FORAN START - BODØ/GLIMT

Etter en sesong med mange ukjente og "kjedelige" motstandere, så får vi nå besøk av serieleder Bodø/Glimt.

Etter at Sandnes Ulf og Ranheim avgav poeng har vi nå muligheten til å få en fin luke ned til 3.plassen. Med seier her vil vi ta et stort steg mot direkte opprykk, så dette er absolutt en kamp som er verdt å ta turen til Sparebanken Sør Arena.

TABELLEN 
1. Bodø/Glimt.. 22...16-4-2...54-23...52
2. Start........... 22...13-5-4...43-24...44

BODØ/GLIMT
Bodø/Glimt var den store favoritten før sesongen startet og laget har absolutt innfridd. Det må en enorm sprekk til for at det ikke blir direkte opprykk for laget fra Bodø. Vinner de 4 av sine siste 8 kamper kan ikke Sandnes/Ulf eller Ranheim ta de igjen, uansett om de vinner 8 kamper på rad. Jeg tror vi trygt kan si at Bodø/Glimt tar en av plassene som gir direkte opprykk. Det er derimot ikke like sikkert at de vinner divisjonen. Dersom Start vinner denne kampen er det kun 5 poeng mellom lagene, og da er det mulig at Start kan krype foran med en god sesonginnspurt. Blir det derimot uavgjort eller borteseier i denne kampen så kan vi gratulere Glimt med seriemesterskapet i årets OBOS-liga.

Glimt er dessuten i meget god form og har ikke tapt i serien siden 4 juni da Ranheim vant 2-1. De har heller ikke sluppet inn mål siden 29 juli og har holdt nullen i sine siste 5 kamper. Det er meget sterkt, men det skal sies at de var veldig heldige som ikke slapp inn minst ett mål mot Sandnes Ulf i sin forrige kamp.

Toppscorer for Glimt er Kristian Fardal Opseth som har hele 18 mål på 22 kamper. Han er soleklar toppscorer i årets OBOS-liga. De neste to på toppscorerliste for Glimt er Ulrik Saltnes med 10 og Trond Olsen med 9 mål. Alle disse har flere enn Niels Vorthoren - som er mestscorende hos Start med sine 7 scoringer.
Jens Petter Hauge har 11 målgivende pasninger, mens nestemann på denne oversikten er Trond Olsen med 4 målgivende.

Laget har ingen karantener og lite skader så trener Aasmund Bjørkan kan trolig stille med sitt beste mannskap i denne kampen.

I det omvendte oppgjøret i Bodø, vant Bodø/Glimt 3-2 i en kamp der Start var det beste laget. Vegard Moberg scoret 2 ganger før pause og hjemmelaget gikk til hvilen med en 2-0 ledelse. I løpet av 6 minutter av andre omgang scoret Niels Vorthoren og Dany N'Guessan og dermed var stillingen 2-2. Like før slutt ble Martin Bjørnbak matchvinner da han scoret på frispark. Start skapte sjanser også etter dette, men kampen ebbet ut med en 3-2 seier til hjemmelaget.


BODØ/GLIMT's 5 SISTE KAMPER
6 august: Bodø/Glimt - Arendal 5-0 (serie)
13 august: Elverum - Bodø/Glimt 0-4 (serie)
16 august: Bodø/Glimt - Fredrikstad 4-0 (serie)
22 august: Kongsvinger - Bodø/Glimt 0-1 (serie)
6 september: Bodø/Glimt - Sandnes Ulf 0-0 (serie)

IK START
Hos Start så har trener Steinar Pedersen nå mange muligheter når han skal ta ut laget. I midtforsvaret er Damion Lowe tilbake fra landskamp med Jamaica og er en reell utfordrer til en plass i midtforsvaret. Det er dog usikkert om Steinar vil endre på midtforsvaret etter at både Heikkila og Larsen spilte en meget god kamp mot Jerv. På midten ser det ut som det blir en endring. Adnan Hadzic vil trolig ta plassen som indreløper fra Thomas Zernichow. 
Dermed er det mye som tyder på at vi starter med disse: (4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Rolf Daniel Vikstøl

Gudmundur Kristjansson
Conor O'Brian
Adnan Hadzic

Daniel Aase
Steffen Lie Skålevik
Espen Børufsen


I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Fredrikstad, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, 
Fredrikstad: Ingen spillere som var i faresonen fikk kort og laget har dermed ingen med karantene.


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en meget god bortekamp mot Jerv, ser ting plutselig langt bedre ut med tanke på å klare direkte opprykk, og spesielt siden Sandnes Ulf ikke klarte å vinne i Bodø.
Siden vi spiller tirsdagskamp, vet vi allerede de andre resultatene denne runden og nok en gang fikk vi god hjelp fra andre lag. Ranheim tapte 0-3 borte mot Mjøndalen, mens Sandnes Ulf bare klarte uavgjort hjemme mot Levanger. Dermed kan vi dra ytterligere fra de andre klubbene som jakter bak oss. Skulle det bli 3 poeng mot Bodø/Glimt, vil vi få en luke på hele 6 poeng ned til 3.plassen - og med vesentlig bedre målforskjell, betyr det at Sandnes Ulf/Ranheim vil måtte ta 7 poeng mer enn Start på de resterende 7 kampene - hvis de skal rykke direkte opp. Dette er dog kun om vi vinner mot Bodø/Glimt - og det blir selvfølgelig ikke enkelt.

Bodø/Glimt er i veldig god form og har ikke tapt siden 4 juni. De har i tillegg tettet igjen bakover, så dette blir ingen enkel kamp for Start. Når det er sagt så var de langtfra imponerende i sin forrige kamp mot Sandnes Ulf, og spiller de slik mot Start, vil de få store problemer med å få med seg poeng nordover.

For Start sin del, vil jeg kalle dette en liten matchball denne sesongen. Vinner vi denne, får vi en luke jeg tror ingen lag klarer å tette igjen. Når man i tillegg vet at Start har blitt betydelig forsterket i alle lagdeler, så ser jeg ingen grunn til at Start skal rote bort et direkte opprykk. Skulle det bli hjemmeseier i denne kampen, er det kun 5 poeng opp til Bodø/Glimt og da kan plutselig Start melde seg på i kampen om å vinne divisjonen. 

Etter mange spennende signeringer de siste ukene har vi nå en tropp der det er god konkurranse stort sett over hele banen, men det er vanskelig å ikke kommentere Steffen Lie Skålevik - som har scoret 4 mål på 3 seriekamper (i tillegg til scoringen i treningskampen mot Sandefjord). Der folk flest har begynt å kalle spissen for Skårevik, mener han selv at han gjerne kunne blitt kalt Skålesnik. Han er en skikkelig goalgetter - som Start har savnet i veldig mange sesonger nå. Og ikke bare har han en tendens til å havne på rett sted til rett tid, men han jobber steinhardt for laget - hele tiden. Kampen han hadde mot Jerv var utrolig imponerende og spesielt den første scoringen kom etter han fikk vist sin evne til å gi det lille ekstra. Først vinner han en duell på midten og får flikket ballen ut til en medspiller på vestresiden. Deretter sprinter han så fort han kan mot målet til Jerv og er der når det kommer en retur fra keeper. Han er ikke engang først på ballen på den returen, men han kaster seg inn og blokkerer avklaringen fra Jerv-spilleren - og ballen fyker inn i målet. En herlig scoring av en herlig spiller. Jeg håper inderlig at det finnes en klausul om at han kan bli Start spiller utover denne sesongen. Hvis dette faller på plass må det jo bli et enkelt valg - å bytte ut regn og benkeplass i Bergen med sol og spiss-plass i Kristiansand. 

Annonse:
Vi har 4 hjemmekamper igjen av sesongen og det er på tide at sørlendingene kjenner sin besøkelsestid. Vi har ikke tapt på 10 kamper og laget leverte en av sesongens beste bortekamper i forrige runde. Vi har en herlig miks av spillere i troppen nå - og vi har hentet inn flere skikkelige vinnerskaller og vi har hentet spillere med tanke på fremtiden. Alt tyder på at dette er siste sesongen på lang tid der vi vil spille OBOS-fotball. Med nye eiere, ny sportsdirektør, ny assistent-trener og flere nye og gode spillere ser ting utrolig lyst ut for Start. Om du er en som har sittet på gjerdet i påvente av at Start skulle spille bedre fotball, så er det bare å hoppe ned av gjerdet og komme deg på kamp. Det aller meste som nå skjer i og rundt klubben er utrolig positivt og jeg håper mange har lyst til å bli med på denne spennende reisen. 

Kristiansand Vipers kvalifiserte seg for Champions League i helga, men dette var også en klubb som lå og rotet rundt midten av tabellen og med elendig økonomi - helt til noen kom inn med drømmer og visjoner - og plutselig er nå Vipers norges beste kvinnelige håndball-lag - og skal denne sesongen spille mot de beste lagene i europa. 

Dette kan utmerket godt skje med IK Start også. Våre nye eiere kom inn og det første de gjorde var å opprette "Start En Drøm AS". Drømmen gikk ut på at Start skulle bli en stabil toppklubb i norsk fotball, men de visste at ikke alt handlet om penger. De hentet en dyktig assistent-trener, de hentet det som trolig er norges beste sportslige leder og nå har de ansatt folk som skal sørge for at økonomien vil blomstre i årene som kommer. I tillegg ble det ved hjelp av Tor-Kristian Karlsen hentet hele 5 spillere som har forsterket både første-laget og troppen betydelig.. Flere av disse er spillere med stort videresalg-potensiale. Våre nye eiere har imponert meg veldig og har helt klart bevist at det ikke bare var tomme ord, men at de mener alvor med dette engasjementet. 

Nå er det opp til resten av sørlandet å vise at vi vil bli med på denne oppturen. Nå er det plass til både faste supportere og såkalte medgangsupportere. Start er i meget god form og cruiser mot et fortjent opprykk, og det er ingen som helst grunn til å frykte at man tar turen opp - kun for å se at vi ramler ned igjen neste sesong. 

Tirsdag kveld er det en slags seriefinale i OBOS-ligaen. Start er det eneste laget som kan snyte Bodø/Glimt for seriemesterskapet, og det hadde smakt utrolig godt etter at vi tapte ufortjent i Bodø tidligere i sesongen. 
Om du ikke har tatt turen til Sparebanken Sør Arena tidligere, håper jeg du gjør det nå. Om du er lei av ukjente motstandere, så kan du ta turen nå. Bodø/Glimt vil bli et av lagene vi spiller mot neste sesong - om vi rykker opp.
Jeg har skrevet det tidligere også, men det er nå du kan vise våre nye eiere at du er fornøyd med det som har blitt gjort, og at du vil bli med på ferden mot toppen av norsk fotball. 

Vinner vi mot Glimt tirsdag kveld, har vi ett ben i neste års eliteserie... Bli med og hjelp gutta til 3 nye poeng mot OBOS-ligaens så langt beste lag. HEIA START!!
 
FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: