omu07n1o0ie91xopmlbxp92cg

FORAN START - ÅSANE

Du verden hvor viktig og hvor deilig seieren forrige helg var.

Var den fortjent? Ja, fordi vi var gode der det er viktig at man er gode - nemlig i begge boksene. Gode lag vinner på dårlige dager og det gjorde vi forrige helg - mot en av opprykksrivalene. Det var sterkt! Mandag blir det nok en annen type kamp mot et lag som trolig vil legge seg lavt og satse på kontringer. Klarer vi 2 poeng i snitt denne sesongen så rykker vi trolig opp. Da må slike kamper som dette vinnes.

TABELLEN

3. Start... 2 1-1-0 4-2 4
13. Åsane 2 0-1-1 2-4 1

ÅSANE FOTBALL

Åsane Fotball er en ung klubb og ble stiftet så sent som i 1971. Laget har stenbyggeren Mons Ivar Mjelde som trener og dermed er det klart for et gjensyn med Sparebanken Sør Arena for den sympatiske bergenseren. 

Åsane har stort sett kjempet i 2 divisjon de siste 15 årene med unntak av et par korte opphold i 1.divisjon. 

Annonse:
I 2007 så havnet klubben på 12 plass i 2.divisjon, men ble da reddet av at Start rykket ned fra Tippeligaen, og dermed ble Start 2 automatisk degradert til 3 divisjon og derfor beholdt de oransje plassen sin i 2.divisjon. I 2014 vant laget 2.divisjon og rykket opp igjen i det nest-beste selskap hvor de har havnet på henholdsvis 11 og 10 plass de to seneste sesongene.

Laget tapte serieåpningen borte mot Tromsdalen med 0-2, men fikk med seg 1 poeng hjemme mot opprykksfavoritt Bodø/Glimt i forrige runde. I den kampen ledet laget helt til det 94 minutt da Glimt utlignet.

Laget vil nok slåss på nedre halvdel av tabellen, men kan også overraske med en såpass profilert trener som Mons Ivar Mjelde. 

ÅSANES 5 SISTE KAMPER

10 mars: Åsane - Arendal 1-1 (treningskamp)
14 mars: Elverum - Åsane 0-0 (treningskamp)
26 mars: Åsane - Nest/Sotra 3-3 (treningskamp)
2 april: Tromsdalen - Åsane 2-0 (serie)
9 april: Åsane - Bodø/Glimt 1-1 (serie)

IK START

Hos Start er skadesituasjonen den samme som sist, men vi har nå fått bekreftet at Lars-Jørgen Salvesen er ute for resten av sesongen med en leddbåndskade. Dermed vil det nok dukke opp en ny spiller ganske kjapt i tillegg til at vi nok vil måtte forsterke angrepet i sommer. Serberen Djordje Susnjar trener i disse dager med klubben men det er ikke tatt noen beslutning om man skal tilby 25-åringen en kontrakt. 

Abubakar Ibrahim er heller ikke klar ettersom papirene fra en tidligere overgang ennå ikke er på plass og med lang påskeferie hos NFF må vi vente nok en uke på å få kantspilleren klar. 

Det er ingen nye skader så vidt jeg har fått med meg, og dermed kan det bli en lignende startoppstilling som sist. Etter at vi i forrige kamp la om fra 4-4-1-1 til 4-5-1 vil jeg tro at vi kanskje starter med en lignende formasjon denne gang. På hjemmebane mot en antatt dyptliggende motstander vil jeg tro at det vil se mer ut som en 4-3-3 formasjon og jeg tipper disse får sjansen fra start:

Jeg tipper vi starter med følgende lag: (4-3-3)

Håkon Opdal

Jens Kristian Skogmo
Simon Larsen
Tapio Heikkila
Henrik Robstad

Eirik Wichne
Gummi Kristiansson
Niels Vorthoren

Tobias Christensen
Dennis Antwi
Espen Børufsen

NOEN TANKER TIL SLUTT

Oppladningen til Kongsvinger-kampen kunne neppe blitt verre med stygge skader på spissene våre og med Abu på sidelinjen pga manglende papirer fra tidligere klubber. Etter et par sjanser tidlig, fikk vi virkelig kjørt oss på Gjemselund stadion og vi var heldige som kunne gå til pause uten baklengsmål. I pausen byttet Steinar Pedersen fra 4-4-1-1 til 4-5-1 og vi tok over midtbanen og dermed klarte vi å komme mer inn i kampen igjen. Det hele jevnet seg ut, helt til Kongsvinger-forsvaret begynte å dele ut gavepakke etter gavepakke. En Dennis Antwi, som var nokså anonym fram til dette, sa tusen takk og sendte Start opp i en nokså ufortjent ledelse. Scoringen gav tydeligvis Antwi masse selvtillit, for herfra og ut var han fantastisk. Han driblet, jobbet og skapte sjanse etter sjanse og en av disse førte til straffespark da han ble felt av keeper. Kaptein Simon Larsen var sikker og gav Start 2-0 og dermed kunne vi reise fra en vanskelig bortearena med 3 verdifulle poeng.

Seieren sendte Start opp på 3 plass og dermed har vi absolutt fått en godkjent start på sesongen. 

Denne uka blir det nok en annerledes kamp. Nå skal vi ta i mot et lag som trolig vil kjempe i bunnen og som nok er veldig godt fornøyd om de får med seg 1 poeng fra Kristiansand. Samtidig har de en trener som kjenner Start veldig godt. I tillegg til dette viste Mjelde & co i sin forrige kamp mot Bodø/Glimt at de er kan spille jevnt med de fleste og var da kun sekunder unna 3 poeng mot en av de store opprykksfavorittene.

Dette er en kamp der vi må vise tålmodighet, for det er godt mulig at vi vil møte en vegg av oransje spillere som vil ligge dypt og satse på kontringer og dødballer. Er vi da for utålmodige vil bortelaget fort få de kontringsmulighetene de er ute etter.
En annen ting som er viktig i en kamp som dette er at vi får det første målet. Da må Åsane framover på banen og da kan vi gjøre det vi er gode på - nemlig kjappe kontringer mot et lag i ubalanse. Vi har nok av fart med Wichne, Børufsen og Antwi, og klarer vi å lokke bortelaget fram på banen så kan dette gå bra. Derfor er det kritisk at vi får den første scoringen.

Heldigvis for Start er det fine påskeværet over og dermed har nok de fleste påskefjell-turistene tatt turen hjem i god tid til til denne kampen. Kampen sendes heller ikke på noen TV-kanal så vi får håpe at endel sørlendinger finner veien til Sparebanken Sør Arena denne kvelden. For sesongkortholdere vanker det burgermeny i hver eneste hjemmekamp og for dem som kun kjøpte enkeltbillett til kampen mot FFK, kan man nå oppgradere til sesongkort og få verdien av billetten mot FFK i rabatt. 
I en kamp som dette kan publikum bety en forskjell og så får vi håpe at vi sammen kan bidra til at vi neste sesong kan bytte ut lag som Åsane, Tromsdalen og Levanger med mer attraktive lag som Brann, Viking og Rosenborg. 

Men skal det skje, så må en jobb gjøres både på banen og på tribunen. Bli med og hjelp Start gutta til 3 nye poeng søndag kveld. Hvert eneste poeng er gull verdt i kampen om å kapre en av de 2 første plassene på tabellen. Joda, vi har noen skader, men det betyr ikke at de vi har igjen ikke har nok kvalitet til å vinne denne kampen. 

Så ta turen på stadion og få med deg sesongens første 3-poenger på hjemmebane. 

HEIA START - OG GOD PÅSKE!

FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 15.04.2017, oppdatert: 16.04.2017
Skrevet av: Frank Thomassen