil fylles. Det kan bli en utrolig morro sesong for oss Start-supportere. Og det trenger vi...

TABELLEN

1. Start......... 0 0-0-0 0-0 0
1. Fredrikstad 0 0-0-0 0-0 0


FREDRIKSTAD FOTBALLKLUBB

Den gamle stormakten Fredrikstad Fotballklubb har slitt i vår nest-øverste divisjon i noen sesonger nå, og var i 2015 bare sekunder unna et nedrykk til 2.divisjon. De ble dog reddet av Glenn Andersen hos Jerv som utlignet mot Follo hele 6 minutter på overtid.

Et nytt nedrykk hadde blitt veldig tungt for klubben med hele 9 seriegull og 11 cupgull i premieskapet. Laget kjempet også i bunnstriden i 2005, og skulle ta turen til et feststemt Kristiansand stadion den 29 oktober. Laget lå da på kvalikplass, mens Start med seier ville ta seriegull. Alle som har fulgt Start husker hva som skjedde denne kvelden. Start traff stolpen 4 ganger i 1.omgang, mens FFK scoret på omtrent det de hadde av sjanser. Marginer avgjorde tilgangs og Fredrikstad kunne reise hjem med 3-1 seier og fornyet kontrakt - mens Start måtte ta til takke med sølvmedaljer. 

Dette er ikke siste gang Fredrikstad har stukket kjepper i hjulene til Start. I sesongen etter (2006) møttes lagene til semifinale i cupen og Start hadde en eventyrlig sjanse til å endelig komme til cupfinalen. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Fredrikstad vant 3-2 etter en høydramatisk kamp der Start fikk keeper Rune Nilsen utvist og dagens Start-trener Steinar Pedersen måtte stå i mål i ekstraomgangene. FFK vant i tillegg cupen den sesongen etter at de slo Sandefjord 3-0 i cupfinalen.

Det er nok ikke mange Start supportere som er veldig leie seg for at FFK har slitt sportslig de senere år.

Trener for laget fra plankebyen er Andrea Loberto etter at Mons Ivar Mjelde ble hentet inn for å redde laget fra en utsatt tabellposisjon. 

Laget er tippet som outsidere i årets Obos-liga, men har levert begredelige treningskamper og i generalprøven klarte de ikke å få ett eneste skudd på mål i kampen mot Sarpsborg 08 - i en kamp som endte med 0-4 tap.

FREDRIKSTAD'S 5 SISTE KAMPER

25 februar: Sandnes Ulf - Fredrikstad 3-1 (treningskamp)
28 februar: Fredrikstad - Jerv 1-3 (treningskamp)
12 mars: Fredrikstad - Ljungkile 2-2 (treningskamp)
19 mars: Fredrikstad - Elverum 3-3 (treningskamp)
26 mars: Sarpsborg 08 - Fredrikstad 4-0 (treningskamp)

IK START


Hos Start ble kontrakten til Uduak Idemokon terminert denne uka, og dermed ble Start-oppholdet et trist kapittel preget av skader for den "begavede" spissen som kom foran 2016-sesongen.


Av skader så er det vel bare Andreas Hollingen som er uaktuell. Steinar har stort sett spilt med samme mannskap de siste kampene og jeg tror ikke det blir noen spesielle endringer på laget som starter mot FFK. De to plassene jeg kan se at det er litt usikkerhet er på midtstopperplassen der Vikstøl og Heikkila kjemper om plassen ved siden av Simon Larsen. Det er nok også litt kamp om den sentrale plassen ved siden av Gummi men jeg tipper at Vorthoren får tillit. Jeg tipper vi starter med disse: (4-4-2)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Abubakar Ibrahim
Gummi Kristiansson
Niels Vorthoren
Espen Børufsen

Dennis Antwi
Lars-Jørgen Salvesen


NOEN TANKER TIL SLUTT

Start har imponert mer og mer i løpet av vinterens treningskamper og etterhvert som motstanderen har blitt sterkere og sterkere - jo mer har Start-laget imponert. Jeg kan ikke huske å ha sett Start spille en bedre treningskamp enn det de leverte mot Odd forrige helg. Odd Grenland er et lag som trolig vil bli den største konkurrenten til Rosenborg om gullet og Dag Eilev Fagermo sier at han rår over den beste Odd-stallen han noensinne har hatt. At Start da (uavhengig om det er en treningskamp) går bort og vinner fullt fortjent - det er både oppsiktsvekkende og imponerende. 

Gjennom de siste treningskampene har vi sett en spillegruppe som sprudler framover og som er vesentlig bedre defensivt enn det vi har sett de senere år. Alt tyder på at Lars-Jørgen Salvesen virkelig går mot et gjennombrudd og bakover er det ingen tvil om at Simon Larsen er en spillertype vi har manglet i lang tid. Ellers så er det gledelig at en spiller som Gummi virkelig har vist seg fram i det siste. Etter å ha blitt flyttet rundt om i de fleste posisjoner de senere år, så er han nå der han ønsker å spille - sentralt på midten der han kan vinne dueller, og ta med seg ballen framover når muligheten byr seg. Ellers er Espen Børufsen i storform og både scorer og serverer sine medspillere. Jeg tror Børufsen og Salvesen vil bli en beryktet duo i årets OBOS-liga og spår både tosifret antall målgivende fra Børufsen og tosifret antall scoringer fra Salvesen!

Men det blir nesten litt feil å trekke fram enkeltspillere, for akkurat nå virker vi solide over hele linja og klarer vi å få til samme spill nå som alvoret begynner, ja da blir det veldig vanskelig å ta poeng fra Start denne sesongen.
Vi har spilt 7 treningskamper og har 6 seire og 1 uavgjort. Vi har 21-7 i målforskjell og vi er gode både før og etter pause. (Før pause har vi målforskjell på 9-2 - mens vi etter pause har en målforskjell på 12-5 i kampene vi har spilt)

Det er ingen tvil om at dette har gitt selvtillit, MEN ser vi på tabellen så står vi ennå med 0 poeng og derfor er det bare å nullstille! 

For det er NÅ alvoret starter!

Selv om Start er klare favoritter til å rykke opp igjen, kreves det enorm innsats i hver eneste duell, takling og spurtduell. Er vi ikke skjerpet i hver eneste kamp, vil vi slite mot samtlige lag. Vi kommer i enkelte kamper til å spille på elendige baner for tomme tribuner og det er i DE kampene vi må hente det lille ekstra som gjør at vi vinner 1-0 eller 2-1, i stedet for å tape viktige poeng.

Første test kommer søndag klokka 1500. Da kommer Fredrikstad på besøk og som nevnt tidligere, så tror jeg Steinar Pedersen er ekstra motivert foran denne kampen. Steinar var sentral i begge kampene da Start tapte gullet og tapte cupfinaleplassen i 2005 og 2006. Disse kampene var smertefulle, men heldigvis bare historie nå. 

Søndag klokka 1500 så starter Starts ferd mot toppen av norsk fotball igjen. Denne sesongen SKAL vi opp igjen, og da skal vi ikke se oss tilbake igjen. 

Om du gjennom de siste par sesongene har mistet gløden og troen på Start, så håper jeg du virkelig gir gutta sjansen til å motbevise dette denne sesongen. Vi har en lokal trener, vi har mange spennende unge spillere og vi har et lag som har imponert enormt i treningskampene. Sponsorene er med oss, og en av disse spanderer hamburgermeny til sesongkort-holdere. Jeg tror Start hadde gjort lurt i å innføre mål-bonusen igjen, for jeg tror det blir mange nettkjenninger denne sesongen. 

Håper mange tar turen søndag ettermiddag og at man har blitt inspirert av det Vipers har fått til. De har god økonomi, fulle tribuner og et lag som er i Norgestoppen. Start kan selvfølgelig klare det samme, og det starter med 3 poeng mot Fredrikstad søndag ettermiddag! 

Bli med på oppturen!!

HEIA START!

 

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 31.03.2017, oppdatert: 15.04.2017
Skrevet av: Frank Thomassen